Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2011, 14:09:08
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

La mine starea taborica a durat exact un an de zile, deci in realitate am fost botezat la maturitate chiar daca de mic copil am fost botezat ortodox cu apa,
iar curat am fost pina la o virsta dar chiar si pina la ea tot nu am crezut , deci credinta nu are legatura cu curatia, credinta este o binecuvintare , daca ai parte de ea crezi daca nu nu.

Unii au nevoie sa isi piarda credinta chiar pe parcurs ca sa invete anumite lectii , sa inteleaga pe pielea lor anumite lucruri pe care altfel nu le-ar accepta ,ei pierd credinta chiar daca sint curati si se spovedesc des.

Insa eu am crezut abia dupa ce am primit botezul. Starea taborica fiind dovada cea mai clara si una dintre primele primite, caci apoi au mai urmat si altele.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:02:33
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Draga Cipri85,
Pana la varsta de 6-7 ani, copiii sunt considerati vase curate, si iata ca nici macar atunci n-am crezut. Pana la 17 ani nu am crezut. Si sa nu crezi ca am devenit vas curat peste noapte, ci in vasul care eram s-a hotarat Duhul Sfant sa vina, si am crezut in numele Domnului, ca daca asteptam sa fiu vas curat muream atee.
Prejudecati garla.
Treaba cu vasele curate ii foarte relativa. Depeinde la ce varsta copiii incep sa deosebeasca raul de bine si sa savarseasca raul. Personal am auzit copii de 3-4 ani vorbind ca la usa cortului si injurand cum n-am auzit un adult(chiar versat). I-am vazut deasemenea comportandu-se intr-un mod egoist, mintind, parandu-se(vorbire de rau), certantdu-se si chiar agresandu-se.

Adriana nu trebuie sa astepti sa fii vas curat, trebuie sa te satrdui sa fii vas curat. Vezi calea aratat de Hristos si apostoli pentru a ajunge la acest deziderat. E diferenta intre a crede si a fi vas curat. Draga s idracul crede ca Dumnezeu exista, si dracu crede in puterea lui Dumnezeu, simtand-o pe propria piele.

Si astept omelii de ale Sf. Ioan Gura de Aur despre Taina Spovedaniei care sa confirme ca si pe atunci s-ar fi facut ca astazi, ca pana acum am gasit doar ca trebuie cainta plus scrise pe hartie si Dumnezeu le iarta.
Ti s-a explicat cum se savarsea Spovedania in vechime: in comun. Fiecare membru al bisericii is marturisea pacatele in plen in timpul Sfintelor Slujbe dupa care primeau dezlegare de pacate. Ti s-a explicat dupa aceea de ce s-a trecut la spovedania individuala(rusinea unora de a i se cunoaste pacatele de catre intreaag comunitate si ca urmare marturisirea incomleta ramanand astfel si impovarti cu pacatee nemartursite dar si cu osanda). Din motive obiective s-a schimbat doar modul de marturisire harul prin care se face iertarea pacatelor ramanand aceleasi si anume cel transmis de Hristos apostolilor: 'Luati duh Sfant carora le veti ierta pacatele iertate vor fi si in cer iar caroara le veti tine tinute vor fi si un cer'.

Draga cand o fi timp(sfantul a scris foaret multe omilii despre pocainta si e greu de selectat(nu cred ca ar fi in regula sa postez peste 10 omilii pentru a arata care este opinia sfantului in ce priveste poacainta ), dupa cum ai vazut deja pentru a posta o singura omilie baptismala a sfantului a fost nevoie de vreo 5 postari) .

La fel cand ai timp te-as ruga sa ne prezinti omilii, epistole sau talcuiri ale sfintilor parinti care anuleaza spovedania, Euharistia, sau alte Sf. Taine ale Biserici. Spor la cautat dar te avertizez de pe acum ca n-ai sa gasesti.

Ce ai citat matale din Sf. Ioan reprezinta doar cateva aspecte ale pocaintei ale pregatirii pentr Spovedanie si pentru intalnire cu Hristos euharistic.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:06:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Cipri85,

Ti-am cerut cumva explicatiile tale despre cum se facea Spovedania? Eu ti-am cerut explicatiile Sf. Ioan Gura de Aur. Si le astept in continuare. Si repet, nu cum se face pocainta sa imi arati, ca asta-i clar, ci cum se facea Spovedania propriu-zisa, iertarea pacatelor de preot, ba chiar si canonul de dupa daca se poate.
Si nu ma intereseaza cine anuleaza si ce, ci ma intereseaza strict cum se facea pe vremea si in Patriarhia Sf. Ioan Gura de Aur. Si iti repet, nu vreau parerile tale ci invatatura Sfantului legata de subiect.

