Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2011, 17:00:39
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Da sint de acord ca legea penala (in ceea ce priveste spatiul public) sa fie modelata ceva mai bine dupa moralitatea crestina (daca tot spunem ca sintem majoritari) .
Mie personal mi-ar place sa fie ceva in genul cum era inainte de 89, nu chiar identic dar pe aproape.
Insa deocamdata majoritara in Romania nu este religia crestina ci religia banului care pare ca are mult mai multi adepti decit sint crestinii adevarati.

Deci ar fi nevoie de o strategie , un plan pt implicarea in politica si cistigarea alegerilor, altfel nu se poate.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 17:46:05
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Acel sfint a fost contemporan cu Inchizitia. Daca societatea civila a impus reguli de conduita crestina au aparut si roade (sfintul Francisc de Assisi, Anton de Padova, Ignatiu de Loyola si lista e lunga tare, toti au fost contemporani cu Inchizitia). Au aparut si lucruri de care nu avem cum sa ne mindrim (excesele Inchizitiei).
Deci dvs. credeti ca Inchizitia a fost creata de societatea civila si ca Sfintii mentionati sunt roadele Inchizitiei? Am inteles bine?
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 19:05:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Unii ortodocsi pare sa nu fi inteles ca sfintii BC din acea perioada au consimtit la actiunile cruciadelor si formarea inchizitiei. Sf. Dominic are un rol in cruciada contra unor eretici cathari, albigensienii, cruciada instituita de papa. http://ro.wikipedia.org/wiki/Cruciada_Albigensian%C4%83
De asemenea, sfintii (pentru catolici) Francisc si Anton au trait in vremea cruciadelor si exact in perioada de formare a inchizitiei. Nu am citit niciunde ca ar fi dezavuat aceste actiuni, ba chiar erau si ei pentru. Cruciada a 4-a a fost intre 1202-1204, deci in timpul vietii celor trei sfinti (pentru catolici). In timpul acestei cruciade au fost masacrati ortodocsi din Constantinopol, iar cruciatii au pradat orasul. Sfinte moaste si icoane sustrase de acolo au ajuns in apus, inclusiv la Vatican.
In articolul de pe site-ul wikipedia scrie ca legile adoptate de unele tari de pedepsire cu moartea a ereticilor au fost adoptate de "legislatia criminala ecleziastica in 1231 si au fost curand aplicate si la Roma". Asadar BC avea in codul de legi pedeapsa cu moartea a ereticilor. Din cate stiu papa nu era doar cap al BC, ci si monah al statului papal, care a dainuit pana in 1870, cand Italia s-a reunificat si statul papal a fost cucerit de unificatori.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 19:50:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Unii ortodocsi pare sa nu fi inteles ca sfintii BC din acea perioada au consimtit la actiunile cruciadelor si formarea inchizitiei. Sf. Dominic are un rol in cruciada contra unor eretici cathari, albigensienii, cruciada instituita de papa. http://ro.wikipedia.org/wiki/Cruciada_Albigensian%C4%83
De asemenea, sfintii (pentru catolici) Francisc si Anton au trait in vremea cruciadelor si exact in perioada de formare a inchizitiei. Nu am citit niciunde ca ar fi dezavuat aceste actiuni, ba chiar erau si ei pentru. Cruciada a 4-a a fost intre 1202-1204, deci in timpul vietii celor trei sfinti (pentru catolici). In timpul acestei cruciade au fost masacrati ortodocsi din Constantinopol, iar cruciatii au pradat orasul. Sfinte moaste si icoane sustrase de acolo au ajuns in apus, inclusiv la Vatican.
In articolul de pe site-ul wikipedia scrie ca legile adoptate de unele tari de pedepsire cu moartea a ereticilor au fost adoptate de "legislatia criminala ecleziastica in 1231 si au fost curand aplicate si la Roma". Asadar BC avea in codul de legi pedeapsa cu moartea a ereticilor. Din cate stiu papa nu era doar cap al BC, ci si monah al statului papal, care a dainuit pana in 1870, cand Italia s-a reunificat si statul papal a fost cucerit de unificatori.
Unii ortodocsi au surse care zic altceva. Zic ca Sf. Dominic a murit inaintea infiintarii Inchizitiei si nu a participat la nici un razboi, singurele arme fiindu-i predica, rugaciunea si exemplul propriu.

Adevaratii sfinti isi vad pur si simplu de cuvantul Evangheliei, nu se amesteca in politica vremii lor tocmai pentru ca nu sunt lumesti.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 20:10:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Domnule Mihnea Dragomir,

Este trist cum unii catolici isi denigreaza proprii sfinti. Ați început cu Sf Dominic(...)

