![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
frica de Dumnezeu insusi ca persoana e o slabiciune si pare o nebunie... daca traiesti in frica toata viata nu vei mai apuca sa te bucuri de viata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frica de Dumnezeu aduce omului inaintea ochilor sai ceea ce merita: iadul. Insa nu spre deznadejde, ci spre pocainta, spre venirea intru sine, spre parasirea vietii celei mincinoase. Ce bine ar fi daca am dobandi una dintre cele trei virtuti! Dar, din nefericire, de prea multe ori suntem netematori de Dumnezeu, putin credinciosi si lipsiti de dragostea cea adevarata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pierzi o viata, castigi o vesnicie. Cine poate zice ca nu e o afacere buna? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu mi se pare greșit. E doar o exprimare arhaizantă, eventual latinistă. "Terror Dei" (genitivum) apare și în Vulgata, de exemplu în Geneza 35:5.
|
|||
|
|||
![]()
Într-adevăr, e arhaizantă, și, ca multe arhaisme, e purtătoare de sensuri pierdute. Desemnează frica sfântă, cu origine în Dumnezeu, spre deosebire de frica de Dumnezeu, care e omenească și care parcă îl distanțează pe om de Părintele Ceresc.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
daca mori si Dumnezeu nu exista ti-ai irosit viata... daca mori si Dumnezeu e altfel decat credeai ti-ai irosit viata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai enumerat doua variante absurde: Dumnezeu exista, dar noi nu ne putem imagina cum este, atata timp cat nu L-am vazut, caci este de ne-cuprins cu mintea. Iar daca L-am vazut, nu mai e nevoie de imaginatie. Atunci stim.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Frica de Dumnezeu | ioan cezar | Pocainta | 56 | 22.01.2012 22:44:12 |
Frica de Dumnezeu ! | Templier Knight | Generalitati | 9 | 08.08.2011 20:55:39 |
Ce este Frica de Dumnezeu? | florin.oltean75 | Generalitati | 10 | 03.05.2011 20:04:28 |
mi-e frica | arle | Exorcismul | 90 | 11.11.2010 16:23:06 |
Frica de Dumnezeu | eclat_de_lune | Pocainta | 52 | 20.08.2008 17:27:53 |
|