Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 03:00:01
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Asive_rationalul Vezi mesajul
Si despre mecanica cuantica, daca ai intrebari sau nelamuriri, te pot ajuta.
Suntem, totusi, pe un topic dedicat "ateismului" sa nu deviem :) app, oamenii religiosi au credinta vietii dupa moarte, ateii cum gandesc? explica continuitatea vietii dupa moarte prin mecanica cuantica, adica omul poate face trecerea din realitatea obiectiva intr-o realitate absoluta sau moartea= end of story ? Noi percepem existenta individuala, fara sa percepem si celelalte "fatete" ale realitatii temporare.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 09:21:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Repet intrebarea : de ce noi nu putem sa o simtim?
Pentru că dacă ai fi simțit, deja nu mai ar mai fi fost vorba de acel "noi" din întrebarea ta.
Cei care au avut parte de revelația divină deja nu mai fac parte din "voi".

Citat:
Am crezut. Nu s-a intamplat nimic. Am inceput sa ma indoiesc. Am renuntat la credinta.
Foarte rău, Dumnezeu nu face nimic la dorința noastră dacă nu merităm. Faptul că nu s-a întâmplat ceva cu tine în timp ce credeai nu demonstrează nimic; sau poate demonstrează că Dumnezeu ți-a pus puțin la îndoială credința. Din păcate se pare că ai picat testul.

Nu vrei totuși să ne spui cum/când/unde ai fost discriminat pe motiv de ateism în RO?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 11:09:46
informatorul's Avatar
informatorul informatorul is offline
Member

Data înregistrării: 18.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
oamenii religiosi au credinta vietii dupa moarte, ateii cum gandesc? explica continuitatea vietii dupa moarte prin mecanica cuantica, adica omul poate face
Ca sa fi ateu trebuie sa nu crezi in zei.
Asta fiind spusa, unii atei cred in reincarnare, altii nu.
Personal cred ca atunci cand creierul isi inceteaza activitatea este terminat.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 11:43:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Foarte rău, Dumnezeu nu face nimic la dorința noastră dacă nu merităm. Faptul că nu s-a întâmplat ceva cu tine în timp ce credeai nu demonstrează nimic; sau poate demonstrează că Dumnezeu ți-a pus puțin la îndoială credința. Din păcate se pare că ai picat testul.
Doar formele frumosului spiritual il apropie pe om de Dumnezeu, daca starea ta launtrica e sceptica, te indepartezi, pentru ca iti hranesti ego-ul intr-un mod constat si perseverent. Speranta divina e ancora sigura si neclintita a sufletului, ce atrage in universul tau launtric dorinta de a ajunge o fiinta umana implinita, e o necesitate psihologica pe care ti-o amplifici prin aspiratie, e un sentiment puternic, stenic si general. Universul fiintei umane nu poate fi disecat strict in mod stiintific, iar Dumnezeu se afla in universul tau launtric. Adevarul microcosmosului meu uman nu poate fi zdruncinat de „dovezi stiintifice” ale altora, deci dictonul "Tu poti avea "adevarurile" tale,eu am dovezile" e gol de continut si denota o pseudo-superioritate.

Citat:
Nu vrei totuși să ne spui cum/când/unde ai fost discriminat pe motiv de ateism în RO?
Nu stiu de ce a spus ca e discriminat, pentru ca nu exista discriminare la adresa ateilor, exista doar aroganta si de o parte si de alta. Imfatuarea ateilor este la fel de dezgustatoare ca si bigotismul religios.

Citat:
Ca sa fi ateu trebuie sa nu crezi in zei.
Asta fiind spusa, unii atei cred in reincarnare, altii nu.
Un ateu care crede in reincarnare nu mai e ateu, din moment ce el crede ca spiritul supravietuieste mortii trupului, pentru a reveni dupa un interval de timp in alt trup, deci crede in supranatural. Pana la urma ce implica "sa nu crezi in zei"? oare nu inseamna sa nu crezi in forte si puteri supranaturale?

