![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Contraargumentele tale se bazează, cred, pe Vechiul Testament. Nu mi se pare onest să ataci credința creștină contraargumentând cu Vechiul Testament. Creștinii își spun așa întrucât se consideră ai lui Hristos și vor ca El să trăiască în ei. Personal, pe mine mă depășește problema. Însă nu mi se pare necesar să-mi bat prea mult capul cu VT, pentru că nu pe el se bazează credința mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei incep si cu NT ca si acolo sunt aberatii si erori mai mari decat intreaga carte, dar nu cred ca vom ajunge undeva, o sa ne tot contrazicem fara sa ajungem la consens, asa ca hai s-o lasam asa cum e, ca o sa pierdem amandoi timp pretios :P |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Edit: Discuțiile privind credința sau necredința pot fi, într-adevăr, interminabile, dacă se recurge la argumente. Așa cum bine ziceai, e vorba de o experiență subiectivă. E un lucru paradoxal: ca să înțelegi, trebuie mai întâi să crezi. Altfel, situându-te în afară, nu vei vedea decât exteriorul. Cel care se află înăuntru nu mai poate vedea din afară și îți va spune că el vede lucrurile altfel. Nu avem, deci, același punct de observare, și atunci sigur că nici concluziile nu vor putea fi aceleași. Ca să discutăm despre ceva, fie mă situez eu pe poziția ta, fie tu pe a mea. Dar, aș mai adăuga că dinăuntru lucrurile sunt mult mai interesante (din afară le-am văzut și eu); și abia când ajungi înăuntru înțelegi că - paradoxal, din nou - ai ieșit cu adevărat. Last edited by N.Priceputu; 10.06.2011 at 16:43:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Putem sa filosofam cat vrem dar fiecare isi va trage propria concluzie pt ca nu exista doi oamnei identici, problema e cand incercam sa impunem proprile noaste credinte altora, eu m-am lovit de asemenea probleme.Pot spune ca si eu am fost inauntru dar poate nu am ajuns la nivelul care trebuie de iluminare, nu stiu... La randul meu pot sa zic ca din afara lucrurile sunt mai interesante dar ne lovim de paradoxul amintit de tine. Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]()
Respectul e reciproc. Ești un om care îmi pare preocupat cu sinceritate de adevăr. Asta e ceea ce ne unește, pentru că și eu îl caut. L-am și găsit, în Dumnezeu, dar îl caut în continuare, pentru că atunci când cred că știu ceva constat că nu știu nimic. În fața adevărului nu poți decât să rămâi cu gura căscată, mirându-te, înțelegând și neînțelegând totodată.
Last edited by N.Priceputu; 10.06.2011 at 18:00:39. |
![]() |
Tags |
suflet |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este sufletul? | Askeladd | Generalitati | 50 | 18.10.2009 23:56:07 |
Va rog din tot sufletul... | quasar | Generalitati | 4 | 04.10.2007 19:20:28 |
Ce este sufletul | luc | Biserica Ortodoxa Romana | 20 | 07.02.2007 01:32:49 |
|