![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar ce intreb eu este 1) de ce conteaza aceasta diferenta? 2) de ce este perceputa aceasta diferenta de catre oameni ca fiind esentialul
|
|
|||
|
|||
![]()
pentru ca, cu cat ceva este mai vechi cu atat este mai aproape de sursa..
|
|
|||
|
|||
![]()
Sau mai distorsionat in timp
|
|||
|
|||
![]()
si asta... pentru astfel de lucruri trebuie sa ai cunostiinte istorico-religioase..
|
|
|||
|
|||
![]()
N-ai inteles... De ce conteaza sa fie aproape de sursa? Cu cat e mai veche o informatie cu atat e mai nesigura si mai probabil sa fie falsa... Conteaza sa iasa ceva bun din asta, si exact acel ceva bun reiese din toate religiile, doar ca oamenii in loc sa vada acel ceva bun, se concentreaza pe detalii mai neimportante precum dusul la biserica de sila sau pomeni, acatiste si lucruri d-astea
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Si daca sursa nu e la curent cu ce se va intampla peste xșpe mii de ani? Si daca sursa e atat de veche incat oricine poate spune ca e sursa si nimeni sa nu il contrazica pentru ca oricum nu exista dovezi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce are esenta in sine e actual in toate vremurile. |
|
|||
|
|||
![]()
Sursa e Dumnezeu, dar acele filozofii au fost preluate de cineva (i.e Moise) si expuse in limbajul acelor vremuri, pe intelesul acelor oameni din acele vremuri, care nu mai sunt la curent...
|
|
|||
|
|||
![]()
Si discutii concrete... Eu vorbesc despre statutul religiei in societatea contemporana... Ce poate fi mai concret decat societatea contemporana?
Ca sa vorbesc in limbajul acestui forum: In 2000 de ani, religia s-a departat de la cele Sfinte si s-a indreptat catre cele Trupesti... Care ar fi solutia si de ce? |
|