Last edited by ioanna; 22.07.2011 at 11:58:14.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 12:45:02
Asive_rationalul Asive_rationalul is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2011
Implicit

Citat:
Un ateu care crede in reincarnare nu mai e ateu, din moment ce el crede ca spiritul supravietuieste mortii trupului, pentru a reveni dupa un interval de timp in alt trup, deci crede in supranatural. Pana la urma ce implica "sa nu crezi in zei"? oare nu inseamna sa nu crezi in forte si puteri supranaturale?

Aici cam ai dreptate, se numesc agnostici, un agnosticism foarte slab, depinzand in functie de caz agnosticism teist/deist

Last edited by Asive_rationalul; 22.07.2011 at 13:07:55.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 13:09:31
informatorul's Avatar
Member

Implicit

Citat:
Nu stiu de ce a spus ca e discriminat, pentru ca nu exista discriminare la adresa ateilor, exista doar aroganta si de o parte si de alta. Imfatuarea ateilor este la fel de dezgustatoare ca si bigotismul religios.
nu vroiam sa ma bag aici dar o voi face
copii atei sunt discriminati in scoli
ateii sunt discriminati in fiecare zi in biserica
ateii sunt discriminati in familie

orice persoana care a spus familiei ca e ateu in secunda urmatoare vede cum atitudinea familiei fata de el e schimbata

Citat:
supranatural nu e tot una cu zei
eu ateu fiind pot crede in Dumnezeu daca definitia lui Dumnezeu e asa de vaga incat sa spui ca Dumnezeu = energie
ar fi disonest din partea ta sa spui ca Dumnezeu = energie dar unii spun aia, si dupa definitia lor eu cred in Dumnezeu desi sunt ateu
Referitor la reincarnare, ea nu trebuie sa fie supranaturala.
Daca iei definitia ca Dumnezeu e energie, eu pot crede ca energia mea va da nastere altor fenomene biologice. Corpul meu odata pus in mormant se va descompune, va fi ingrasaminte pentru niste plante care vor supravietuii din cauza mea, deoarece corpu meu le da nutrientii de care au nevoie.
Nu sunt eu, creierul meu nu mai e activ, dar ramasitele corpului meu continua sa hraneasca viata de pe planeta.
"Energia" mea va da nastere unor flori, care vor fi probabil mancate de un animal (care iar va primi energie din energia mea) si asa mai departe
Acesta este un proces de reincarnare care nu implica absolut nimic supranatural.
Ciclul vietii continua si dupa ce tu ai murit
Nu mai esti tu, nu mai ai constiinta ta, dar continui sa dai viata.

Citat:
Aici cam ai dreptate, se numesc agnostici, poate chiar un agnosticism foarte slab, depinzand de caz agnosticism teist/deist
nu am fost de acord cu aproape nici o postare de-a ta si nici in cazul acesta nu sunt
daca nu ai de gand sa aduci argumente bune de ce te bagi in threadu asta?
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 13:14:42
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de informatorul Vezi mesajul
Eu încă mai insist asupra necesității prezentării unor exemple concrete din care să rezulte posibilitatea generalizării afirmațiilor citate de mine.
Dar probabil că insist degeaba...
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 13:27:41
Member

Implicit

Citat:

orice persoana care a spus familiei ca e ateu in secunda urmatoare vede cum atitudinea familiei fata de el e schimbata
Aici ai dreptate

Citat:
eu ateu fiind pot crede in Dumnezeu daca definitia lui Dumnezeu e asa de vaga incat sa spui ca Dumnezeu = energie
ar fi disonest din partea ta sa spui ca Dumnezeu = energie dar unii spun aia, si dupa definitia lor eu cred in Dumnezeu desi sunt ateu
Referitor la reincarnare, ea nu trebuie sa fie supranaturala.
Daca iei definitia ca Dumnezeu e energie, eu pot crede ca energia mea va da nastere altor fenomene biologice. Corpul meu odata pus in mormant se va descompune, va fi ingrasaminte pentru niste plante care vor supravietuii din cauza mea, deoarece corpu meu le da nutrientii de care au nevoie.
Nu sunt eu, creierul meu nu mai e activ, dar ramasitele corpului meu continua sa hraneasca viata de pe planeta.
"Energia" mea va da nastere unor flori, care vor fi probabil mancate de un animal (care iar va primi energie din energia mea) si asa mai departe
Acesta este un proces de reincarnare care nu implica absolut nimic supranatural.
Ciclul vietii continua si dupa ce tu ai murit
Nu mai esti tu, nu mai ai constiinta ta, dar continui sa dai viata.
Aceea nu este reincarnare, este renasterea budista, uite un fragment despre doctrina budista:
Citat:
If you define reincarnation as the transmigration of a soul into a new body after the old body dies, then no, the Buddha did not teach a doctrine of reincarnation. For one thing, he taught there was no soul to transmigrate.

