![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma simt nevoit sa strig din nou ca ma dicriminezi! Imensa majoritate a postarilor crestine de pe acest forum n-au nicio legatura cu intelectualul si totusi doar eu sunt apostrofat! Halal exemplu! Cu atat mai mult cu cat postarea mea ironica continea o idee pe care ma asteptam ca tu sa o sesizezi. Evident ca nu-ti convine care e realitatea dar macar fii sincer si accepta ca am dreptate.
|
|
|||
|
|||
![]()
asta nu e furt ca nu il privezi de nimic pe realizatorul softului
sigur, ar fi avut mai multi bani daca l-ai fi platit, dar ar fi avut si mai multi bani si daca ti-ai fi vandut casa si i-ai fi dat banii, nu? |
|
|||
|
|||
![]()
Scopul nu scuza mijloacele.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Pentru cei care inteleg mai greu, ce am scris mai sus este doar un exemplu, ironic, ce-i drept, folosit pentru a evidentia ridicolul argumentului prezentat de AndreiB. Nu intentionez sa-l omor pe Andrei! |
|
|||
|
|||
![]()
Furtul inseamna ca dupa actiune, victimei o sa ii lipseasca ceva ce avea inainte.
Or pot sa fac o Luna din CD-uri cu Windows si s-o pun pe orbita Pamantului ca conturile Microsoft o sa ramana la fel. Va invit sa urmariti urmatorul clip educativ: http://www.youtube.com/watch?v=IeTybKL1pM4 :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand nu-ti da restul inapoi? Atunci cu siguranta ca ti se cuvin! Cand nu iti da tot salariul? Atunci e furt pentru ca tu ai depus o munca in schimbul unui castig clar definit in contract. Ideea e ca analogiile intre furtul clasic si copierea informatica nu functioneaza pentru ca mediul digital e incompatibil cu ceea ce a cunoscut omul pana acum. Si eu sper ca o sa se prinda lumea ca toata chestia cu Proprietatea Intelectuala e prost gandita, uite de exemplu se patenteaza gene si poti fi amendat daca a zburat polen de pe cultura cu copyright pe cultura ta. Absurd, nu? Dar asta permite legea. eu mai nou am inceput sa cumpar softul pe care il folosesc des, dar de exemplu daca imi trebuia un soft de retusare video ca sa adaug un efect unui clip, l-am dat jos de pe torrente fara a afecta conturile companiei producatoare! pirateria devine intr-adevar o problema cand e vorba de numere foarte mari de copii piratate, cand oameni care ar fi putut si ar fi dorit sa il cumpere (daca aveau de ales) pot, si il pirateaza |
|
|||
|
|||
![]()
alte diferente intre furt si copiere:
pe cand in furtul clasic, victima castiga ceva in plus in momentul in care se returneaza lucrurile la starea initiala, in cazul asta, victima nu are nimic de castigat daca brusc imi dispare programul de pe calculator de fapt cel putin in cazul românilor care nu prea au bani, companiile producatoare de soft au foarte mult de castigat oferindu-l la un pret accesibil sau permitand ca softul sa fie piratat motivul e simplu: in momentul in care romanii vor avea banii necesari, o sa stie exact ce vor sa cumpere eu am cumparat soft de iPhone si carti in format digital de pe Amazon, pentru ca sunt intr-un format care imi convin iar laptopul l-am luat cu windows preinstalat, pentru ca era convenabil dar eu am bani! in schimb e absurd cum au dat amenzi de mii de euro unor copii carora le-au confiscat HDD-urile si au gasit acolo filme, muzica si programe am auzit ca au cerut si manelistii bani, prin SC Bursuc Production sau cum ii zice! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu care credeam ca ateii vor sa-si demonstreze superioritatea rationala. Idee? O fi una, dar daca e apriorica.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spovedania | anisoara | Generalitati | 28 | 23.02.2013 09:58:11 |