Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2011, 17:02:34
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
credinta o ai in inima ta,gurule..nu trebuie sa te convinga nimeni de nimic..tu esti acela care trebuie sa se convinga ce se afla in inima ta
Nu ai cum sa ai nimic in inima, inima e un organ care pompeaza sange, atat. Daca o ai undeva, o ai in creier.

Citat:
Dumnezeu e simplu,am mai spus asta pe aici pe undeva. nu trebuie sa cauti nici logica,rationament,dogma sau mai stiu eu ce.trebuie sa te lasi in mana Lui,atat. si bineinteles sa nu te abati de la poruncile lui...fii bun,fii bland si iubeste
Pai cum nu cauti dogma, daca trebuie sa ii respecti poruncile? Ele nu fac parte din dogma?

Si explica-mi, cum e mecanismul asta in care "te lasi in mana lui"? Ce presupune?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 17:05:20
lorely01 lorely01 is offline
Member

Data înregistrării: 27.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Credinta in diavol.
Diavolul este certitudine. daca pe tine nu te-a batut diavolul de-a dreptul asa cum a facut-o cu multi sfinti asta nu inseamna ca nu exista. Deocamdata te munceste cu gandurile fara ca tu sa stii. Stai cand te-o munci in fapta, cand te vei vedea tu cu el fata in fata atunci nu vei mai zice ca e o simpla credinta superstitioasa.
De la Dumnezeu nu vine decat binele. raul vine de la diavol.
Raul este urmarea faptelor rele. Faptele rele vin din ganduri rele transpuse in fapte. Gandurile rele vin de la diavol.

Orice fapta are la inceput un gand. Trecut prin filtrul judecatii, el este transpus in fapta. Sfantul Isaac Sirul parca spune exact cum actioneaza gandul , si cum influienteaza fapta.
eu cred ca asa cum Dzeu se afla in inima fiecaruia, pe diavol il gasesti in mintea fiecaruia :)
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 17:09:48
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Nu ai cum sa ai nimic in inima, inima e un organ care pompeaza sange, atat. Daca o ai undeva, o ai in creier.

Pai cum nu cauti dogma, daca trebuie sa ii respecti poruncile? Ele nu fac parte din dogma?

Si explica-mi, cum e mecanismul asta in care "te lasi in mana lui"? Ce presupune?
o fi pt tine doar un organ,konjiro...insa pt mine reprezinta mult mai mult..cred ca nu ai nimic impotriva :)

iubirea care o impartasesti nu cred ca vine din vena cava

iar daca simti ura pt cineva sa nu mi se spuna ca e vorba de o artera obliterata :))

e pur parerea mea personala.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 17:14:03
Member

Implicit

Citat:

nu presupune nimic special...te lasi pur si simplu :)
ia-o ca pe o axioma
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 17:21:27
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu presupune nimic special...te lasi pur si simplu :)
Pai si cum dai un sfat cuiva, si nu ii explici ce ar trebui sa faca?

Daca nici tu nu stii ce inseamna, cum vrei sa intelegem noi?

Citat:
o fi pt tine doar un organ,konjiro...insa pt mine reprezinta mult mai mult..cred ca nu ai nimic impotriva :)
OK. Si care parte din inima sa ocupa cu "simtitul". Si care e mecanismul biologic prin care se intampla asta?

Citat:
iubirea care o impartasesti nu cred ca vine din vena cava

iar daca simti ura pt cineva sa nu mi se spuna ca e vorba de o artera obliterata :))
Ambele vin din creier. Faptul ca varianta cu inima ti se pare mai romantica nu o face adevarata.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 28.06.2011 at 17:25:40.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 17:36:25
Member

Implicit

konjiro, in primul rand eu nu dau sfaturi..tu m-ai intrebat 'ce presupune',iar eu ti-am raspuns.

eu stiu ce inseamna sa te lasi in mana Lui,atat..nu incerc sa te conving de nimic sau sa te fac sa intelegi ceva anume..intelege ce vrei tu,ce crezi tu ca e mai bine pt tine

prefer sa fiu romantica si sa simt cu inima,decat sa simt cu creierul..daca cumva se 'defecteaza' vreo sinapsa,ce ma fac?

am dreptul? :)
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 19:25:36
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
Nici atat. Tot trupul omenesc nu e decat un suport pentru suflet.
Iar in ortodoxie, se sustine ca centrul sufletului omenesc este in... inima.
Vechi 28.06.2011, 19:27:47
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici atat. Tot trupul omenesc nu e decat un suport pentru suflet.
Iar in ortodoxie, se sustine ca centrul sufletului omenesc este in... inima.
Inainte sa stabiliti unde locuieste sufletul, mai trebuie dovedit ca el si exista. In afara proceselor neurologice deja observate si studiate.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2011, 19:35:55
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Inainte sa stabiliti unde locuieste sufletul, mai trebuie dovedit ca el si exista. In afara proceselor neurologice deja observate si studiate.
Tu cum justifici ca existi?
Vechi 28.06.2011, 19:57:35
xanixade's Avatar
Senior Member

Implicit

Si da, ar trebui sa se investeasca si in asa ceva... studii, ca sa se dovedeasca existenta sufletului in om. Dar, nimeni nici macar nu a incercat sa dovedeasca existenta lui Dumnezeu... sau veridicitatea vreunei religii, din punct de vedere stiintific.... decat Dumnezeu.... macar ca si astea sunt probleme care au marcat omenirea de la inceputul ei.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinismul practic andravenache Morala Crestina 11 12.09.2012 02:36:02
Crestinismul lui Eminescu Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 29 30.01.2010 15:38:33
Am respins Crestinismul Razvan_Mihai Generalitati 41 29.12.2009 14:42:59
Crestinismul si animalele cod_gabriel Generalitati 6 01.10.2007 00:26:09