However, there is a Buddhist doctrine of rebirth. According to this doctrine, it is the energy or conditioning created by one life that is reborn into another, not a soul. "The person who dies here and is reborn elsewhere is neither the same person, nor another," Theravada scholar Walpola Rahula wrote.
Apropo ce ai spus tu acolo este complet adevarat si dovedit stiintific daca scoti energie din argumentare.

Citat:
nu am fost de acord cu aproape nici o postare de-a ta si nici in cazul acesta nu sunt
daca nu ai de gand sa aduci argumente bune de ce te bagi in threadu asta?

Imi pare rau ca consideri acest lucru, dar sa sti ca stilul de viata al unui ateu include implicit o aplicare intr-o oarecare masura a naturalismului metodologic, lucru care lipseste atunci cand introduci "energii". De aceea ti-am zis ca cel care crede in energii si reincarnare/renastere, spirite sau orice alta chestie cu tangete in supranatural este un agnostic slab sau un agnostic teist/desit.
Vechi 22.07.2011, 13:28:53
informatorul's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu încă mai insist asupra necesității prezentării unor exemple concrete din care să rezulte posibilitatea generalizării afirmațiilor citate de mine.
Dar probabil că insist degeaba...
La orele de religie din scoli tot timpu profesoara de religie ne spunea sa nu avem prieteni atei.
Un coleg ateu de-al meu era tot timpu dat ca exemplu prost de profesoara. Era marginalizat total.

In orice intrunire de familie cand afla cineva ca esti ateu imediat te dau la o parte; parintii incep cu "unde am gresit? copilul meu a luat-o pe cai gresite" si esti dat ca exemplu prost rudelor.

In biserica tot timpu se mareste ura fata de atei si tu esti foarte ok cu ideea ca unii oameni merita sa fie torturati vesnic

Nu pot intelege cum tu nu observi cat de malefica e acea propozitie. Esti asa de indoctrinat incat ti s-a luat umanitatea. Ti se pare perfect in regula sa zici asa ceva si nu ti se pare discriminare.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 13:35:40
Member

Implicit

Citat:
La orele de religie din scoli tot timpu profesoara de religie ne spunea sa nu avem prieteni atei.
Un coleg ateu de-al meu era tot timpu dat ca exemplu prost de profesoara. Era marginalizat total.

In orice intrunire de familie cand afla cineva ca esti ateu imediat te dau la o parte; parintii incep cu "unde am gresit? copilul meu a luat-o pe cai gresite" si esti dat ca exemplu prost rudelor.

In biserica tot timpu se mareste ura fata de atei si tu esti foarte ok cu ideea ca unii oameni merita sa fie torturati vesnic

Nu pot intelege cum tu nu observi cat de malefica e acea propozitie. Esti asa de indoctrinat incat ti s-a luat umanitatea. Ti se pare perfect in regula sa zici asa ceva si nu ti se pare discriminare.

Mie mi s-a spus in fata de catre profesorul de religie ca sunt un vierme pacatos, sclav al satanei care o sa arda o eternitate in iad pentru ca nu il accept pe iisus. Cand i-am raspuns ca incerc sa fac numai lucruri bune(bune dupa convingerile mele morale) in viata, ca incerc pe cat posibil sa ajut oameni nu pentru ca asa imi zice o carte veche de mii de ani ci pentru ca asa vreau si ca daca dumnezeu exista nu are niciun drept sa ma trimita in iad din cauza greselilor lui, mi-a zis ca sunt nesimtit, ca ma lasa corijent si m-a dat afara din clasa (dupa aceea mi-am facut cerere sa ma retrag de la ora de religie)
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
blog part 2 padrevicentiu Generalitati 5 14.06.2010 23:15:49
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10