Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2011, 21:42:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
1. Eu sa aduc argumente? Ati spus ca miracolele de Lourdes sint de la cel rau fara sa va fi informat! Iar argumentul este unul lipsit de logica: Biserica Ortodoxa, acum 1000 de ani, i-a declarat eretici pe catolici si ca atare nu exista sfintenie in afara Bisericii Ortodoxe!!! Fara nici un fel de cercetare a miracolelor de acolo; si spuneti ca noi credem orbeste in ceea ce spune papa!
va mai dau alta mostra de lipsa de logica: dumneavoastra ziceti: "filoque e cea mai mare erezie"; totusi Biserica Ortodoxa are cel putin un sfint care a sustinut filoque.
2. Referitor la adaugiri: ati adaugat dumneavoastra, ca si noi, ca sfinta Fecioara Maria s-a ridicat cu trupul si sufletul la cer? Da! Ati adaugat dumneavoastra, ca si noi, ca sint sapte sacramente? da. Cum s-a intimplat acest lucru? Prin revelatii ale Duhului Sfint. Dumneavoastra, ortodocsii, considerati ca nu au mai fost revelatii de la nu stiu ce sinod incoace. Noi, catolicii, consideram ca Domnul comunica inca cu credinciosii Sai prin Duhul Sfint. A facut-o de la alugarea lui Adam din rai si o face si acum. Nu si-a intrerupt comunicarea acum 1000 de ani cind s-a rupt Biserica lui Isus!
nutucutu, repet: mai citeste inainte de a scrie atatea inadvertente. Noi aici vorbim despre Biserica de care tinem si in care credem. De aceea trebuie sa ne documentam inainte de a scrie. Parerea mea.

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Daca ar fi cum zici, Miha draga, ar fi mai multi sfinti care sa faca din caramida ce ai zis tu dar iata ca nu sunt, asa ca pentru mine ramane o simpla poveste. Nu s-a dovedit a fi una din caile prin care Dumnezeu da credinta oamenilor, si nu asta ii face pe oameni sfinti. Cat despre acuzatia cum ca adventistii si penticostalii nu cred in sfinti nu stiu cat este de adevarata pentru ca sfintii sunt mentionati in Biblie.
Adriana, stii precis cat este de exact, caci atat adventistii, cat si penticostalii nu cred in omul indumnezeit, adica in sfant, ei considerand sfant omul botezat. Ei se considera pe sine sfinti, dar nu cred in sfintii lui Dumnezeu, care prin lupta cu patimile, prin renuntari si ascultare si prin lucrarea lui Dumnezeu, au devenit sfinti; sfinti canonozati precum Sf. Vasile cel Mare, Sf. Efrem Sirul, Sf. Spiridon, cel cu caramida, Sf. Serafim de Sarov si multi altii.
Iti recomand Patericul Lavrei Pesterilor de la Kiev; o carte plina de sfinti si faptele lor.

Am cumparat zilel acestea "Patericul Sfantului Grigorie Dialogul", o carte despre sfintii catolici ai secolului VI.

Concluzia: nu orice om este sfant, dar orice om, daca vrea si se straduieste, poate deveni sfant, cu ajutorul lui Dumnezeu.

P.S. Si totusi au avut loc convertiri, respectiv botezuri, cu ocazia minunii facute de Sf. Spiridon! Nebanuite sunt caile Domnului!

Last edited by Miha-anca; 05.07.2011 at 01:37:32.

Tags
primatul papal, roma, vatican