Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 15:58:58
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
ps maninci muraturi facute in casa ? zahar ? gemuri de casa ? , vinete puse la congelator ? etc etc etc ... asa traditional de iarna cum fac romanii ?
multa iubire
cat de bune si de sanatoase sunt toate cele enumerate de tine mai sus, facute cu drag de bunicele noastre. eu am si acum in frigider asa ceva si nu de la ele ma imbolnavesc crede-ma. poate de la chipsuri sau mancare de la MCDonald's asta da. nu de la muraturi sau salata de vinete coapte de bunica-mea. si nici de la gemurile ei minunate.
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:31:36
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
cat de bune si de sanatoase sunt toate cele enumerate de tine mai sus, facute cu drag de bunicele noastre. eu am si acum in frigider asa ceva si nu de la ele ma imbolnavesc crede-ma. poate de la chipsuri sau mancare de la MCDonald's asta da. nu de la muraturi sau salata de vinete coapte de bunica-mea. si nici de la gemurile ei minunate.
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.
bune? da .. sanatoase ? NU .... in primul rind muraturile au MULTA SARE ... e sanatoasa in conceptia ta? . in al doilea rand orice muratura produce aciditate in organism si SCOATE CALCIU din oase ... upsss mai afirmi ca e sanatoasa? .....si vinetele puse la congelator banuiesc ca sunt in pungi nu ? stiai ca plasticul inghetat si dezghetat elimina in produs substante TOXICe PENTRU ORGANISM? desigur ca nu din moment ce spui ca sunt sanatoase .... sa continui cu analiza sau te las pe tine sa gindesti si sa spui despre gemurile ŽŽ minunate ŽŽ ale bunicii tale ?
multa iubire
ps ce cantitati maninca bunica ta VARA din alimentele pe care le face gem?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:38:53
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

eu am alta intrebare, desi stiu ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare prin alta intrebare.

si daca nu am mai introduce toxine in organism, si daca am manca doar ce ne este folositor, la ce varsta am ajunge sa murim? si cat de folositor ne este asta? cat ne da Dumnezeu, numai El stie firul vietii omului cat este de lung.

nu spun, TREBUIE sa ne ingrijim de trupul nostru caci e templul Lui Dumnezeu. insa nici sa ajungem sa traim sute de ani nu vad ca pe un lucru bun. Omenirea trebuie sa-si implineasca rostul ei, si care este acesta nu stim noi.

Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:39:47
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

stiu ca nu e sanatoasa sarea. dar tot nu ma face nimeni sa pricep DE CE A MAI FOST CREATA daca ne e daunatoare?

Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:44:14
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
stiu ca nu e sanatoasa sarea. dar tot nu ma face nimeni sa pricep DE CE A MAI FOST CREATA daca ne e daunatoare?
in ce cantitate este daunatoare ? SI IN CE CANTITATE E IN MURATURI ? upssss , sa nu imi spui ca a fost creata ca sa o pui tu la muraturi ... si apropo unde in natura Dumnezeu a pus muraturile ? in ce pamant? sau gemurile ? in ce copac? ..... sa intelegem ca noi oamenii suntem mai destepti decit el ? ca vad ca tot il aduci in discutie .....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:51:49
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
eu am alta intrebare, desi stiu ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare prin alta intrebare.

si daca nu am mai introduce toxine in organism, si daca am manca doar ce ne este folositor, la ce varsta am ajunge sa murim? si cat de folositor ne este asta? cat ne da Dumnezeu, numai El stie firul vietii omului cat este de lung.
.
buna intrebare si iti raspund ... nu stiu la ce varsta vei muri ca poate te calca masina , cade avionul cu tine sau cine stie ce accident mai ai .... foarte folositor .... cite ai putea invata in sa zicem 500 de ani ? si cite generatii ar fi ajutate de inteligenta ta ? cum ai putea sa transmiti istoria CORECTA urmasilor tai .... adam si-a vazut STRA STRA STRA STRA STRA STRA etc NEPOTUL si toata generatia pina la ultimul nepot8 in 930 de ani ) ... iti dai seama ce chef faceau aia cind se intilneau ? si uite cum adam a transmis oral CUNOASTEREA LUI DUMNEZEU ..... si apropo DE CE A ADUS ANIMALELE DUMNEZEU LA ADAM ? CE sa faca cu ele ?
multa iubire