Si acum vad ca il defaimati si pe Sf. Anton
(...)
Este trist cum unii catolici terfelesc imaginea propriilor sfinti pentru a justifa ceea ce este de fapt total anti-evanghelic si condamnabil.

Dimpotrivă, nu terfelesc nimic. Dacă, în cazul Sf Dominic, sunt unii care pun sub semnul întrebării marele său rol la înființarea Sfintei Inchiziții, deși acest rol nu a fost de nimeni contestat până recent, în cazul legăturii strânse între Sf Anton și glorioasele cruciade nu există nici cel mai mic dubiu. De predicat, a predicat sfântul, și anume necesitatea înrolării sub drapelul Regelui Cristos. Papa de atunci (cred că era Urban) în mod personal i-a cerut aceasta, iar sfântul s-a achitat de această nobilă misiune cu zelul lui cunoscut. Dealtfel, anterior sfântul însuși (pe vremea când încă nu îmbrăcase haina monahală) luptase într-un război, cu arma în mână, apărându-și cetatea. Cu acea ocazie, a fost făcut prizonier și a stat un an în lagăr.

De unde, deci, conluzia dv că aș terfeli imaginile sfinților, când nu fac altceva decât să arăt cât de mult le datorează Biserica în opera ei de alcătuire, prin Sfânta Inchiziție, a Cetății lui Dumnezeu pe pământ, precum și în apărarea acestei cetăți de dușmanii lui Cristos, prin Sfintele Cruciade ?

Ceea ce s-a schimbat de atunci până azi este perceperea a ceea ce trebuie să fie un bun creștin. Astfel, mulți cred ca și dv: că, a fi bun creștin, înseamnă a fi un cetățean emasculat al împărăției Sale invizibile. Că Isus trebuie să fie domn numai în inimile noastre, dar nu și în lume. Că lupta sfântă, atunci când hinterlandul creștin este atacat de soldații falsului profet Mahomed, înseamnă încălcare a poruncii a cincea. Dacă ar fi după dv, Crucea ar fi încăput de mult pe mâna Semilunei, așa cum s-a întâmplat în toate cele trei patriarhii care s-au rupt de Scaunul Apostolic al Romei. Dacă ar fi după dv, Ludovic al IX-lea nu ar fi sfânt cruciat, ci Ludovic cel Sfânt ar fi rege ticălos. La fel de ticălos ar fi și Carol Martel, care în lupta de la Poitiers a stopat expansiunea arabă care terminase cu Spania și ajunsese în inima Franței. Tot niște ticăloși au fost și luptătorii care au obținut o miraculoasă victorie navală la Lepanto, salvând civilizația creștină, de aceeași arabi, de astă dată în variantă sarazină. Proprii dv domnitori făcuți sfinți de Biserica dv, precum Ștefan cel Mare, au fost ticăloși fiindcă s-au opus necredincioșilor cu arma în mână și au trimis la judecata Domnului pe câți au putut dintre ei.

"Orice pasăre pe limba ei piere". Creștinătatea va pieri și poporul lui Dumnezeu, care este Biserica, va ajunge din nou în robie, dacă nu va ști să se apere de dușmanii săi, dintre care cei mai periculoși sunt cei dinăuntru. Cei de azi, suntem cu adevărat niște pigmei pe umerii uriașilor. Pe umerii câte unui Sf Dominic, pe urmele câte unui Sf Francisc, noi practicăm o variantă degenerată și smiorcăită a credinței lor. În așa stare tristă am ajuns, încât ni se pare normal ca păcatul strigător la cer al sodomiei, incriminat dintotdeauna atât la Poporul Ales din Vechiul Testament, cât și la Poporul Ales din Noul Testament, incriminat până și la necredincioși, să ni se pară că ar trebui scos de sub interdicție, deoarece este "infracțiune consensuală". Vrăjitoria, care numai consensuală nu e, am ajuns să o dorim scoasă numai fiindcă, în ura noastră față de Sf Inchiziție și de Sf Biserică Catolică în general, am ajuns să o socotim greu de dovedit, ca și când Dumnezeu nu ne-a dat metode și instituții ca să deosebim răul de bine. Vai de cei care numesc răul bine și binele, rău !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 21:10:24
Banned

Implicit

Domnule Mihnea,

Pe ce va bazati cele spuse despre Sf. Anton de Padova? Niciodata nu am citit cele spuse de dvs. in viata sa, si de curand am vizionat si filmul cu viata lui care se prezinta in Bazilica dedicata lui in Padova si din nou, nici urma din cele spuse de dvs. Pentru mine ramane defaimare din partea dvs. ca si in cazul Sf. Dominic, si dovada ca nu prea stiti care sunt meritele care duc la sfintenie.

