Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #81  
Vechi 30.06.2011, 14:20:14
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Sf. Ioan de Kronstadt – Descoperire cereasca aratata in vis
Reply With Quote
  #82  
Vechi 30.06.2011, 16:04:13
corindb corindb is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 19.06.2006
Mesaje: 22
Implicit

Citat:
În prealabil postat de clujeanul33 Vezi mesajul
Romanii crestini ortodocsi, cand vor urma exemplul?!
Când Biserica o va face. Ca și indivizi nu am fi decât în afara ascultării. Cand se va intampla la noi lucru acesta? Greu de spus... Eu încă mai sper... Oricum dincolo de statistici, atunci când număram cetățeni de o anumita credința sau fără de ea este ușor de observat ca numarul celor declarati crestini ortodoxi scade an de an. Bine ar fi sa nu uitam ca in spatele fiecărui număr este un suflet. Cate suflete s-au pierdut? Le-a numărat cineva... In rest este doar retorica... Si DA, bravo Bisericii Ortodoxe Elene!
Reply With Quote
  #83  
Vechi 30.06.2011, 16:12:08
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 344
Implicit

Bravo pentru ce? Dupa atatea posturi eu inca nu am inteles de ce ii laudam.
Reply With Quote
  #84  
Vechi 30.06.2011, 18:26:24
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 1.090
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

O laudam degeaba, ca fiecare are interesul lui.
Statul s-a intins prea mult in datorii si odata cu criza in lipsa turistilor econimia a cazut (la ei turismul e baza) iar daca nu mai sint bani (in ciuda faptului ca li s-au sters mare parte din datorii) e firesc ca statul sa reclame o corectitudine si un simt civic in contributiile corecte la stat insa oamenii..se unesc impotriva statului in loc sa il ajute-ca doar pentru ei se string banii.
Si biserica simtindu-se pe unele parti si ea cu musca pe caciula evident tine cu cine nu trebuie -ca ea oricum e asigurata.
Daca ar fi fost "cea mai tare din parcare" ar fi spus dati-va voi guvern la o parte ca venim noi si rezolvam dar nici ea nu poate rezolva nimic fiindca lectia lui Dumnezeu tine de materialism si ea trebuie invatata..
Biserica daca ar fi fost pe placul lui Dumnezeu ar fi luat intiativa si ar fi fost alaturi de guvern , ar fi dat un exemplu , ar fi facut un fond Liebrtatea special pt bugetul national si patrotic din chete si donatii atit proprii cit si adunate de la oamenii generosi si cu adevarat patrioti.
Reply With Quote
  #85  
Vechi 30.06.2011, 19:03:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Mesaje: 7.751
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Democratia moderna, gandita pentru auto-guvernarea natiunilor, manifesta tot mai evident tendinte suicidale. Ceva esential pare sa fi scapat parintilor sai (re)fondatori din secolul 18. Politicienii alesi prin vot universal pot fi reprezentanti ai intereselor alegatorilor dar pot fi, la fel de bine, si manipulatori fara scrupule ai acestora sau ai sistemului in ansamblu. Buna lor credinta este singura linie, foarte subtire, care desparte cele doua optiuni.Sistemul politic democratic nu este imun la abuz. Democratia reprezentativa, in care traditiile liberale si iluministe de secol 18 contau, a cedat treptat terenul democratiei manipulative, care a eliberat de doua ori in 30 de ani demonii razboiului global, plus cei ai fascismului si comunismului. Occidentul s-a salvat, la limita, in 1945, insa manipularea s-a salvat odata cu el. Dupa un razboi care a distrus 50 de milioane de vieti, politicienii occidentali n-au mai vorbit despre "onoare" si "glorie". Au inceput, in schimb, sa vorbeasca despre "bunastare" si "consum". Bunele intentii au pavat drumul noilor politici. Stanga a devenit tot mai populista, iar "dreapta" tot mai de stanga. Asistenta sociala a devenit sport de masa. Banii publici s-au revarsat peste "categoriile defavorizate", iar deficitele bugetare au devenit din exceptie, regula.
Că tot veni vorba de greci: există pagini cu nemuritoare apologetică împotriva democrației. Scrise de un grec, Aristotel, în al său tratat "Politica". Dacă ar fi atenți la ceea ce a spus concetățeanul lor din Stagira, grecii s-ar lecui de periculoase iluzii. Și nu numai ei. Ceea ce e amuzant e că am citit o ediție în română, în care ceea ce Filozoful numește "Democrația" este tradus ca...."Demagogia", cu o notă a editorului care susține că acesta e sensul avut în vedere de autor, care, chipurile, nu ar fi putut fi atât de critic la adresa celei mai luminoase dintre orânduiri.

