Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2011, 17:31:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipri85 Vezi mesajul
Adriana nu-s explicatiile mele. Sunt explicatiile bisericii si ale istoriei. Daca nu stiai in istorie exista o subdisciplina care se numeste istoria bisericii universale. Ei, aceasta disciplina bazat pe dovezi istorice: scrierile sfintilor parinti, ale istoricilor bisericesti(ex. Eusebiu de Cezarea) scrierile istoricilor profani dar si a dovezilor arheologice reconstituie viata bisericii de acu 1900 de ani sau de acum 1000 de ani. Aceasta disciplina afirma ce am scris eu in topicul anterior. Cunosc destul de bine subiectul deorece tatal meu este preot specializat in istoria religiilor si istoria bisericii universale fiind si profesor in cadrul unui seminar teologic si predand aceste discipline. Am avut ocazia sa rasfoiesc astfel de carti si sa port discutii pe aceste teme cu tatal meu.

Adriana invatatura Sf. Ioan e aceasi cu cea a intregii biserici nu intra in contradictie defel. Asta nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nici o lucrare sau opera a unui sfant nu e exhaustiva. Sf Ioan nu epuizeaza subiectul mantuiri si implicit pe cel al pocaintei. Scrierile sfintilor se completeaza reciproc, fara a se contrazice.
Cipri85,
Din postarea ta trebuie sa inteleg ca Sf. Ioan Gura deAur nu a scris nimic despre Spovedanie? Adica a vorbit/scris pagini intregi despre pocainta si nu a suflat un cuvintel despre Spovedanie? A vorbit atat de mult despre cum se iarta adultilor pacatele prin Botez, si nici un cuvintel despre cum se iarta prin Spovedanie? Nu cred absolut deloc ca sfantul a facut o omisiune atat de mare. Si in plus el cerea celor ce urmau sa fie Botezati sa ceara ei indurare de la Domnul pentru pacatele lui pe motivul ca aceia urmau sa se intalneasca cu
Domnul iar Domnul nu le va refuza cererea. Viitorii botezati cereau dezlegarea de pacate pentru sfant. Unde este atunci dezlegarea data de preot pe vremea Sf. Ioan Gura de Aur? Sau spovedania colectiva? Adica vorbeste mult si bine despre pocainta fara sa ii invite la sfarsit sa-si marturiseasca pacatele si tu vrei sa cred ca i-a scapat sfantului sa vorbeasca si despre asta, de parca ar fi ceva neimportant. Si in plus de asta, tot nu o scoti basma curata pentru ca sfantul vorbeste de o alta metoda: scrierea pacatelor care apoi sunt sterse de Dumnezeu, iar daca nu sunt scrise, nu sunt iertate. Este evident ca se facea Spovedania direct la Dumnezeu. Si la fel, nici urma de spovedanie la preot in viata sfintilor din primele secole, ci mereu si mereu doar Botezul si tanguirea de pacate.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04