Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2011, 19:42:32
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile Christos Yannaras , bine spune :

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ma bucur ca sunt preoti care marturisesc ca adevarul e in ortodoxie , nu in alte religii.
" A fi ORTODOX inseamna o mare noblete "
Vechi 11.06.2011, 18:35:00
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

La ce anume sa caut in volumul al cartii parintelui Staniloae,"Teologia dogmatica ortodoxa"?
Vechi 11.06.2011, 18:56:41
LaReine
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cauta te rog , Volumul 2 " Teologia Dogmatica Ortodoxa " a Parintelui Dumitru Staniloae .
Scrieti :
" Volumul 2 " Teologia Dogmatica Ortodoxa " Parintele Dumitru Staniloae pdf "

pe google primul titlu -dati clic si descarcati.
Vechi 11.06.2011, 18:59:23
Senior Member

Implicit

Eu am intrebat,de unde anume din carte,ca sunt mai multe subiecte dezbatute acolo,la ce subiect sa caut.
Vechi 11.06.2011, 20:40:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
La ce anume sa caut in volumul al cartii parintelui Staniloae,"Teologia dogmatica ortodoxa"?
Unde se face referire la lucrarea cuvantului lui Dumnezeu in creatie , in vechiul testament . Legea Noua implineste Legea Veche , nu se dezice de ea , si nu este considerata ca find gresita , precum dau multi sa se intelega . Mare greseala este in studierea Sfintei Scripturi , a se incepe cu Noul Testament , fara a da importanta cuvenita Vechiului Testament . Noi nu intoarcem spatele Legii Vechi , ci ne desavarsim in cea Noua . Una fara alta nu pot exista , iar neantelegerea uneia , nasc intrebari , sau "nedumeriri " precum a domniei tale ! Vezi , ce dezastru e netul asta ? Ne-am invatat puturosi , lenesi si pierzatori de timp , cautand doar link-uri , rezumate gata facute , adica mura in gura , uitand de cartea tiparita , uitand de librarii , biblioteci si anticariate , si te mai miri de cati draci vin asupra noastra ! ari si mai ales la lectura ! Doamne ajuta !+
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 1 views)
Vechi 11.06.2011, 20:45:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Acum ramane sa ziceti fratiile voastre daca ingerii cei prin care s-a dat legea iudaica,erau ingeri cazuti sau nu.
Daca citeai Vechiul Testament si nu doar cateva citate vedeai chiar tu adevarul, ca Domnul vorbeste in Vechiul Testament. Cu legea veche noi stim ca multi evrei s-au putut mantui, luati fiind de Iisus din Iad.
Vechi 11.06.2011, 22:05:17
Senior Member

Implicit

Zice Sfantul Apostol Pavel,mai incolo un pic cu cele doua femei ale lui (sfantul) Avraam,care sunt imaginea a doua testamente:
"22.Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul din femeia roabă și altul din femeia liberă.
23.Dar cel din roabă s-a născut după trup, iar cel din cea liberă s-a născut după făgăduință.
24.Unele ca acestea au altă însemnare, căci acestea (femei) sunt două testamente: Unul de la Muntele Sinai, în Arabia, și răspunde Ierusalimului de acum, care zace în robie cu copiii lui;
25.Iar cea liberă este Ierusalimul cel de sus, care este mama noastră.
"
(Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 4).

Nu zice ca legea cea veche se daduse pe Muntele Sinai in Arabia lui Sfantul prooroc Moise?
Apoi legea cea noua e data de Dumnezeu Iisus Hristos?
Pogorarea Duhului Sfant a fost peste Sfintii Apostoli care erau adunati in Ierusalim,nu prea inteleg ce zice in a doua parte Sfantul Apostol Pavel,da mi se pare ca vorbeste de faptul ca unde era Dumnezeu Iisus Dristos,acolo era Ierusalimul cel de sus.
Iar Pogorarea Duhului Sfant a fost peste Sfintii Apostoli de erau in Ierusalim.

Iar mai incolo Sfantul Apostol Pavel zice:
"14. Căci toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți. "
(normal legea cea noua ,iar aproapele nostru sunt toti oamenii).

Am citit capitolul de la parintele Staniloae si nu am vazut sa fi zis parintele Staniloae pe undeva pe acolo ca respectiva lege ar fi fost data de Dumnezeu Iisus Hristos.
Parintele Staniloae nu mentioneaza explicit nimic cu citate,in respectivul capitol,asa ca e foarte greu de inteles la ce se refera.
Sunt doua referiri explicite,anume de cortul respectiv ca ar fi fost un simbol si de mana din pustie.
(da fara a arata sursa din Vechiul Testament la care se refera).
Vechi 11.06.2011, 22:25:42
Senior Member

Implicit

Sfantul Ioan Damaschinul intr-o predica despre Maica Domnului a zis despre Dansa ca este "crin crescut intre spinii iudaismului".
Vechi 11.06.2011, 22:35:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Plinirea Legii Vechi . . .

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...tos-82504.html
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 0 views)
Vechi 11.06.2011, 22:41:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Dezbatut pe forum !

Citat:
Zice Sfantul Apostol Pavel,mai incolo un pic cu cele doua femei ale lui (sfantul) Avraam,care sunt imaginea a doua testamente:
"22.Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul din femeia roabă și altul din femeia liberă.
23.Dar cel din roabă s-a născut după trup, iar cel din cea liberă s-a născut după făgăduință.
24.Unele ca acestea au altă însemnare, căci acestea (femei) sunt două testamente: Unul de la Muntele Sinai, în Arabia, și răspunde Ierusalimului de acum, care zace în robie cu copiii lui;
25.Iar cea liberă este Ierusalimul cel de sus, care este mama noastră.
"
(Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 4).

Nu zice ca legea cea veche se daduse pe Muntele Sinai in Arabia lui Sfantul prooroc Moise?
Apoi legea cea noua e data de Dumnezeu Iisus Hristos?
Pogorarea Duhului Sfant a fost peste Sfintii Apostoli care erau adunati in Ierusalim,nu prea inteleg ce zice in a doua parte Sfantul Apostol Pavel,da mi se pare ca vorbeste de faptul ca unde era Dumnezeu Iisus Dristos,acolo era Ierusalimul cel de sus.
Iar Pogorarea Duhului Sfant a fost peste Sfintii Apostoli de erau in Ierusalim.

Iar mai incolo Sfantul Apostol Pavel zice:
"14. Căci toată Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți. "
(normal legea cea noua ,iar aproapele nostru sunt toti oamenii).

Am citit capitolul de la parintele Staniloae si nu am vazut sa fi zis parintele Staniloae pe undeva pe acolo ca respectiva lege ar fi fost data de Dumnezeu Iisus Hristos.
Parintele Staniloae nu mentioneaza explicit nimic cu citate,in respectivul capitol,asa ca e foarte greu de inteles la ce se refera.
Sunt doua referiri explicite,anume de cortul respectiv ca ar fi fost un simbol si de mana din pustie.
(da fara a arata sursa din Vechiul Testament la care se refera).
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=11973&page=3
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 0 views)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11