Degeaba te eschivezi cu tertipuri. Vezi ca nici marturisirea din Crez nu-i rezolvata, de ce marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor din moment ce nu am avut pacate la Botezul de bebelus. Ai dat-o tu cu strapezirea dintilor care se spala prin Botez numai ca aici este vorba despre agurida pe care n-am mancat-o ca bebelus dar o marturisesc totusi ca fiind spalata de Botez. Lasa eschivarile si raspunde strict la subiect.

Last edited by Adriana3; 27.07.2011 at 15:14:51.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:11:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu știu de ce, dar aici parcă vorbește surdul cu mutul.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:24:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Cipri85,

Ti-am cerut cumva explicatiile tale despre cum se facea Spovedania? Eu ti-am cerut explicatiile Sf. Ioan Gura de Aur. Si le astept in continuare.
Si nu ma intereseaza cine anuleaza si ce, ci ma intereseaza strict cum se facea pe vremea si in Patriarhia Sf. Ioan Gura de Aur. Si iti repet, nu vreau parerile tale ci invatatura Sfantului legata de subiect.
Adriana nu-s explicatiile mele. Sunt explicatiile bisericii si ale istoriei. Daca nu stiai in istorie exista o subdisciplina care se numeste istoria bisericii universale. Ei, aceasta disciplina bazat pe dovezi istorice: scrierile sfintilor parinti, ale istoricilor bisericesti(ex. Eusebiu de Cezarea) scrierile istoricilor profani dar si a dovezilor arheologice reconstituie viata bisericii de acu 1900 de ani sau de acum 1000 de ani. Aceasta disciplina afirma ce am scris eu in topicul anterior. Cunosc destul de bine subiectul deorece tatal meu este preot specializat in istoria religiilor si istoria bisericii universale fiind si profesor in cadrul unui seminar teologic si predand aceste discipline. Am avut ocazia sa rasfoiesc astfel de carti si sa port discutii pe aceste teme cu tatal meu.

Adriana invatatura Sf. Ioan e aceasi cu cea a intregii biserici nu intra in contradictie defel. Asta nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nici o lucrare sau opera a unui sfant nu e exhaustiva. Sf Ioan nu epuizeaza subiectul mantuiri si implicit pe cel al pocaintei. Scrierile sfintilor se completeaza reciproc, fara a se contrazice.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:26:37
Persucius Persucius is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Mai lasă-mă cu filozofia! Filozofii nu fac nici artă, nici știință, nici religie, nimic, nimic. Trăiesc în propriul lor univers și zic prostii care cică-s revelații. Dacă Iisus ne-a arătat că-i alb, ei ca să fie originali zic că-i roșu. Măcar de ar zice toți aceeași prostie, dar câți filozofi, atâtea prostii. Normal că nu zic adevărul dacă unul zice ceva și altul altceva.

Când ești necredincios, ești foarte tentat de ideologii sau practici care de departe par creștine, și pe mine m-au tentat niște prostii când eram mai necredincioasă, dar trebuie să realizezi că Iisus Hristos ne-a revelat TOT Adevărul și ne-a arătat TOT ce putem face pentru mântuire. Ne-a arătat tot ce aveam nevoie să ne arate. Așa că orice vine cu o altă revelație pe care nu ne-a oferit-o creștinismul, E MINCIUNĂ. Dacă era Adevăr și era necesar ne zicea Iisus. De exemplu dacă aveam nevoie de yoga, ne recomanda și Hristos s-o practicăm.