Ceea ce însuși Filozoful pare a fi scăpat din vedere este conceptul atât de filozofic de "comision", expresie a popularului termen "șpagă". El găsește numeroase hibe filozofice democrației, dar nicio vorbă despre aceasta. Or, în ziua de azi, nu mai e posibilă o analiză critică a acestui sistem nenorocit fără a menționa comisionul. Principalul motor al trecerii de la statul normal la statul social, iar de la acesta la statul socialist, este comisionul. Ca să ai un comision zdravăn, trebuie să ai pe ce. Și nu poți să primești comision zdravăn decât pe comenzi publice zdravene. Ca să manevrezi comenzi publice zdravene, atunci când banii s-au terminat, ce soluție mai bună există decât împrumutul ? Gândiți-vă la un stat care nu și-ar propune să-i fericească pe oameni administrând școlile, spitalele, pensiile, parcările, autostrăzile, imaginea lui în lume, etc etc. Așa-i că ar dispărea atâtea surse de comision ? Din ce să trăiască atunci politicienii ? Cumva din indemnizația de ședință de 70 de RON cât primește un consilier local ? Dar el a dat peste 20 000 de RON ca să ajungă consilier local, fiind propus de vreun partid pe poziție eligibilă. Asta e investiție serioasă, nu glumă. Iar un investitor cu glagorie nu investește fără să-și scoată banii și să mai și câștige, că de asta a făcut investiția. V-ați gândit, împărțind 20 000 la 70, cam în câte ședințe de Consiliu Local și-ar scoate banii investiți un consilier, dacă ar fi să încaseze numai această sursă licită ? Deci, motivul adevărat pentru care statele moderne sunt state sociale nu este acela că pe politicianul democrat l-ar fi lovit brusc grija de semeni, ci acela al comisionului. Pentru ca să fie un comision și mai mare, trebuie mers pe deficite tot mai mari, "finanțate" de la bănci. Adică, de la viitor.

Deci, părerea mea este că democrația este o eroare de sistem, mai bine spus un sistem complet ilogic și monstruos. Oamenii pun toată vina pe câte un Băsescu, pe câte un Sarkozy, pe câte un Berlusconi. Ei nu sunt decât (sub)produse ale sistemului. Mâine vor veni alții. Cu aceleași rezultate.
__________________
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 30.06.2011 at 19:07:56.
Reply With Quote
  #86  
Vechi 30.06.2011, 19:20:12
Adriana Cluj
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Asta ati vazut-o la stiri?

Eu nu-mi amintesc sa fi fost difuzata o stire referitoare la acest protest al grecilor, premergator celor de azi. Voi ati vazut-o?

http://www.youtube.com/watch?v=TQJPMgnfWkw

[Grecia] Protest masiv împotriva "Cardului Cetățeanului" - 27.03.11

Ma intreb: de ce? Pentru ca protesteaza si impotriva masonilor din parlamentul grec sau din celelalte institutii ale conduceii statului elen?
Am vedea vreodata atata mireni si clerici laolalta in tara noastra in numele ortodoxiei?
Reply With Quote
  #87  
Vechi 30.06.2011, 19:34:23
Adriana Cluj
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit De exemplu

