![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
E foarte logic referitor la faptul ca nu a fost perfect si ca a avut posibilitate de alegere. Dar asta este o parte din "puzzle". Problema este cine sau ce l-a ispitit, deoarece noi zicem ca Lucifer e tatal minciunii, e sursa raului. A existat alt "rau"? Gandindu-ma la cum e omul, perfectibil, el este ispitit de demoni, spre desavarsirea lui, dar seful demonilor cum a fost ispitit?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poate, privind către sine, văzându-se atât de frumos, a considerat această frumusețe ca fiind a lui, nevrând să știe că lui Dumnezeu i-o datorează. Cu alte cuvinte, nu a ales să-L iubească pe Dumnezeu, ci s-a ales pe sine, crezând că este ceva. A fost o alegere, nu o ispită. Sau singura ispită a fost libertatea. E o taină adâncă. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca astfel am intelege cat de cat ce este pacatul, originea lui si implicit de ce suntem ispititi. Daca vrem sa spunem: Pacatul lui Adam e de vina, am putea zice si ca el nu a fost ispitit cu TOATE tipurile de ispite, insa apoi au aparut TOATE ispitele (si pacatele). De aceea cred ca acest subiect e bine sa fie lamurit intai si apoi problemele de ispitire si pacate ale omului. Ma gandesc ca cineva (de acum sau din scrierile Sfintilor Parinti), prin inspiratie divina, a primit raspunsul si ni-l poate oferi...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci Parintele Staniloaie zice ca raul este de fapt o experimentare a binelui, dar exagerata, in incercare proprie, fara Dumnezeu, a unor ingeri (ajunsi rai) de a evolua prin forte proprii . E un bine care s-a dus pe un drum gresit (incorect). Cred ca si noi ca "buni" crestini facem asta cand vrem sa "impingem" de la spate pe aproapele nostru mai "slab".
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
|