![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cei care sunt retardati mintal in mod grav au un alt statut in iconomia mantuirii. Macar ca si ei s-au nascut cu o natura pacatoasa (Romani 5:12), Hristos a ispasit, prin jertfa sa, si pacatele lor 1 Ioan 2:2. Adultii sanatosi la minte, care au auzit evanghelia nu vor merge in Iad din pricina naturii pacatoase si nici pentru ca au pacatuit ci pentru ca au respins posibilitatea mantuirii oferita de Dumnezeu. Oamenii cu deficiente mintale grave NU au respins evanghelia si jertfa ispasitoare a lui Hristos: NU exista motive pentru a putea fi trasi la raspundere la judecata Citat:
Isus le-a poruncit: Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă. Matei 28:19,20 Din constructia frazei intelegem ca accentul poruncii cade pe: invatati toate neamurile! (faceti ucenici din toate neamurile, intr-o alta traducere). Cum? Mergand, botezand, invatand. "Faceti ucenici din toate neamurile!" a poruncit Isus. "Mergeti la ei, propovaduiti-le Evanghelia, pe cei care cred ii botezati si apoi ii invatati tot ce v-am poruncit Eu." cam asta cred eu ca a spus Isus inainte de Inaltare. Concluzii: In Noul Testament nu gasim nici un caz clar de botez al copiilor, nu exista nici porunca dar nici interdictie de a boteza copiii. In Noul Testament nu exista nici porunca, nici interdictie de a binecuvanta copiii. Eu cred ca fiecare confesiune poate face cum gaseste de cuviinta in acest domeniu. Nu exista o porunca sau o interdictie clara in Noul Testament. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|