Dacă devii adept al unei ideologii care cică completează creștinismul și îl desăvârșește, Îl acuzi pe Iisus Hristos de minciună prin ascunderea Adevărului.
Și apoi nici nu merită efortul să te răstignești ca să răspândești numai minciuni.
Isus si apostolii puteau face minuni... unde sunt acele minuni in zilele noastre... a mai zis urmatoarele: "cine crede in Mine acestea si mai mari decat acestea va face"... personal nu le vad nici pe "acestea", nici pe "mai mari decat acestea"... rezulta ca nu El a avut vreo problema, ci cei care au transmis mai departe vorbele si invataturile lui...

alta intrebare: cine a fost Mahomed? vocea arhanghelului Gabriel... si apropos, si pentru musulmani Iisus este "vocea lui Dumnezeu"
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:29:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Draga Cipri85,
Pana la varsta de 6-7 ani, copiii sunt considerati vase curate, si iata ca nici macar atunci n-am crezut. Pana la 17 ani nu am crezut. Si sa nu crezi ca am devenit vas curat peste noapte, ci in vasul care eram s-a hotarat Duhul Sfant sa vina, si am crezut in numele Domnului, ca daca asteptam sa fiu vas curat muream atee.
Prejudecati garla.

Treaba cu vasele curate ii foarte relativa. Depeinde la ce varsta copiii incep sa deosebeasca raul de bine si sa savarseasca raul. Personal am auzit copii de 3-4 ani vorbind ca la usa cortului si injurand cum n-am auzit un adult(chiar versat). I-am vazut deasemenea comportandu-se intr-un mod egoist, mintind, parandu-se(vorbire de rau), certantdu-se si chiar agresandu-se. Adriana nu trebuie sa astepti sa fii vas curat, trebuie sa te satrdui sa fii vas curat. Vezi calea aratat de Hristos si apostoli pentru a ajunge la acest deziderat. E diferenta intre a crede si a fi vas curat. Draga s idracul crede ca Dumnezeu exista, si dracu crede in puterea lui Dumnezeu, simtand-o pe propria piele.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 15:30:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Draga Cipri85,

Si astept omelii de ale Sf. Ioan Gura de Aur despre Taina Spovedaniei care sa confirme ca si pe atunci s-ar fi facut ca astazi, ca pana acum am gasit doar ca trebuie cainta plus scrise pe hartie si Dumnezeu le iarta.
Ti s-a explicat cum se savarsea Spovedania in vechime: in comun. Fiecare membru al bisericii is marturisea pacatele in plen in timpul Sfintelor Slujbe dupa care primeau dezlegare de pacate. Ti s-a explicat dupa aceea de ce s-a trecut la spovedania individuala(rusinea unora de a i se cunoaste pacatele de catre intreaag comunitate si ca urmare marturisirea incomleta ramanand astfel si impovarti cu pacatee nemartursite dar si cu osanda). Din motive obiective s-a schimbat doar modul de marturisire harul prin care se face iertarea pacatelor ramanand aceleasi si anume cel transmis de Hristos apostolilor: 'Luati duh Sfant carora le veti ierta pacatele iertate vor fi si in cer iar caroara le veti tine tinute vor fi si un cer'.

Draga cand o fi timp(sfantul a scris foaret multe omilii despre pocainta si e greu de selectat(nu cred ca ar fi in regula sa postez peste 10 omilii pentru a arata care este opinia sfantului in ce priveste poacainta ), dupa cum ai vazut deja pentru a posta o singura omilie baptismala a sfantului a fost nevoie de vreo 5 postari) .

La fel cand ai timp te-as ruga sa ne prezinti omilii, epistole sau talcuiri ale sfintilor parinti care anuleaza spovedania, Euharistia, sau alte Sf. Taine ale Biserici. Spor la cautat dar te avertizez de pe acum ca n-ai sa gasesti.

Ce ai citat matale din Sf. Ioan reprezinta doar cateva aspecte ale pocaintei ale pregatirii pentr Spovedanie si pentru intalnire cu Hristos euharistic.

Last edited by cipri85; 27.07.2011 at 16:18:21.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:31:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipri85 Vezi mesajul
Adriana nu-s explicatiile mele. Sunt explicatiile bisericii si ale istoriei. Daca nu stiai in istorie exista o subdisciplina care se numeste istoria bisericii universale. Ei, aceasta disciplina bazat pe dovezi istorice: scrierile sfintilor parinti, ale istoricilor bisericesti(ex. Eusebiu de Cezarea) scrierile istoricilor profani dar si a dovezilor arheologice reconstituie viata bisericii de acu 1900 de ani sau de acum 1000 de ani. Aceasta disciplina afirma ce am scris eu in topicul anterior. Cunosc destul de bine subiectul deorece tatal meu este preot specializat in istoria religiilor si istoria bisericii universale fiind si profesor in cadrul unui seminar teologic si predand aceste discipline. Am avut ocazia sa rasfoiesc astfel de carti si sa port discutii pe aceste teme cu tatal meu.

