Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2011, 10:33:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Pe vremea bunicilor,sau a strabunicilor,mancarea era mai consistenta si mai naturala si oamenii erau mai sanatosi si mai puternici.

Acum datorita mancarii suntem mai slabanogi ,si cautam o iesire prin mancarea naturista....Dar se fac multe obsesii pe treaba asta...

Renuntarea la carne si produsele mai grele,cred ca se facea inainte doar pentru ajutor la rugaciune,acum doar pentru sanatate..Aici este o mare diferenta..!!!
Asa este referitor la bunici. Acum datorita mancarii si a patimillor noastre suntem mult mai slabanogi, iar "Înclinarea sufletului face interferență cu înclinarea trupului în care a fost trimis."

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 10:35:39.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 10:39:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca faci o mica mare eroare...Calendarul ortodox nu il avem de la bunici,ci de la Biserica,si nu este facut pentru sanatate ,ci pentru ascultare.Miercurea postim pentru tradarea lui Iuda,si vinerea pentru rastignirea Mantuitorului.

Uite asa se amesteca naturismul si isi face propria lege...
Nu bunicii, strabunicii sau parintii ti-au spus de Biserica, nu bunicii sau parintii ti-au spus de post? Intradevar este postul este lasat de Biserica (si nu de bunici)...eu am vrut sa subliniez ca ei le-au respecat si ne-au transmis si nu ca ei le-au inventat. Eu de exemplu tineretea mi-am petrecut-o la tara, iar ca model îi am pe bunicii mei.

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 10:43:54.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 10:45:18
Man Teo Man Teo is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Locație: Dincolo
Religia: Alta confesiune
Implicit Hrana

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Din tot ce-ati scris voi aici trag concluzia ca nici un aliment nu e bun.....
O sa ne apucam toti sa mancam iarba. A, nu! Si asta e stropita cu tot felul de substante.
Pana la urma rabdari prajite vom manca ca astea n-au nici E-uri si nici acizi.
Voi ce vreti sa traim pe Pamantul asta cat ciorile? Credeti ca daca mancam doar bio sau suntem vegetarieni traim 100 de ani? Doamne iarta-ma nici nu vreau sa traiesc atat de mult!
Nu fac exces de mancare, ma stradui cu ajutorul lui Dumnezeu sa tin toate posturile, dar, in rest nu incep sa mananc doar ierburi si cereale ca doar nu suntem ierbivori.
Amintirile mele cele mai placute sunt din perioada copilariei....
Imi facea bunica, Dumnezeu sa o ierte, niste placinte cu branza in cuptor ca imi venea sa mananc o tava intreaga. Mirosea a vanilie si a paine proaspata. Nu-mi trebuia nici carne nici nu stiu ce specialitati de salate cu avocado ,cu menta. Imi era suficient o felie de paine proaspata facuta de bunica pe care puneam unsoare si felii de rosii.
Nimeni nu stia pe vremea aceea de diete disociate si de fite. Se manca si se gatea simplu din ceea ce cresteai in curtea ta si semanai in gradina ta.
Acum toti, draga, au devenit vegetarieni si urmeaza un regim vezi Doamne sanatos.
Da, da! In capul lor...sanatos! Acum toate, dar absolut toate sunt tratate cu substante chimice asa ca nu va mai amagiti.
Traim atat cat va vrea Dumnezeu! Ca daca nu murim de boala, murim de accident sau altceva ca doar nu suntem nemuritori.
Alimentele sunt facute de om, hrana de catre Dumnezeu!
Ciorile mananca si putreziciuni, omul mananca imbalsamaturi... sa traim ca o cioara, ca ea macar implineste.
Dar bunica bunicii dumneavoastra ce mancare facea, sau Dumnezeu insusi in prima gradina! Mirosea acolo deja acolo pomul interzis, la fel cum mirosea deja vanilia placintei?
Dumnezeu ne-a dat viata, ca la randul nostru sa o dam mai departe; asa cum ne-a dat-o El.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 10:46:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Uite asa se amesteca naturismul si isi face propria lege...
Tocmai dragul meu...naturismul respecta Biserica (nu face abstractie de legile Bisericii)...si nu isi face propria lege....

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 10:48:04.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 10:50:51
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca da....isi face propria lege...
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 10:58:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Eu cred ca da....isi face propria lege...
Fiecare avem deptul la propia opinie. Acum nu cunosc gandirea altor naturisti (a naturismului ca stiinta) ...e posibil sa ai dreptate ...vorba "nu exista paduri fara uscaturi" e valabila si in naturism...si nu vreau sa sustin naturistul meu este perfect (se documenteaza permamnent).
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 11:01:56
Banned

Implicit

Chiar daca ar fi perfect(dar nu este...vezi treaba cu rosiile ,castravetii ,perele etc),tot nu are legatura cu Biserica.
E bine sa fim sanatosi,insa naturistii fac o pasiune din asta...
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 11:11:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Chiar daca ar fi perfect(dar nu este...vezi treaba cu rosiile ,castravetii ,perele etc),tot nu are legatura cu Biserica.
E bine sa fim sanatosi,insa naturistii fac o pasiune din asta...
Da vad ca rosiile au fost discutate cel mai des. Ei bine iti mai pot da un argument de ce rosiile nu sunt recomandate.

Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile de enzimale (fermentatie)....atat de mari incat duc la putrefactie - ptrefactie care se transmite in tot sistemul organismului. Acum referitor la LICOPEN (care este anticancerigen) - poti manca o tona de rosii si nu ai sa ai beneficii ....doar extractul de LICOPEN - te ajuta in combaterea cancerului. Acum noi trebuie sa urmarim toate calitatile unei plante/fruct/produs (nu trebuie sa privim numai aspectele pozitive, ci trebuie sa urmarim daca un produs ne poate afecata si negativ pe intreg sistemul). Uite surse bune de LICOPEN care care nu te afecteaza negativ: pepene verde, papaya, caise si grapefruit roz.
Acum SOLANINA din rosii am mai discutat-o - se stie clar ca este TOXICA, dar tin sa adaug ca SOLANINA - este un catalizator invers in organism. Acum aciditatea si starea de disconfort pe care le creeaza, nu are rost sa le mai discutam (vezi inclusiv castravetii - cunosc multi care nu suporta castravetele pentru ca se baloneaza si au aciditate - oare o fi intamplator?)
Para contine moduli din saruri de calciu care favorizeaza formarea pietrei la rinichi. Doar sucul (natural) de pere este recomandat dar si aceasta cu masura (eu am mai primit sa consum 1/7 - suc de pere).
Vinetele - contin pe langa SOLANINA si ACID NICOTILIC - acidul nicotinic produce vasodilatatie - Pentru actiunea vasodilatatoare se prescrie, cu eficienta modesta, in: tulburari circulatorii cerebrale, ateroscleroza cerebrala, ramolisment, tulburari circulatorii la hipertensivi, tulburari circulatorii retiniene (spasme, embolie, tromboza a venei centrale a retinei, retinite angiospastice), tulburari circulatorii sfera ORL (ameteli, sindrom Ménière, migrene), tulburari circulatorii periferice (arterite, sindromul Raynaud, degeraturi), hiperlipoproteinemii de tip II a si b, III, IV, V. Deoarece este greu tolerat, se recomanda numai in cazurile in care celelalte hipolipemiante sunt inactive sau produc efecte adverse. Contraindicatii: Hemoragii recente, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, ulcer gastroduodenal. Se administreaza cu prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina.

Deci dragilor cei care nu sunteti de acord cu aceste produse (rosii, vinete, castraveti ...) va propun sa experimentati pe propria voastra piele (e cel mai sigur si mai eficient).

Acum referitor la avea sa nu legatura cu Biserica...topicul este cat se poate de clar...acum ca nu am uitat si de Biserica este un lucu pozitiv.

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 11:41:15.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 11:17:07
Banned

Implicit Un articol despre rosii

Rosia este un aliment foarte bun pentru organismul uman. Rosiile au calitati de dezintoxicare al organismului si in acelasi timp sporesc rezistenta organismului. Rosia este bogata in saruri alcaline, mentine sangele in stare de fluiditate perfecta si reduce concentratia de uree. In afara de actiunea purificatoare a sangelui, combate si aciditatea gastrica in organismul omului. Rosia combate constipatia, deoarece in samburi si coaja contine lycopen, stimuland miscarile intestinale si eliberand intestinul de reziduri.

Acest aliment nu contine sare si poate fi consumat si de cardiaci, cat si de cei care au probleme cu tensiunea. Rosia este buna in combaterea cosurilor, al tenului acneeic si al tenului gras. Pur si simplu se taie o rosie in doua si o masezi pe fata pentru cateva minute si apoi te speli cu apa rece.

Rosia contine beta-caroten, un antioxidat foarte puternic care mentine pielea tanara si frumoasa: cu cat mai multe rosii, cu atat ai o piele mai fina.

Rosia a fost adusa de catre spaniolii in Europa in secolul saisprezece. Isi are originea in America, fiind cultivata din Peru pana in sudul Mexicului. La poalele Anzilor aceasta leguma avea dimensiunea unei prune si nu era asa de dulce. In anul 1540 rosia a inceput sa fie cultivata in toata Europa si s-a adaptat foarte bine la climatul mediteraneean. Faptul ca rosia este un bun medicament pentru organismul uman a fost datorat doctorului '''John Cook Bennett''', care spunea ca acest aliment vindeca cele mai diverse boli, de la indigestie pana la holera.

Febra rosiilor a incetat in 1840, cand rosia a devenit un ingredient principal in dieta tuturor popoarelor. Roșiile fac parte din bucătăria universală. În prezent, medicina modernă recomandă roșia ca un aliment benefic inimii, deoarece conține cel mai puternic antioxidant.