Citat:
nu spun, TREBUIE sa ne ingrijim de trupul nostru caci e templul Lui Dumnezeu. insa nici sa ajungem sa traim sute de ani nu vad ca pe un lucru bun. Omenirea trebuie sa-si implineasca rostul ei, si care este acesta nu stim noi.
SA ISI IMPLINEASCA ROSTUL ? iti spun eu care e .... apocalipsa .... si asta nu stim cind va fi ..... oare dupa ea MAI MOR OAMENII ? ca tot spui ca nu vezi rostul de a trai VESNIC .....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:53:26
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

in concluzie muraturile nu-s bune si atunci iarna trebuie sa ne facem cu totii sere pentru a manca legume proaspete :D

Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:57:02
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

de acord ca am invata multe in 500-900 de ani de viata, dar unde am incapea atatia? mai ales daca toti ar urma poruncile Domnului de a avea cati prunci da Dumnezeu si nu ar mai exista avorturi.

a nu se intelege Doamne fereste ca sunt de acord cu avorturile si cu omorarea de prunci.

pur si simplu nu inteleg planul acesta divin. daca am fi fost toti vegetarieni cum spui ca ar trebui, si daca am fi ajuns in medie la o speranta de viata de 500-600 de ani, sa nu spun 900, si toate familiile ar fi avut cam 6-7 copii (nu spun mai mult), ma intreb ce populatie ar avea acum Pamantul? si cum ar fi suportat planeta atata popor si atatea animale care, nemancate s-ar fi inmultit peste masura? sau ne era ingaduit sa le ucidem doar pentru ca sunt prea multe?

Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 18:04:34
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
de acord ca am invata multe in 500-900 de ani de viata, dar unde am incapea atatia? mai ales daca toti ar urma poruncile Domnului de a avea cati prunci da Dumnezeu si nu ar mai exista avorturi.
a nu se intelege Doamne fereste ca sunt de acord cu avorturile si cu omorarea de prunci.
?
daca am urma poruncile Domnului am fi cu toti in rai si NIMENI nu ar mai face prunci , sau raiul pe pamint .... si vesnici ... oare unde incap atitea vietii care nu mai sunt fizic printre noi ? asadar nu confunda lucrurile si analizele ....
multa iubire

Citat:
pur si simplu nu inteleg planul acesta divin. daca am fi fost toti vegetarieni cum spui ca ar trebui, si daca am fi ajuns in medie la o speranta de viata de 500-600 de ani, sa nu spun 900, si toate familiile ar fi avut cam 6-7 copii (nu spun mai mult), ma intreb ce populatie ar avea acum Pamantul? si cum ar fi suportat planeta atata popor si atatea animale care, nemancate s-ar fi inmultit peste masura? sau ne era ingaduit sa le ucidem doar pentru ca sunt prea multe?
mantuirea e planul .... pamintul poate sustine 12o miliarde de oameni care traiesc IN ACELASI TIMP , ADICA SE NASC SI MOR DUPA 500 DE ANI .... asadar analiza ta este INCORECTA .....
multa iubire
ps stai tu linistita ca nu se inmultesc prea mult ...... sau animalel nu mor fara sa fie mincate de tine ?
multa iubire
ps ai auzit de specii pe cale de disparitie ? alea se inmultesc extrem de mult de nu mai exista in curind .....ha ha ha
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 17:57:41
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
in concluzie muraturile nu-s bune si atunci iarna trebuie sa ne facem cu totii sere pentru a manca legume proaspete :D
cartoful e leguma? mazarea boabe uscate e leguma? morcovul e leguma ? etc etc etc .... asadar despre ce legume vorbesti? .... adica tu ai impresia ca muraturile sunt proaspete ?
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54