Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Aceasta idee este falsa.
Cum adica, "nu era alta alternativa" ? Ar fi putut sa spuna si Sfantul Stefan cel Mare ceea ce spun unii ortodocsi contemporani, adica "porunca a sasea este sa nu ucizi, fara deosebire si fara posibilitate de interpretare", si in consecinta sa dea ordin trupelor sale sa lase armele si sa nu lupte, pentru ca e mai bine sa intre turcul in tara decat sa incalci porunca Domnului.
Sincer, eu pe cei care promoveaza aceasta idee ca nu e crestineste sa mergi la razboi i-as indemna sa se indrepte spre budhism sau spre Martorii lui Iehova, pentru ca doar aceste religii promoveaza (din ratiuni diferite) ideea ca a lua o viata este intotdeauna incompatibil cu dreptatea si adevarul.
Sau, alternativ, daca isi doresc sa traiasca dupa invataura crestina, ii indemn sa se indrepte spre Sfanta Scriptura si sa citeasca ce scrie psalmistul: "Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul meu,Cel ce-mi învață mâinile pentru luptăși degetele pentru război" .
|
Despre care lupta si care razboi este vorba? Dumnezeu a venit in persoana pe pamant si nu a invatat alta lupta decat lupta cu pacatul din noi, nu am vazut sa fi invatat tehnici de razboi cu pumnul, sabie etc. Cum de?... Si nici pe primii crestini nu i-a auzit nimeni sa fi facut astfel de ispravi. Erau si aceia Martorii lui Iehova? Sa inteleg deci ca au dreptate iehovistii sa se considere singurii urmasi adevarati ai apostolilor in cazul asta?