Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2007, 20:39:09
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 06dec
Grava si durereoasa problema e ca incepem sa-L percepem doar in noi si in afara noastra,parasind Biserica si cea mai importanta a sa Taina,sf Impartasanie.
eu nu cred ca noi ,crestinii ortodocsi, neglijam aceasta importanta taina care este esentiala pt mintuire si pt a putea lupta in continuare impotriva ispitelor chiar daca pe moment noi nu sesizam acest f. important aspect.E trist ca se desprind din biserica ortodoxa unii si se lasa inselati de cel rau trecind la secte si departindu-se de tainele mintuitoare ale ortodoxiei.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2007, 20:42:19
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Stiti ce imi place mie la Dumnezeu? Ca El este cu totul altfel decat ni-L imaginam noi, chiar mai presus si decat cea mai celesta viziune a unui om cu o imaginatie fantezista sporita. Insusi starea lui de Dumnezeu, ii da carateristica de neconceput pt. noi oamenii. Precum si celebra replica a lui Dumnezeu din arborele arzand, adresata lui Moise: "EU SUNT CEL CE SUNT"
nu este bine sa ne IMAGINAM NIMIC IN LEGATURA CU DUMNEZEU CACI IMAGINATIA NE-O POATE DA CEL RAU.Simtirea de recunostinta fata deEL nu are nici o legatura cu imginatia.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2007, 20:53:18
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

I ntradevar URZICUTA asa este ;cea mai mare aventura in aceasta lume este aventura propriului nostru suflet in relatia lui cu DUMNEZEU si noi nici macar nu avem nevoie de a privi la filme de aventuri caci mai mare este aventura propriului nostru suflet in aceasta lume ;dar de acest lucru ne putem da seama doar daca ne studiem pe noi insine mai mult decit toate nimicurile acesei lumi,adica daca am selecta doar ce e important in acesta lume pt a avea timp mai mult de studierea propriului nostru suflet.
ILMADUMNEZEU ESTE DRAGOSTESI FERICITI SINT ACEIA CARE II SIMT ACEASTA DRAGOSTE SI GRIJA PERMANENTA PT PROBLEMELE LOR.cERD CA ACESTIA SINT MAI APLECATI IN A-SI CUNOASTE PROPRIILE PACATE PT A SE CURATI DE ELE SI NU AU TIMP SA JUDECE PE ALTII.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2007, 20:39:56
ilma ilma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2007
Implicit

Noi ne plangem mereu ca nu avem destul timp sa facem tot ce avem in plan.Imaginati-va cat timp am avea la dispozitie pt noi si pt sufletul nostru daca am lasa la o parte problemele celorlalti:D
Reply With Quote
Vechi 03.08.2007, 22:45:41
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Chupacabra
Eu unul , nu-l percep pe Dumnezeu si nu l-am perceput vreodata.Depinde de semnificatia cuvantului "percepere" , acum , ce-i drept.Am avut momente in care am fost religios , momente in care mergeam in fiecare duminica la biserica - dar pe Dumnezeu nu l-am perceput.Poate ca am fost eu mai incapatanat, poate ca Dumnezeu nu exista - oricum asta tine de experienta mea personala , deci e irelevant.Daca se refera la perceptia biblica despre Dumnezeu, pot sa spun ca este in anititeza cu descrierea sofiaiugai. "Dar vai prin aceasta nepricepere a mea[care e si ea un grav pacat] nu am facut decit sa -i infig noi cuie in miini si picioare si sa-l sagetez in inima LUI ,sa-L inghesui si sa nu-i dau un loc inima mea.Doar indelunga lui rabdare cu mine si dragostea LUI pt oamenii pacatosi a reusit sa ma salveze din marasmul sufletesc in care ajunsesem" Sunt curios ce motiv ar avea Dumnezeu - daca ar exista - sa se simta dezamagit de propria sa neputinta. Este vina lui, sau poate are o placere pentru aceasta "durere imensa". Intrebarile sunt multe, raspunsurile sunt putine dar ce mai conteaza cand "caile Domnului sunt misterioase"?
DUMNEZEU nu e neputincios ci noi oamenii sintem uneori din pacate neputiciosi sa-l acceptam ,sa-i dam un loc mai larg in inima fiecaruia dintre noi. Atunci EL sufera din cauza neputintei noastre de a-l percepe.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2007, 22:50:50
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 06dec
Grava si durereoasa problema e ca incepem sa-L percepem doar in noi si in afara noastra,parasind Biserica si cea mai importanta a sa Taina,sf Impartasanie.
DUMNEZEU nu stiu in ce masura poate fi perceput de acei care nu se spovedesc si nu se impartasesc.Eu cred ca in acest caz nu poate fi vb de o percepere .
Reply With Quote
Vechi 05.08.2007, 02:12:19
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
Atunci EL sufera din cauza neputintei noastre de a-l percepe.
Eu nu as crede ca Dumnezeu sufera atat de mult pe cat vom suferi noi in iad. Pana la urma el va sta in Imparatia Sa cereasca si fara noi cei pacatosi, noi care nu vrem sa miscam nici un pic in a ne schimba viata pe care o ducem numai dupa voia noastra. El nu depinde de noi, ci noi de El, de asta pt El nu este o problema mantuirea noastra.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2007, 14:32:01
sofiaiuga's Avatar
Senior Member

Implicit

VeilurDUMNEZEU ne iubeste si vrea ca toti oamenii sa se mintuiasca ,dar nu vrea sa faca EL asta fara libera noastra conlucrare cu EL;din iubire pt noi a murit pe cruce in chinuri si tot din iubire SE JERTFESTE IN FIECARE DUMINICA SI LA FIECARE LITURGHIE PT PACATELE NOASTRE.cIND OAMENII NU MAI DORESC SA PARTICIPE LA SFINTA LITURGHIE SI ZIC EI CA NU MAI AU NEVOIE DE EA,ATUNCI VA VENI SI SFIRSITUL LUMII .SF.LITURGHIE ESTE LUCRATOARE ,ISI ARE SENSULEI SI ACUM,;De cite ori facem un pacat noi il rastignim din nou pe HRISTOS si nu ii facem loc in inima si-n sufletul nostru.De aceea EL reia aceasta jertfa,nesingerosa acum,din nou si din nou pt noi care mereu pacatuimSFINTA LITURGHIE ESTE CEA CARE MAI TINE LUMEA ACUM.sA-TI AMINTESTI ACEASTA ASA CUM ZIC EU,DE CITE ORI FACI UN PACAT SI POATE VEI INTELEGE,DOMNUL SA TE LUMINEZE ;in ortodoxie nu exista simboluri ci numai adevaruri exprimate .Nici ICOANELE NU SINT SIMBOLURI CI SINT VII ,oricare din ele pot face minuni ,depinde doar de cum isi aplica fiecare dictonul;fie tie dupa credinta ta.[b]
Reply With Quote
Răspunde