Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2011, 08:07:15
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Au mai fost timpuri grele; nu e prima data acum.
Profesoara mea de mate a venit timp de 3 ani cu acelasi pulover de lana, tricotat de mana, dar acest lucru nu a impiedicat-o sa ne invete matematica. Vorbesc de perioada de dupa razboi, cand a fost si foamete si prigoana si altele. Oamenii insa se respectau si din respect munceau cu pasiune si daruire. Acest respect a disparut, caci este confundat cu avutia.
Profesorii care si-au ales meseria ca vocatie si-o fac cu drag, indiferent de cat sunt platiti.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 08:23:55
Fibril Fibril is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.01.2009
Implicit Nu salariile sunt cauza

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
cum sa spui ca ai picat pentru ca nu ai putut copia ? m-a lasat mut !
Are dreptate elevul respectiv. Cunosc cazuri de elevi care au luat BAC-ul prin frauda incurajata de profesori.Cauzele acestui dezastru:
- Indiferenta elevilor fata de procesul de invatamant;(locuiesc langa o scoala si sunt uimit de comportamentul elevilor in afara scolii, imi inchipui ce se intampla in clasa );
- Slaba pregatire a profesorilor (daca sub 5o% nu pot lua cel putin un 5 la examenul de definitivat)
- Lupta parintilor pentru exitenta si neglijarea copiilor
N.B. Este adevarat ca sunt mici salariile rofesorilor dar nu sunt o exceptie si un motiv de a nu isi indeplini sarcina in meseria pe care au ales-o. Un muncitor cu salariul minim pe economie trebuie sa munceasca de mantuiala?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 09:13:44
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de melissa Vezi mesajul
hitler comenteaza rezultatele la bac :-))))
super tare !!! :))

cat despre subiect... am auzit si eu cand a zis un elev ca nu a luat ca nu a putut copia ... ceva de genu ... lasa-ma in pace ca tineretul in ziua de azi e de jale ... dar e vina tuturor ... si mai ales a parintilor ... prea multi parinti nu se mai ocupa de copii, fie ii lasa singuri ca ei is ocupati cu serviciul si nu mai comunica cu ei, fie sunt plecati in strainatate si copiii sunt parasiti si lasati de izbeliste, fie copiii sunt atrasi in cercuri cu moravuri usoare, in care biblioteca este la bar, in discoteci, si creionul este tigarica si sticluta de bauturica, prea multa destrabalare in ziua de azi. este ceva de speriat.

nu or fi toti asa din cei care au picat, normal, dar majoritatea... si bineinteles motivele sunt diverse, nu numai cele care le-am enumerat ...

in general, tineretul a luat-o razna rau de tot ... foarte mult tupeu care duce la o nesimtire crasa .. pe vremea mea, si nu is chiar asa de batrana, am 28 de ani, se zicea "Sarumana" la doamne si "buna ziua" la domni, mai ales daca sunt mai in varsta... acum, un pustan de 15 16 ani zice "la revedere" la o doamna sau la un domn de 50-60 de ani? da-o-n colo de treaba ... treceam odata printr-un parc si erau vreo 4 5 tineri cocotati cu picioarele pe o banca (si din cate stiu eu pe banca se sta in fund) si rumegau seminte si scuipau cojile pe jos, si in jurul bancii era o mizerie de nedescris . si le-am zis eu ceva acolo am comentat dar nici macar nu m-au bagat in seama. sau in sat la sot, baieti de 14 15 ani povesteau cum au devenit cu o seara inainte "barbati" si pe unde i-a pus mana...si gura ... este ingrozitor ( si cate si mai cate se intampla ...

sincer mie imi este frica sa imi cresc copiii in societatea asta ... si nu stiu daca nu este peste tot asa ...

mai bine in munti frate sa mananci alune si frunze decat in societatea din ziua de azi ... dar na cum asta e mai greu... ramane sa ne rugam doar la Dumnezeu sa ne fereasca de rele si sa ne aiba in paza in permanenta.

