Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2011, 11:35:24
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nu am pretenția că vă voi lumina, dar gândiți-vă puțin: în afară de preconcepția populară că ar fi fost alcool în cele două situații expuse de dumneavoastră, mai aveți și alte argumente? Biblia nu trece sub tăcere faptul că existau bețivi în vremurile VT și ale NT, dar în același timp, în nenumărate texte recomandă ferirea de această plagă. Dacă oamenii ar lua în seamă acest sfat, peste 80% din accidentele de circulație, crimele și violurile petrecute zilnic ar fi evitate. Și acesta nu e un lucru mic, trebuie să recunoașteți!
Aproape ca m-ati convis dar ceva nu se leaga in argumentarea dv.. Conform cu ceea ce scrii tu Sfantul Prooroc si imparat David care scrie in psalmi(rugaciuni de lauda, de cerere si multumire dar si texte profetice) in termeni favorabil despre consumul(bineinteles rezonabil) de vin ar face apologia betiei: ‘Paharul plin de vin curat si bine mirositor ....drojdia lui nu s-a varsat inca’(prefigurand scena de la Cina cea de taina cand Mantuitorul instituieste Taina Sf Euharistii), ‘Vinul veseleste inima omului’ ar face apologia betiei, iar Mantuitorul Hristos, Apostolii care au consumat vin ar fi niste betivi . Intre a consuma vin, a privi vinul drept un aliment si betie(consumul inconstient) e diferenta mare.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nu e greu deloc. Și nu numai de-a lungul anului, ci și de-a lungul anilor. Inima omului poate fi veselă și cu must, ba aș zice o veselie mai sănătoasă nu un râs ieșit de sub control ori un cântat împleticit.
Consumul rezonabil de vin(rosu) este sanatos pentru organism. Cu ceva timp in urma am urmarit niste documentare si am citit niste articole unde cativa savanti(amatori ai zice tu) dovedeau faptul ca in in special in vinul rosu se gasesc o serie de enzime cu efect benéfic asupara organismului . Astfel vinul rosu ar preveni imbatranirea tesuturilor amanand astfel aparitia unor boli, ar ajuta inima si sistemul circulator(prevenind infarctul, accidéntele vasculare si problemele legate de tensiunea arteriala) ar facilita digestia si refacerea sistemului digestiv, ar avea rol de tonifiat si revigorant. Ce sa mai zici, o adevarata farmacie daca e consumat in cantitati rezonabile. Oricat le-ai intoarce vinul se traduce si sa tradus de cand lumea in vin, la fel cum ridicolul a fost de cand lumea tot ridicol. Mi-ati trezit o curiozitate : cum conservau anticii mustul de struguri. Presupun ca le era cam greu, singurul conservant disponibil atunci fiind sarea?

Last edited by cipri85; 19.07.2011 at 11:40:33.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51