Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2011, 15:39:50
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Scrie clar pe undeva in Noul Testament ca Hristos a botezat pe cineva ?
Da, in Ioan 4:1,2. Se pare ca chiar ca Isus a facut si a botezat mai multi ucenici decat Ioan Botezatorul. Isus insa avea obiceiul sa nu boteze El insusi ci sa le ceara ucenicilor lui sa boteze in locul lui. E posibil ca Apostolul Pavel sa fi preluat acelasi model mai tarziu. 1 Corinteni 1:14-17
Citat:
Scrie undeva in Biblie ca are cineva acces la Hristos fara Botez ?
Da, in Luca 23:43
Citat:
Denominatiunile care sustin ca botezul e un act juridic pentru care omul trebuie sa aibe drept de vot si sa fie deplin constient de faptul ca el se boteaza au o mare problema: ce se fac in cazul in care un copil se naste cu deficienta mintala, si el la 30 de ani are minte de copil de cateva luni sau de 2 ani ? Acela nu e constient si responsabil; dar e adult ! Il lasa nebotezat ?
Denominatiunile care boteaza adultii nu o fac decat in urma cererii acestora.
Cei care sunt retardati mintal in mod grav au un alt statut in iconomia mantuirii. Macar ca si ei s-au nascut cu o natura pacatoasa (Romani 5:12), Hristos a ispasit, prin jertfa sa, si pacatele lor 1 Ioan 2:2.

Adultii sanatosi la minte, care au auzit evanghelia nu vor merge in Iad din pricina naturii pacatoase si nici pentru ca au pacatuit ci pentru ca au respins posibilitatea mantuirii oferita de Dumnezeu.

Oamenii cu deficiente mintale grave NU au respins evanghelia si jertfa ispasitoare a lui Hristos: NU exista motive pentru a putea fi trasi la raspundere la judecata
Citat:
Daca in cazul unora nu ar fi nevoie de Botez, atunci de ce pe de o parte sunt trimisi Apostolii sa boteze "toate neamurile", iar pe de alta parte de ce dadeau navala oamenii la botez ?
Apostolii nu au fost trimisi in primul rand pentru a boteza.
Isus le-a poruncit: Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh,
Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă. Matei 28:19,20

Din constructia frazei intelegem ca accentul poruncii cade pe: invatati toate neamurile! (faceti ucenici din toate neamurile, intr-o alta traducere). Cum? Mergand, botezand, invatand.

"Faceti ucenici din toate neamurile!" a poruncit Isus. "Mergeti la ei, propovaduiti-le Evanghelia, pe cei care cred ii botezati si apoi ii invatati tot ce v-am poruncit Eu." cam asta cred eu ca a spus Isus inainte de Inaltare.

Concluzii:
In Noul Testament nu gasim nici un caz clar de botez al copiilor, nu exista nici porunca dar nici interdictie de a boteza copiii.
In Noul Testament nu exista nici porunca, nici interdictie de a binecuvanta copiii.
Eu cred ca fiecare confesiune poate face cum gaseste de cuviinta in acest domeniu. Nu exista o porunca sau o interdictie clara in Noul Testament.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05