Adriana invatatura Sf. Ioan e aceasi cu cea a intregii biserici nu intra in contradictie defel. Asta nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nici o lucrare sau opera a unui sfant nu e exhaustiva. Sf Ioan nu epuizeaza subiectul mantuiri si implicit pe cel al pocaintei. Scrierile sfintilor se completeaza reciproc, fara a se contrazice.
Cipri85,
Din postarea ta trebuie sa inteleg ca Sf. Ioan Gura deAur nu a scris nimic despre Spovedanie? Adica a vorbit/scris pagini intregi despre pocainta si nu a suflat un cuvintel despre Spovedanie? A vorbit atat de mult despre cum se iarta adultilor pacatele prin Botez, si nici un cuvintel despre cum se iarta prin Spovedanie? Nu cred absolut deloc ca sfantul a facut o omisiune atat de mare. Si in plus el cerea celor ce urmau sa fie Botezati sa ceara ei indurare de la Domnul pentru pacatele lui pe motivul ca aceia urmau sa se intalneasca cu
Domnul iar Domnul nu le va refuza cererea. Viitorii botezati cereau dezlegarea de pacate pentru sfant. Unde este atunci dezlegarea data de preot pe vremea Sf. Ioan Gura de Aur? Sau spovedania colectiva? Adica vorbeste mult si bine despre pocainta fara sa ii invite la sfarsit sa-si marturiseasca pacatele si tu vrei sa cred ca i-a scapat sfantului sa vorbeasca si despre asta, de parca ar fi ceva neimportant. Si in plus de asta, tot nu o scoti basma curata pentru ca sfantul vorbeste de o alta metoda: scrierea pacatelor care apoi sunt sterse de Dumnezeu, iar daca nu sunt scrise, nu sunt iertate. Este evident ca se facea Spovedania direct la Dumnezeu. Si la fel, nici urma de spovedanie la preot in viata sfintilor din primele secole, ci mereu si mereu doar Botezul si tanguirea de pacate.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:37:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipri85 Vezi mesajul
Treaba cu vasele curate ii foarte relativa. Depeinde la ce varsta copiii incep sa deosebeasca raul de bine si sa savarseasca raul. Personal am auzit copii de 3-4 ani vorbind ca la usa cortului si injurand cum n-am auzit un adult(chiar versat). I-am vazut deasemenea comportandu-se intr-un mod egoist, mintind, parandu-se(vorbire de rau), certantdu-se si chiar agresandu-se. Adriana nu trebuie sa astepti sa fii vas curat, trebuie sa te satrdui sa fii vas curat. Vezi calea aratat de Hristos si apostoli pentru a ajunge la acest deziderat. E diferenta intre a crede si a fi vas curat. Draga s idracul crede ca Dumnezeu exista, si dracu crede in puterea lui Dumnezeu, simtand-o pe propria piele.
Iar o intorci ca la Ploiesti, esti fantastic. Mai adineaori ai zis ca eram atee din cauza ca nu eram vas curat si din cauza asta am pierdut pe Duhul Sfant (sau darul lui) ca acu' sa zici ca de fapt este relativa treaba, ca nu trebuie sa fiu vas curat ci sa ma straduiesc. Deci de ce nu am avut pe Duhul Sfant dupa Botez? Iar copiii care injura si ce mai spui, nici ei nu dau semne sa il aibe pe Duhul Sfant. Copiii care au pe Duhul Sfant se cunosc de mici. Eu am cunoscut unul care la varsta de 4 ani ii facea morala tatalui sa nu mai fumeze ca il supara pe Iisus, si ii zicea ca Iisus il va vindeca de problema pe care o avea, nu medicii. La varsta de 4 ani. Si nu era botezat, era un rrom dintr-o familie saraca si cu parinti nici ei botezati. Si ca tot a fost vorba de cazul unui orb din nastere spre slava lui Dumnezeu, problema acestui copil este tocmai faptul ca este orb, imposibil de tratat de medicina conventionala la ora actuala.

Last edited by Adriana3; 27.07.2011 at 18:17:44.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04