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Bravo pentru ce? Dupa atatea posturi eu inca nu am inteles de ce ii laudam.
http://www.youtube.com/watch?v=TQJPMgnfWkw , pentru asta
Reply With Quote
  #88  
Vechi 30.06.2011, 19:41:05
Adriana Cluj
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit la fel

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Grecii sunt un popor profund crestin ortodox. Au la loc de cinste credinta ortodoxa si traditiile grecesti. La romani am vazut secte raspandite deja si in sate spre pierzare, la greci la sat ortodoxia este scrisa in sufletele lor. Exista biserica ortodoxa la care merg cu sfintenie si atat. nu vezi atatea sali a regatului si adunari de sectanti ca la romani. Sunt profund nationalisti, mai rau ca Vadim al nostru. Fereasca Dumnezeu sa zici ceva de rau despre tara sau credinta unui grec. in Grecia 97% sunt crestini ortodocsi . Emigrantii nu isi prea manifesta propria religie ci in tacere uneori merg la biserica ortodoxa. In teritoriu, radiourile canta doar muzica greceasca si nu auzi un cuvintel in alta limba. La petrecerile oraselor se canta muzica traditionala greceasca si se danseaza dansurile traditionale populare grecesti.
La noi manele, muzica internationala, formatia X sau Y, nimic cu traditia poporului roman. Radiourile noastre urla muzica straina sau manele. Tinerii nostri nu mai stiu cum e muzica populara romaneasca si nici portul nostru romanesc.
Noi romanii nu prea mai avem nationalismul acela curat si nici nu mai stim sa luptam pentru el. Nu mai stim sa luptam pentru nimic. Nici pentru drepturile noastre nici pentru binele nostru. Stam in tacere si tremuram de frica. Sper sa ma insel .
am remarcat aceleasi aspecte pe care le-ai subliniat si ii admir, si-i apreciez, si-mi sunt dragi, pentru asta.
Reply With Quote
  #89  
Vechi 30.06.2011, 19:51:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Eu nu sunt vorbitor de limba greaca si mi-e cam greu sa iau drept bun ce au titrat romanasii acolo.

Card necard, acum la greci e valabila vorba: "tara arde si baba se piaptana", cu bunastarea de scurta durata pe bani imprumutati si cheltuiti aiurea, au dat urat de tare cu stangu' in dreptu', acum sar intr-un picior si mai au putin si cad in nas.

Last edited by AlinB; 30.06.2011 at 19:53:44.
Reply With Quote
  #90  
Vechi 30.06.2011, 20:15:29
Adriana Cluj
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Nici eu

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu nu sunt vorbitor de limba greaca si mi-e cam greu sa iau drept bun ce au titrat romanasii acolo.

Card necard, acum la greci e valabila vorba: "tara arde si baba se piaptana", cu bunastarea de scurta durata pe bani imprumutati si cheltuiti aiurea, au dat urat de tare cu stangu' in dreptu', acum sar intr-un picior si mai au putin si cad in nas.
Nici eu nu stiu greaca, desi tare mi-ar placea, cu putina bunavointa insa mai inteleg cate ceva. Exo (pronuntat)=afara, ohi (pronuntat, scris, parca, oxi)=nu, ortodoxia se spune ca in romana, etc, evrei, masoni, cred ca se ponunta la fel ca in romana, asa ca nu cred ca "romanasii" au trucat traducerea, sa nu ne proptim pe picioarele din-darat.

Nu am impresia ca grecii "se piaptana cand tara le arde", dimpotriva, au lasat casa, masa, piaptanul si au iesit toti in fata celor de la putere.

Bunastarea lor a inceput sa se faca simtita dupa anii 1970, cand, din pescari au devenit proprietari de hoteluri- cu greu s-au lasat convinsi, e adevarat- in urma politicii aplicate de conduceea de atunci a tarii.
Pentru imprumuturile de acum nu oamenii din strada sunt raspunzatori. Ei trag doar ponoasele unei conduceri subordonate UE si FMI, poate si altora (asa cum rezulta din ceea ce striga oamenii aceia in strada).
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Secte si culte 443 04.08.2010 14:38:35
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13