Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 17:39:30
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Gradina edenului inseamna imparatia cerurilor? daca Adam era desavirsit nu putea sa greseasca si sa incalce porunca iar el nu era desavirsit tocmai pentru ca nu cunostea binele si raul deci nu avea cum sa fie in Imparatia lui Dumnezeu in stare arhanta.
Dimpotriva el voia sa devina ca Dumnezeu sa cunoasca binele si raul la fel ca Dumnezeu si trebuia sa manince ca sa putem noi exista , iar Dumnezeu a creat toate conditiile ca el sa guste din pom sa poata muri si invia , a lasat pomul nesupravegheat, a pus si un sarpe vechi acolo (nu stiu in ce masura serpii vorbitori circula liberi prin imparatia lui Dumnezeu fara acordul si stiinta Lui) .
Deci nu se poate spune ca Dumnezeu nu stia ce se va intimpla si nu poate spune ca nu asta i-a fost Voia caci daca voia sa previna prevenea deci toata povestea asta este doar una simbilistica prin care sa ne arate ratiunea existentei noastre si nivelul la care sintem cit si unde trebuie sa ajungem rabdind fara sa acuzam neconstructiv pe Dumnezeu ci vina sa cada pe bietul adam ca tap ispasitor -de parca oamenii platesc pentru oalele sparte de altii.
Binele si raul deocamdata il cunoatem pe pielea noastra trecind prin ele insa dupa ce raul va fi luat de pe pamint vom trece doar prin bine, prin exemple pozitive si trairi elevate asa incit se poate spune ca generatia adamica se va incheia.

In legatura cu religiile -am citit Biblia insa am descoperit ca exista un singur Dumnezeu si un singur botez si o singura credinta in toate religiile peste toti oamenii deci nici mozaismul nu detine adevarul absolut nici crestinatatea ca o cunoastere "in parte" "in ghicitura".
Si am mai descoperit ca sint multe interpretari posibile si lucruri care trebuie imbinate iar ele inca nu sint la nivelul dogmei cum ar trebui
Si am mai descoperit ca cei care citesc Biblia nu stiu cum ar trebui ci doar cred ca stiu deci este nevoie de revelatie , de cunoastere in tot adevarul , re darul cunoasterii si al proorociei pentru o cunoatre "cum trebuie", o cercetarea a toate pentru a pastra ceea ce este bun si o viziune plina de iubire si nu de partinire mindra.
Am inteles ca Dumnezeu iubeste in egala masura orice om care lucreaza neprihanirea si il aduce la el si ca judeca neamurile cu dreptate si fara partinire , ca "Toate neamurile asteapta mintuirea Mea".
Ca va aduna laolalta toate popoarele si in mijlocul lor se vor infrati Egiptul Asiria si Israelul .
Ca va Imparati pe tot pamintul in vremea aceea si ca va fi un singur Domn si un singur Nume -nu mai multe ca acum datorita diferentelor dintre religii -ceea ce inseamna a va fi una singura pe tot pamintul.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04