În prealabil postat de Marilena B
Am sa cer iertare, dar pot sa-mi permit sa spun ca sunt de acord cu cele ce ai spus... fiecare are foarte clar intiparite propriile conceptii si nici macar nu renunta la a le mai sustine..cred ca aici ar trebui sa se intervina de catre cineva autorizat sa o faca..
Daca citesc fiecare paragraf separat, as zice are dreptate fiecare, daca asa este scris in sursa ortodoxa (depinde de sursa fiecaruia cat de realista este).
Dar nu am asa de bogata cultura teologica...eu pe cine sa mai cred?
Si trecand peste toate o mica parabola:
- sa zicem ca eu sunt un copil nascut prin nu stiu ce teritorii indepartate de zisa credinta dreapta si Dumnezeu care ne-a conceput dupa chipul sau de la facerea lumii, a ingaduit sa ma nasc cu o alta cultura... Nu apuc sa ma ridic bine la viata si trebuie sa ma duc la cele vesnice. Ajung si la poarta raiului si dupa toate cate inteleg eu acum, acolo ar trebui sa stea cineva sa cearna pe ortodocsi si sa zica dar tu cine esti ca nu te cunosc...acest rai este facut doar pentru ortodocsi..
Iadul trebuie populat indeosebi pleaca ca nu te cunosc copile, ca doar de aceea a fost ingaduit de Dumnezeu ca sa nu existe apostoli in fiecare colt al lumi, care sa duca vestea cea buna a mantuirii si mai ales asa a vrut El ca mii de ani sa stea uni inca in triburi, chiar sa nu auda de existenta lui Iisus...
Deja o sa cred ca Dumnezeu este partinitor cu anumite zone sau chiar rase de oameni...Copil fiind intr-o astfel de postura as zice oare ca este Dumnezeu drept??...Mai ales ca nu mi-a dat posibilitatea nici sa aud de El...
Cred ca acesta era subiectul si vad ca s-a ajuns la teologirea ortodoxiei cum spunea un preot ca acum se face mai mult teologire decat teologie....cred pana la urma... eu nu mai inteleg nimic, ce ar fi drept si ortodox..?
Si apropo, ca tot se zicea ca a fost indepartata femeia ca se certa...prin sinoade ..parca si sfiintii parinti s-au certat cu Arie...a invins adevarul si barbatii sfiinti au continuat sa faca sinoade..sau femei sfiinte nu s-au mai gasit au pierit asa dintr-o data....acesta era logica?
Si alta intrebare. Oare de ce atat de drepti ortodocsi, nu recunosc ca au fost inlocuite unele lucruri prin cele scrise...Va voi da un exemplu scris chiar de catre o editura ortodoxa..ca va lipsea sursa... mai sus asa sustinea cineva..o sursa ca ar fi acesta un adevar,,,. cartile mai bine zis...
SIMBOLUL DE CREDINTA AL SFINTILOR APOSTOLI
ANUL 50 IERUSALIM
Cred in Dumnezeu, Tatal atotputernicul, creatorul cerului si al pamantului.Si in Iisus hristos, Unicul Sau Fiu, Domnul nostru.
Care S-a intrupat de la duhul Sfint si s-a nascut din Fecioara Maria.A suferit sub Pontiu Pilat, a fost rastignit, a murit si a fost ingropat.
S-a coborat in Iad.
A inviat a treia zi din morti.
S-a suit la ceruri, sade de-a dreapta Tatalui atotputernicul.
De unde va veni sa judece vii si mortii.
Cred in BISERICA UNIVERSALA , in comuniunea sfiintilor.
Cred in iertarea pacatelor.
Cred in INVIEREA TRUPULUI, in viata vesnica . Amin
Sinodul apostolic a avut loc la Ierusalim , unde s-a dat acest CREDEU si unde s-au mai dat inca 85 de canoane ( Legi)
La NICEEA - CONSTANTINOPOL ANII 325 a adoptat CREZUL care circula in forma de azi in Biserica Ortodoxa
ACESTEA SE POT CITI IN CARTEA EDITATA DE EDITURA ,, Pelerinul Roman" - Oradea 1991 sub indrumarea diacon Gheorghe Babut ce poarta numele de
BIBLIA ORTODOXA ROMANEASCA IN IMAGINI
poate asa discutati in contextul in care cineva a avut curajul sa afirme in scris si cu aprobarea unor inalti Ierarhi acestea...
Eu ce pot sa mai cred ????
Ca au fast facute cu buna voie multe pentru ce oare ...sa dainuie adevarul ?
Ca se fac inca multe... de ce sa se ascunda adevarul?
Se pare ca are dreptate Dumnezeu in 1 corinteni 13
Cand va veni cel desavarsit se vor desavarsi si pana atunci facem decat ceva ce seamana cu mult prea putina credinta..ca nu a mutat nimeni muntii pana acum cu credinta lui nici cat un bob de mustar...
Si dragoste sunt tentata sa cred ca exista prin multe locuri prin lumea asta nebagata in seama de ortodocsi carora Dumnezeu nu le-a spus sa stea pe site, sa se contrazica, ci sa mearga la neamuri sa duca adevarul precum apostolii...
Oare cine se face vinovat de faptul ca nu la toti li s-a vorbit de credinta ortodoxa?
Si care este ortodoxa ca si intre rusi, greci, romani mai sunt diferente?...
DOAMNE SA FIU IERTATA CA SUNT IN CEATA SI NIMENI NU A REUSIT SA MA CONVINGA ...
UNDE ESTE ADEVARUL????
|