Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.06.2011, 19:44:45
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
Daca Dumnezeu are vrajmas de ce nu il distruge?
Eu cred ca diavolul prin ispitele care le da, "ne ajuta" la mantuire. In sensul ca atunci cand le biruim, ne apropiem de Dumnezeu. Dumnezeu lasa si graul si neghina pana la seceris.
Si apoi puterea diavolului e limitata, ispitirea asupra omului este tot cu ingaduinta lui Dumnezeu.(Iov)
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 19:46:39
Senior Member

Implicit

Citat:
am jurat chiar pe Dumnezeu ca sa ma creada

crestin ortodox
Daca sunteti crestin ortodox, de ce nu treceti in dreptul dumneavoastra confesiunea?

Si apoi, nu stiti ca este pacat sa juram?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 19:47:17
Guru inc. Guru inc. is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Eu cred ca diavolul prin ispitele care le da, "ne ajuta" la mantuire. In sensul ca atunci cand le biruim, ne apropiem de Dumnezeu. Dumnezeu lasa si graul si neghina pana la seceris.
Si apoi puterea diavolului e limitata, ispitirea asupra omului este tot cu ingaduinta lui Dumnezeu.(Iov)
in cazul asta diavolul nu e un agent de-al lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 19:49:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Oamenii isi imagineaza iadul ca fiind un loc in care Dumnezeu ar fi absent. Nu este absent, El isi revarsa iubirea si asupra celor de aici. Dar din cauza refuzului relatiei si unirii cu El in aceasta lume, devin incapabili sa se impartaseasca de iubirea Sa, iar aceasta lipsa le aduce suferinta.

Daca Dumnezeu i-ar mantui si pe cei ce au refuzat relatia cu El, ar fi nedrept. Ar insemna sa nu mai tina seama de libertatea omului. Asa ca trebuie sa intelegem ca Dumnezeu nu se uneste cu omul, decat daca acesta doreste.
Foarte frumos raspuns, clar si la obiect.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 19:56:14
Senior Member

Implicit

Citat:
in cazul asta diavolul nu e un agent de-al lui Dumnezeu?
Tu auzi ce spui? Cum sa fie diavolul agentul lui Dumnezeu? Ce au acelasi plan?

Cei care slujesc diavolului nu sunt cu Dumnezeu. Diavolul incearca sa castige suflete pentru ca uraste omul, si il uraste pentru ca omul are sansa de mantuire, are posibilitatea de a ajunge de unde a plecat el. Dumnezeu ingaduie aceste ispite tocmai pentru ca respecta libertatea omului. Dumnezeu a lasat omului ca judecator pe pamant, constiinta. Aceasta il mustra sau il fericeste in functie de fapte.
Daca Dumnezeu ar distruge diavolul ar insemna sa oblige omul sa Il cinsteasca numai pe El. Dumnezeu ne-a pus inainte binele si raul depinde de noi ce alegem. S-a jertfit Mantuitorul pentru iertarea pacatelor noastre, dar mai mult de atat ce sa mai faca Dumnezeu? Adica numai El mereu, noi nimic?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 19:57:54
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
Intelegi totul rational? Eu inteleg ca iadul inseamna durere, singuratate, intuneric, mustarea constiintei, lipsa Lui Dumnezeu etc. Nu cred ca exista ignoranta din partea mea, pentru mine lucrurile sunt clare.
Deci iadul e pe pamant :))
Si tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea: Ce se intampla cu iadul si sufletele de acolo atunci cand Dumnezeu distruge toti dracii?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 20:00:07
Banned

Implicit

Citat:
Tu auzi ce spui? Cum sa fie diavolul agentul lui Dumnezeu? Ce au acelasi plan?

Cei care slujesc diavolului nu sunt cu Dumnezeu. Diavolul incearca sa castige suflete pentru ca uraste omul, si il uraste pentru ca omul are sansa de mantuire, are posibilitatea de a ajunge de unde a plecat el. Dumnezeu ingaduie aceste ispite tocmai pentru ca respecta libertatea omului. Dumnezeu a lasat omului ca judecator pe pamant, constiinta. Aceasta il mustra sau il fericeste in functie de fapte.
Daca Dumnezeu ar distruge diavolul ar insemna sa oblige omul sa Il cinsteasca numai pe El. Dumnezeu ne-a pus inainte binele si raul depinde de noi ce alegem. S-a jertfit Mantuitorul pentru iertarea pacatelor noastre, dar mai mult de atat ce sa mai faca Dumnezeu? Adica numai El mereu, noi nimic?
nu are nici un sens ce spui.adica daca diavolul nu ar exista atunci nu ar exista nici liber arbitru?conform invataturii ortodoxe diavolul a fost un inger care a cazut prin liberul arbitru.deci liberul arbitru exista fara sa fi existat diavol.chiar crezi ca e nevoie de diavol ca sa existe liber arbitru?daca Dumnezeu ar avea un vrajmas l-ar distruge.diavolul in Iov actioneaza ca un agent de-al lui Dumnezeu,infatisandu-se ca un procuror in fata lui Dumnezeu, asta parand a fi slujba sa.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 20:02:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Deci iadul e pe pamant :))
Si tot nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea: Ce se intampla cu iadul si sufletele de acolo atunci cand Dumnezeu distruge toti dracii?
O fi si pe pamant o pregustare a celui vesnic. Eu nu m-am referit la partea materiala, am vorbit din punct de vedere spiritual intrucat in iad ajungem cu sufletul si dupa judecata obsteasca suferinta va fi ai a trupului in care am savarsit pacatul.

Si cand distruge Dumnezu toti dracii?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 20:04:02
Senior Member

Implicit

Citat:
nu are nici un sens ce spui.adica daca diavolul nu ar exista atunci nu ar exista nici liber arbitru?conform invataturii ortodoxe diavolul a fost un inger care a cazut prin liberul arbitru.deci liberul arbitru exista fara sa fi existat diavol.chiar crezi ca e nevoie de diavol ca sa existe liber arbitru?daca Dumnezeu ar avea un vrajmas l-ar distruge.diavolul in Iov actioneaza ca un agent de-al lui Dumnezeu,infatisandu-se ca un procuror in fata lui Dumnezeu, asta parand a fi slujba sa.
Parerea dumitale.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2011, 20:05:03
Banned

Implicit

Citat:
Parerea dumitale.
concret, la care aspect al postului meu te referi cand spui asta?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iadul drogurilor ecaterina Generalitati 6 07.07.2010 15:33:56
Cine a inventat iadul? catalin755 Generalitati 29 06.07.2010 23:24:49
Iadul ofurnica Generalitati 35 01.03.2010 22:46:47
Iadul exista Mihailescu_Daniel Generalitati 25 01.07.2009 15:40:54
Raiul sau iadul silverstar Generalitati 69 19.01.2009 21:11:38