Daca oamenii ar fi facut dupa cum zic eu, nu am fi disparut, dimpotriva, ar fi fost mai multi sfinti martiri ca in primele secole iar prin sfintenia lor s-ar fi convertit si mai multi oameni si nu s-ar fi ajuns la situatia de astazi. Daca dimpotriva, Domnul Iisus, apostolii, sfintii martiri si toti adevaratii sfinti care si-au dedicat viata lui Dumnezeu, ar fi facut cum doriti dvs., pai astazi nu am mai fi avut nici o sansa, nici macar Hristos nu ar mai fi fost rastignit ci apostolii si ingerii L-ar fi aparat cu sabia in mana. Din cate vad, dvs. inca nu ati patruns sensul cuvintelor legate de viata pe care o pierdem atunci cand vrem sa o pastram si dimpotriva, o castigam atunci cand o pierdem pentru Domnul asa cum au facut martirii. Pe vremea martirilor primelor secole, toti ceilalti erau pusi pe uciderea crestinilor, nu traiau vremuri pasnice ca acum, si nu a pus unul mana pe sabie. Unde si cand s-a pierdut aceasta credinta plina de sacrificiu din iubire pentru cuvintele Domnului? Nu cumva in momentul in care crestinii au pus mana pe putere si au inceput sa puna vietile proprii mai presus de ale altora, total opusul crestinilor dinaintea lor?...

Din fericire am cunoscut si catolici care au inteles ce inseamna a-L imita pe Hristos, ca altfel, cunoscandu-va doar pe dvs. as fi zis ca Biserica catolica a pierdut intr-adevar tot Harul si a devenit o institutie lumeasca.

Last edited by Adriana3; 09.07.2011 at 21:33:17.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 21:18:30
Banned

Implicit

Si inca ceva domnule Mihnea, evitati cu abilitate sa imi raspundeti cum il veti opri pe diavol cu puscaria (in cazul vrajitoriei) sau ati raspuns si nu am vazut eu raspunsul? Sau nu stiti ce sa raspundeti din cauza ca nu mai credeti ca biserica are Harul sa alunge puterile diabolice din om, avand nevoie de ajutor penal din puntul dvs. de vedere? Chiar vreau sa vad si eu ziua in care o sa puteti sa il amendati pe diavol si sa-l bagati in puscarie.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 22:41:19
rezadiniran rezadiniran is offline
Banned

Data înregistrării: 05.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
... ca și când Dumnezeu nu ne-a dat metode și instituții ca să deosebim răul de bine.
Dumnezeu ne-a dat o institutie care a stiut sa deosebeasca raul de bine: Sfanta Inchizitie.
Si ne-a dat cateva metode pentru a fi siguri ca stim sa deosebim raul de bine:
- Scaunul cu tepi
- Magarul spaniol
- Leaganul lui Iuda
- Gheara de tortura sau gadilatorul spaniol
- Fierastaul
Sfanta Inchizitie nu folosea pe post de bau-bau metodele de mai sus. Precum toti criminalii posedati, Sfanta Inchizitie le folosea pentru a tortura oameni. Am evitat sa dau imagini.

Dumneavoastra mai cunoasteti si alte metode pe care ni le-a dat Dumnezeu pentru a deosebi raul de bine?
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Vai de cei care numesc răul bine și binele, rău !
Aici ati exprimat un adevar cardinal! Nici sfintii nu puteau sa o zica mai bine.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 23:34:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnule Mihnea,

Pe ce va bazati cele spuse despre Sf. Anton de Padova?
"He then travelled to Africa, France and Italy as a missionary and crusader." putem citi aici: http://www.turismopadova.it/menu-en/...en/Itinerario5

Nu este de mirare, sfântul fiind descendent al celebrului comandant cruciat Godefroy de Bouillon, personaj-cheie al primei cruciade.

Prin zelul său în lupta contra ereziilor timpului, sfântul a primit încă din timpul vieții titlul de "ciocan al ereticilor", după cum aflăm chiar din Enciclopedia Catolică: http://www.newadvent.org/cathen/01556a.htm

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 23:37:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si inca ceva domnule Mihnea, evitati cu abilitate sa imi raspundeti cum il veti opri pe diavol cu puscaria (in cazul vrajitoriei)
Nu este vorba de a-l opri pe diavolul însuși, ci pe colaboratorii săi umani. În aceeași logică, nu ar avea sens să-i băgăm nici la pușcărie pe criminali (de împușcat nici nu poate fi vorba, nu ?) deoarece diavolul îi va scoate din pușcărie.

www.catehism.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55