Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2011, 11:04:08
Adriana Cluj
Guest

Implicit Imi amintesc

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Da, exact! :)
În "Jurnalul fericirii", părintele Nicolae Steinhardt își exprima opinia despre originea omului într-un mod foarte simpatic: "Pare-se că există două teorii cu totul potrivnice cu privire la originea naturii umane: unii cred că omul coboară din maimuță, alții că a fost creat de Dumnezeu. Eu unul cred că se înșeală și unii și ceilalți. Teoria mea este următoarea: cei care cred că omul coboară din maimuță, coboară cu adevărat din maimuță și alcătuiesc o rasă aparte, în afara rasei oamenilor creați de Dumnezeu, care cred și știu că au fost creați de Dumnezeu". :) Citatul s-ar putea să nu fie exact, l-am scris din memorie, dar aceasta este ideea.
Unii dintre semenii noștri preferă să se considere drept ființe evoluate dintr-o specie de animale, în loc să se recunoască drept persoane create după chipul lui Dumnezeu, având vocația sfințeniei, a asemănării cu El prin virtute. Acest fapt îmi amintește de cuvintele Psalmistului: "Omul, în cinste fiind, nu a priceput. Alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor". Cei care susțin că omul provine din maimuță preferă să se creadă urmași ai unor ființe neraționale, decât să mărturisească împreună cu Psalmistul David: "Doamne, ce este omul, că-l pomenești pe el și fiul omului, că-l iei în seamă? Micșoratu-l-ai pe dânsul cu puțin față de îngeri și cu mărire și cu cinste l-ai încununat pe el. Pusu-l-ai pe dânsul peste lucrul mâinilor Tale, toate le-ai supus sub picioarele lui".

Doamne ajută!
Imi amintesc de privirea mamei mele, femeie simpla si credincioasa de la tara, care m-a trimis la scoala la oras, ca sa ma faca "domn", atunci cand -nu stiu prin ce clasa eram, primara oricum- m-am intors in vacanta eu, cea "despteptata la scoli" si i-am spus ca noi ne tragem din maimuta! Incercam sa-i tin lectia pe care o auzisem la scoala si ma dadeam desteapta, ca doar eu aveam acuma scoala!!! Saraca, m-a privit capiata! Si azi ii vad privirea. M-a lasat in plata Domnului, nu mi-a zis nimic, o fi zis o rugaciune in gand...S-o fi intrebat ce prostii ne invata astia pe la scoli, ca doar ea ma trimisese crezand ca a iesi ceva bun din mine, nu sa vin cu asemenea nebunii. Ce-o fi fost in mintea ei?

Last edited by Adriana Cluj; 15.07.2011 at 11:06:12.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 11:09:33
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Imi amintesc de privirea mamei mele, femeie simpla si credincioasa de la tara, care m-a trimis la scoala la oras, ca sa ma faca "domn", atunci cand -nu stiu prin ce clasa eram, primara oricum- m-am intors in vacanta eu, cea "despteptata la scoli" si i-am spus ca noi ne tragem din maimuta! Incercam sa-i tin lectia pe care o auzisem la scoala si ma dadeam desteapta, ca doar eu aveam acuma scoala!!! Saraca, m-a privit capiata! Si azi ii vad privirea. M-a lasat in plata Domnului, nu mi-a zis nimic, o fi zis o rugaciune in gand...S-o fi intrebat ce prostii ne invata astia pe la scoli, ca doar ea ma trimisese crezand ca a iesi ceva bun din mine, nu sa vin cu asemenea nebunii. Ce-o fi fost in mintea ei?
eu am impresia ca voi nu ati citit ce am spus eu... si tot ii trageti cu maimuta... poate chiar va surade idea nu?
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 11:10:04
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
eu am impresia ca voi nu ati citit ce am spus eu... si tot ii trageti cu maimuta... poate chiar va surade idea nu?
cred ca n-ai inteles......nu-i bai..
si teoriile tale nu ma intereseaza...

Last edited by Adriana Cluj; 15.07.2011 at 11:13:10.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 11:16:30
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
cred ca n-ai inteles......nu-i bai..
si teoriile tale nu ma intereseaza...
ba da am inteles... va place "maimuta"
de ce a tale sunt mai interesante?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Omul animal indumnezeit" de Panayotis Nellas mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 1 19.05.2009 23:33:50