Sucul de roșii este considerat o băutură răcoritoare. Roșiile verzi necoapte sunt utilizate la gătirea sosurilor speciale, cum este salsa. Rosiile, bogate in pigment rosu adica lycopen, scad cu 40% posibilitatea aparitiei cancerului de prostata. Rosia este considerata de multi oameni fruct si nu leguma - ceea ce conteaza cel mai mult este sa o consumam cat mai des.

Contine multi aminoacizi, vitamine: A, B, C, E, minerale (magneziu, sodiu, potasiu). Acest aliment iti revitalizeaza intregul organism, indiferent cum o mananci. Intr-un kg de rosii gasim: 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 40-50mg de calciu, 20-30 mg de fier.

Daca mananci cel putin doua rosii pe zi vei avea o piele sanatoasa, o inima rezistenta si vei beneficia de portia ta zilnica de vitamina C. Cancerul te va ocoli, deoarece rosia cum am mai spus contine lycopen, o singura molecula de lycopen poate distruge 13 radacini de virusi. Rosiile sunt bune si pentru sistemul nervos, de exemplu daca vii de la munca extenuat si obosit si cu nervii la pamant adauga la felul tau de mancare doua rosii si vei fii cel mai castigat. Rosiile reduc starea de nervozitate, daca le mananci in mod regulat.

Rosia, scut impotriva cancerului

Rosia este bogata in lycopen, iar rosia galbena este bogata in caroten, deci atat cele rosii cat si cele galbene sunt bune pentru organismul uman. Lycopenul si carotenul sunt cei care anihileaza radicalii liberi si previn formarea de metaboliti cancerigeni. Atat sucul de rosii cat si pasta de rosii, chiar daca sunt supuse fierberii, tot isi pastreaza o parte din vitamine si din sarurile minerale. Prin urmare, sucul si pasta de rosii blocheaza oxidarile din organism, care predispun corpul la imbolnavire prematura. Prin aceste efecte, pigmentii carotenoizi reduc riscul aparitiei cancerului de prostata si de colon, precum si a altor forme de cancer (de esofag, pulmonar si de limba).

Efectul ''anticancerigen'' creste prin consumul zilnic de rosii in orice forma, dar si salata de rosii cu usturoi este foarte binevenita in combaterea cancerului. Rosiile sunt bune si pentru colesterol, deoarece contin ''niacin'' (B3), ceea ce face sa reduca colesterolul, daca sunt introduse in mesele noastre zilnice.

Sucul si pasta de rosii protejeaza articulatiile, celulele nervoase si caile circulatorii ale sangelui, cu efecte directe asupra presiunii sangvine ridicate si in cazul unor boli vasculare cum ar fi: ateroscleroza coronariana, tromboza, hipervascozitatea sangelui. Prin alcalinizarea sangelui si asta datorita continutului ridicat in saruri minerale, adica: potasiu si magneziu, rosiile sunt indicate in tratamentul bolilor reumatismale, in poliartroze si guta. Deci lycopenul din rosie reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic poate scadea de la 20./. la 50./. doar la persoanele care consuma frecvent rosii.

Lycopenul ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, ce pot duce la infarct miocardic. Ce trebuie sa retinem este faptul ca daca vom consuma constant rosii vom preveni aparitia problemelor cardiovasculare, iar potasiul din rosii ne va ajuta cu brio pentru scaderea tensiunii arteriale. Trebuie sa constatam ca rosiile sunt bune si in bolile de inima.

Exista mai multe tipuri de rosii: rosia de culoare rosie, adica ''patlageaua'', rosia galbena, cea care contine caroten si se mai numeste si ''gogonea'', si rosia neagra, care este un soi de patlagea foarte bine adaptata la frig si umbra, de unde si numele de rosia neagra. In Florida intalnim si pomul care face rosii. Este vorba despre cel mai inalt si bogat rasad de rosie, intrat acum cativa ani in Cartea Recordurilor, cu o productie de 32.000 de bucatii de rosii!

In consumul de Lycopen se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Patlageaua rosie se mai numeste si Marul de aur - sau Pomodorro sau Pomme d'amour- sau Marul dragostei.

Suc pentru antiinsolatie: dupa expunerea indelungata la soare, pentru prevenire putem sa bem suc de rosii, care rehidrateaza organismul, dar si pentru prevenirea cancerului de piele. Daca se beau trei pahare de suc de rosii, pe durata unei saptamani, se poate reduce riscul imbolnavirii, cu pana la 76./. in special in boala Alzheimer. Frunzele de tomate strivite sunt foarte bune in prevenirea, zonelor afectate (intepaturi de insecte sau urzicaturi).
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 11:21:47
Banned

Implicit

Cui nu-i place o salata de rosii,castraveti si ceapa?! Cat e de buna!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42