Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2011, 21:10:24
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule Mihnea,

Pe ce va bazati cele spuse despre Sf. Anton de Padova? Niciodata nu am citit cele spuse de dvs. in viata sa, si de curand am vizionat si filmul cu viata lui care se prezinta in Bazilica dedicata lui in Padova si din nou, nici urma din cele spuse de dvs. Pentru mine ramane defaimare din partea dvs. ca si in cazul Sf. Dominic, si dovada ca nu prea stiti care sunt meritele care duc la sfintenie.

Daca oamenii ar fi facut dupa cum zic eu, nu am fi disparut, dimpotriva, ar fi fost mai multi sfinti martiri ca in primele secole iar prin sfintenia lor s-ar fi convertit si mai multi oameni si nu s-ar fi ajuns la situatia de astazi. Daca dimpotriva, Domnul Iisus, apostolii, sfintii martiri si toti adevaratii sfinti care si-au dedicat viata lui Dumnezeu, ar fi facut cum doriti dvs., pai astazi nu am mai fi avut nici o sansa, nici macar Hristos nu ar mai fi fost rastignit ci apostolii si ingerii L-ar fi aparat cu sabia in mana. Din cate vad, dvs. inca nu ati patruns sensul cuvintelor legate de viata pe care o pierdem atunci cand vrem sa o pastram si dimpotriva, o castigam atunci cand o pierdem pentru Domnul asa cum au facut martirii. Pe vremea martirilor primelor secole, toti ceilalti erau pusi pe uciderea crestinilor, nu traiau vremuri pasnice ca acum, si nu a pus unul mana pe sabie. Unde si cand s-a pierdut aceasta credinta plina de sacrificiu din iubire pentru cuvintele Domnului? Nu cumva in momentul in care crestinii au pus mana pe putere si au inceput sa puna vietile proprii mai presus de ale altora, total opusul crestinilor dinaintea lor?...

Din fericire am cunoscut si catolici care au inteles ce inseamna a-L imita pe Hristos, ca altfel, cunoscandu-va doar pe dvs. as fi zis ca Biserica catolica a pierdut intr-adevar tot Harul si a devenit o institutie lumeasca.

Last edited by Adriana3; 09.07.2011 at 21:33:17.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55