Last edited by Mirela0110; 05.07.2011 at 09:36:39.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 09:28:35
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Profesorii care si-au ales meseria ca vocatie si-o fac cu drag, indiferent de cat sunt platiti.
Nu-i adevarat, peste 90% din profesori fac meseria asta pentru ca nu au reusit sa intre la alte facultati sau nu se pricep la meseria lor. Nu au nici o treaba cu vocatia.
Cine se pricepe la o meserie, o practica, cine nu ii invata pe altii.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 10:14:37
LittleSparrow LittleSparrow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AllegroNonTroppo Vezi mesajul
Nicaieri in lume nu se face performanta fara bani. Investesti 0 in invatamant, rezultatele sunt pe masura. Ar trebui sa ne bucuram ca inca mai exista oameni care-si fac treaba.
Corect!
Mai există și oameni care își fac treaba...profesori și elevi deopotrivă.
Bravo lor pentru "lupta de rezistență".
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 11:01:52
Melissa
Guest

Implicit Sinucidere dupa BAC

Un tânăr în vârstă de 19 ani, dintr-o localitate arădeană, s-a împușcat în cap, în noaptea de luni spre marți, cu o armă de vânătoare a tatălui său, care este pădurar și care l-a găsit mort în casă, rudele afirmând că băiatul picase examenul de bacalaureat și era deprimat din această cauză.

http://www.romanialibera.ro/actualit...at-230267.html
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 11:08:08
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

[quote=Adriana Cluj;374306]Personal de multa vreme observ cat de mult a decazut invatamantul la noi. Iar rezultatele se vad, cu ochiul liber. Sunt extrem de slab pregatiti, toti elevii.

Pe ce va bazati cand catalogati TOTI copiii ca fiind "extrem de slab pregatiti"?
Vechi 05.07.2011, 11:13:14
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Te rog, vino in Romania sa predai in scolile de-aici pe un salariu de 700 ron, cu o rata la casa de 1500 roni, si atunci sa ne spui cum sta treaba cu " vocatia si dragostea de meserie " !
Vechi 05.07.2011, 11:15:53
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Mult timp mi-am dorit sa fiu profesoara, acum mi se pare o meserie foarte grea, nu atat pentru salariul josnic, desi reprezinta un factor negativ destul de major, cat pentru impertinenta elevilor care nu mai cunosc notiunea de respect, nici pentru propria educatie, nici pentru oameni.
Sincer, nu mai stiu cine este de vina !
Vechi 05.07.2011, 11:24:40
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Te rog, vino in Romania sa predai in scolile de-aici pe un salariu de 700 ron, cu o rata la casa de 1500 roni, si atunci sa ne spui cum sta treaba cu " vocatia si dragostea de meserie " !
Draga mea, am predat in Romania pe salariu mic, dar fara rata, pentru ca nu ma intind mai mult decat mi-e plapuma. Am fost in vizita la banci sa vad ce sanse am sa pot face rata pentru o garsoniera cat de mica si peste tot am primit urmatoarea replica: "Pai, cu salariul asta?" Asa ca m-am multumit sa stau in gazda unde plateam ceva mai mult de jumatate din salariu. Dar meseria mi-am facut-o constiincios, nu mi-am batut joc nici de meseria mea , nici de elevi. Poate tocmai de aceea am o foarte buna relatie cu ei chiar si acum, la distanta.

Pentru a-mi suplini veniturile lucram ca redactor la jurnalul politiei si corector la diverse edituri. Chiar cu cele trei venituri cumulate bancile nu mi-au acordat credit pentru casa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exceptional -Exemplu de demnitate nationala,Biserica Ortodoxa Greaca alaturi de popor tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 4 19.11.2011 02:18:41
Cum face noua Irodiada dna Elena Udrea inselata de draci sminteala in popor mihailt Generalitati 12 29.04.2010 19:37:25
POPOR ALES, IUDEOMASONERIE SI IUDEOCOMUNISM adelin_antonescu Iudaismul 3 14.06.2007 19:17:40