Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2011, 16:43:37
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

E foarte logic referitor la faptul ca nu a fost perfect si ca a avut posibilitate de alegere. Dar asta este o parte din "puzzle". Problema este cine sau ce l-a ispitit, deoarece noi zicem ca Lucifer e tatal minciunii, e sursa raului. A existat alt "rau"? Gandindu-ma la cum e omul, perfectibil, el este ispitit de demoni, spre desavarsirea lui, dar seful demonilor cum a fost ispitit?
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:53:08
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de romanbun Vezi mesajul
E foarte logic referitor la faptul ca nu a fost perfect si ca a avut posibilitate de alegere. Dar asta este o parte din "puzzle". Problema este cine sau ce l-a ispitit, deoarece noi zicem ca Lucifer e tatal minciunii, e sursa raului. A existat alt "rau"? Gandindu-ma la cum e omul, perfectibil, el este ispitit de demoni, spre desavarsirea lui, dar seful demonilor cum a fost ispitit?
Evident că el, fiind „tatăl minciunii”, nu avea de cine să fie ispitit; poate l-a cuprins un soi de amețeală privind în jos, către prăpastia neantului din care fusese adus, în loc să privească în sus, spre Dumnezeu.
Sau poate, privind către sine, văzându-se atât de frumos, a considerat această frumusețe ca fiind a lui, nevrând să știe că lui Dumnezeu i-o datorează.
Cu alte cuvinte, nu a ales să-L iubească pe Dumnezeu, ci s-a ales pe sine, crezând că este ceva. A fost o alegere, nu o ispită. Sau singura ispită a fost libertatea.
E o taină adâncă.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 19:30:56
Member

Implicit

Cred ca astfel am intelege cat de cat ce este pacatul, originea lui si implicit de ce suntem ispititi. Daca vrem sa spunem: Pacatul lui Adam e de vina, am putea zice si ca el nu a fost ispitit cu TOATE tipurile de ispite, insa apoi au aparut TOATE ispitele (si pacatele). De aceea cred ca acest subiect e bine sa fie lamurit intai si apoi problemele de ispitire si pacate ale omului. Ma gandesc ca cineva (de acum sau din scrierile Sfintilor Parinti), prin inspiratie divina, a primit raspunsul si ni-l poate oferi...
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 19:41:20
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca astfel am intelege cat de cat ce este pacatul, originea lui si implicit de ce suntem ispititi. Daca vrem sa spunem: Pacatul lui Adam e de vina, am putea zice si ca el nu a fost ispitit cu TOATE tipurile de ispite, insa apoi au aparut TOATE ispitele (si pacatele). De aceea cred ca acest subiect e bine sa fie lamurit intai si apoi problemele de ispitire si pacate ale omului. Ma gandesc ca cineva (de acum sau din scrierile Sfintilor Parinti), prin inspiratie divina, a primit raspunsul si ni-l poate oferi...
Părintele Stăniloae, Teologia Dogmatică Ortodoxă, p. 308: http://docs.google.com/viewer?url=ht...ol-1.pdf&pli=1
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 22:02:50
Member

Implicit

Deci Parintele Staniloaie zice ca raul este de fapt o experimentare a binelui, dar exagerata, in incercare proprie, fara Dumnezeu, a unor ingeri (ajunsi rai) de a evolua prin forte proprii . E un bine care s-a dus pe un drum gresit (incorect). Cred ca si noi ca "buni" crestini facem asta cand vrem sa "impingem" de la spate pe aproapele nostru mai "slab".
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 22:21:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Deci Parintele Staniloaie zice ca raul este de fapt o experimentare a binelui, dar exagerata, in incercare proprie, fara Dumnezeu, a unor ingeri (ajunsi rai) de a evolua prin forte proprii . E un bine care s-a dus pe un drum gresit (incorect). Cred ca si noi ca "buni" crestini facem asta cand vrem sa "impingem" de la spate pe aproapele nostru mai "slab".
" Nu tot cel ce imi spune < Doamne , Doamne > va intra in Imparatia Cerurilor , ci acela care face voia Tatalui meu din ceruri. . . ( 22 ) A-L exclude pe Dumnezeu din viata noastra inseamna a fi in iad . Noi suntem cei care ne cream iadul prin trufasa noastra razvratire si prin neascultare .
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 0 views)
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09