Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2011, 02:28:52
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
probabil ca nici minunilor lui nu li s-au dat mare importanta... asta si pentru ca Iisus nu facea show-uri
Ba tocmai pentru că făcea show-uri prin casele fariseilor și prin templu a atras ura multor dintre evrei. Episodul biblic în care e invitat în casa fariseului și începe să-l umilească și să-i amenințe cu focul veșnic pe toți e precum tu, un bogat, m-ai invita din bunăvoință pe mine, un sărac, la tine acasă și eu aș scuipa în farfuria în care mi-ai pus mâncare pentru că nu-mi place (cam de atâta milă și dragoste a dat dovadă Iisus Dumnezeu atunci. Cu săracii precum el era milos. Bogații erau demni de focul veșnic). Oamenii sunt cum sunt (mândri, buni, escroci, milostivi etc.) în funcție de educație, de mediul în care au trăit. De ce ar fi pedepsiți pentru asta dacă nu ține de ei unde se nasc, ci de Dumnezeu? Pentru că n-au răspuns la mesajul lui Iisus? Dar până la urmă, receptivitatea față de ideea de Dumnezeu nu ține tot de educația familiei? Și de ce aș fi pedepsit pentru că m-am îndoit, cu toate că prin liberul arbitru pe care toți au pretenția că-l au, mi s-a oferit acest drept: de-a accepta ceva sau nu.

Iisus, pentru autoritățile romane, era doar un rebel. Și ca orice rebel, atrăgea o mulțime de oameni în jurul lui. Să nu se înțeleagă că era o fire care instiga la ceartă, la distrugere. Nu numai în asta consta atitudinea rebelă. Ci, prin mesajele lui, desființa aproape complet iudaismul (esența creștinismului - dragostea e superioară restricțiilor iudaice cu privire la jertfe, mâncare, ritualuri; dar lumea așa era obișnuită atunci). De aceea a și fost răstignit.

Deci, rabinii au anunțat autoritățile romane că există un rebel care produce zarvă printre credincioși, cele din urmă l-au prins, l-au dus la judecată unde poporul a hotărât răstignirea lui, cu toate că Pilat nu i-a găsit nicio vină. Și aici lucrurile sunt diferite față de cum le prezintă Scriptura și preoții creștini: cum că atât de mult l-au urât oamenii pe Fiul lui Dumnezeu, atât de multă otravă le înveninase diavolul în inimi evreilor, încât au preferat să elibereze un criminal decât un nevinovat. Nici pe departe... Iisus pentru majoritatea evreilor era precum Mohamed pentru creștini. Un intrus, un rătăcit care smulgea oamenii de pe calea mântuirii, propusă de toți profeții de până atunci, în special de Moshe. Evreii și-au apărat credința la fel cum creștinii și-o apără azi în fața altora.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinismul practic andravenache Morala Crestina 11 12.09.2012 02:36:02
Crestinismul lui Eminescu Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 29 30.01.2010 15:38:33
Am respins Crestinismul Razvan_Mihai Generalitati 41 29.12.2009 14:42:59
Crestinismul si animalele cod_gabriel Generalitati 6 01.10.2007 00:26:09