Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2011, 18:12:07
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit cum se vindeca iubirea de bani?

Asa cum pentru tamaduirea patimii betiei, ne-a fost daruita icoana Maicii Domnului "Potirul nesecat", si acatistul respectiv, la care sa se roage nu numai cei impatimiti, ci si (mai ales) persoanele dragi - sotii, mame, fiice, surori (" victime colaterale"), exista oare vreo rugaciune, slujba, "procedura speciala" pentru consortii/consoartele persoanelor impatimite de iubirea excesiva de bani? Nu ma refer aici la cumpatare, care este o calitate, ci "sindromul Hagi Tudose", daca ma intelegeti...
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 20:10:58
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

http://www.crestinortodox.ro/predici...iei-99510.html
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 20:32:06
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Asa cum pentru tamaduirea patimii betiei, ne-a fost daruita icoana Maicii Domnului "Potirul nesecat", si acatistul respectiv, la care sa se roage nu numai cei impatimiti, ci si (mai ales) persoanele dragi - sotii, mame, fiice, surori (" victime colaterale"), exista oare vreo rugaciune, slujba, "procedura speciala" pentru consortii/consoartele persoanelor impatimite de iubirea excesiva de bani? Nu ma refer aici la cumpatare, care este o calitate, ci "sindromul Hagi Tudose", daca ma intelegeti...
:-))) esti tare simpatica.."Sindromul Hagi Tudose", deoarece reprezinta placerea de a economisi bani transformata rapid intr-o zgarcenie maladiva, distrugatoare, reflectata in exterior printr-un atasament excesiv fata de bani si bunuri materiale, ne arata ca este vorba despre o persoana care n-are nici o treaba cu Dumnezeu! Il stie eventual doar din povestile altora..

Ca atare eu consider ca pentru a ajuta o astfel de persoana sa se aseze pe "cararea" Imparatiei, trebuie folosite toate "armele" Bisericii pe care le avem la dispozitie. ( Sf. Liturghie, spovedit, impartasit, post, rugaciune )Daca persoana in cauza ar accepta si niste discutii libere ( separat de spovedanie) cu un duhovnic imbunatatit, ar fi si mai bine.:-)

Last edited by Melissa; 05.08.2011 at 20:38:08.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 22:53:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Daca speri sa fie vreo cheita care sa o intorci undeva si peste noapte omul sa se schimbe..ai impresia gresita.

Daca e vorba de o persoana credincioasa si care pune suflet in viata de credinta, poate e o patima care nu a realizat ca o are si poate fi facuta relativ usor sa o constientizeze si sa schimbe ceea ce e de schimbat.

Daca e vorba de un necredincios..asteapta tu mult si bine, mai bine te-ai ruga pentru intoarcerea lui ca aia e prioritara.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 14:11:10
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca speri sa fie vreo cheita care sa o intorci undeva si peste noapte omul sa se schimbe..ai impresia gresita.

Daca e vorba de o persoana credincioasa si care pune suflet in viata de credinta, poate e o patima care nu a realizat ca o are si poate fi facuta relativ usor sa o constientizeze si sa schimbe ceea ce e de schimbat.

Daca e vorba de un necredincios..asteapta tu mult si bine, mai bine te-ai ruga pentru intoarcerea lui ca aia e prioritara.

de-acord cu tot ce-a zis AlinB, subscriu.

cu parere de rau... asta este adevarul.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 14:18:18
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

P.S.-Fallen... imi place avatarul tau. Sf.Modest e un sfant fffff puternic si mult subestimat... si nu prea se gasesc icoane cu el. Eu am gasit pe net o icoana cu Sf Modest, o fresca din Biserica cu hramul Sf.Ioan Botezatorul diun Cipru. Pictura, cum a fost pozata a fost pusa pe net, era murdara si culorile sterse de timp. Am modificat-o si am sters cat am putut eu de bine defectele si culorile, am dus-o la developat, apoi am plastifiat-o si am inramat-o.Nu a costat mult. Uite pt tine aceeasi icoana, poti face si tu la fel daca vrei, daca nu, macar poate-ti place s-o privesti. Deci... o icoana cu Sf.Ierarh si Mucenic Modest.

http://imageshack.us/photo/my-images...odestos37.jpg/ (da zoom pe ea ca se mareste)

"Bucura-te Sfinte Modest, lauda ierarhilor si mucenicilor!" :)

Last edited by crestinOrtodoxa; 07.08.2011 at 14:20:34.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 22:57:03
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
P.S.-Fallen... imi place avatarul tau. Sf.Modest e un sfant fffff puternic si mult subestimat... si nu prea se gasesc icoane cu el. Eu am gasit pe net o icoana cu Sf Modest, o fresca din Biserica cu hramul Sf.Ioan Botezatorul diun Cipru. Pictura, cum a fost pozata a fost pusa pe net, era murdara si culorile sterse de timp. Am modificat-o si am sters cat am putut eu de bine defectele si culorile, am dus-o la developat, apoi am plastifiat-o si am inramat-o.Nu a costat mult. Uite pt tine aceeasi icoana, poti face si tu la fel daca vrei, daca nu, macar poate-ti place s-o privesti. Deci... o icoana cu Sf.Ierarh si Mucenic Modest.

http://imageshack.us/photo/my-images...odestos37.jpg/ (da zoom pe ea ca se mareste)

Mersi frumos. Eu l=am gasit aici pe site la fel si rugaciunea si acatistul. Incerc sa il pictez pe sticla.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 23:09:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul

Am auzit ca e si un schit pe langa Campulung Muscel (Arges) cu hramul Sf. Modest si o biserica in Tg. Neamt, daca ajungi vreodata in Moldova, la manastiri. Pe 8 decembrie e sarbatorit sfantul.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2011, 23:20:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
cum se vindeca iubirea de bani?
Prin deasa milostenie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2011, 00:18:53
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Asa cum pentru tamaduirea patimii betiei, ne-a fost daruita icoana Maicii Domnului "Potirul nesecat", si acatistul respectiv, la care sa se roage nu numai cei impatimiti, ci si (mai ales) persoanele dragi - sotii, mame, fiice, surori (" victime colaterale"), exista oare vreo rugaciune, slujba, "procedura speciala" pentru consortii/consoartele persoanelor impatimite de iubirea excesiva de bani?
Desigur, exista o rugaciune speciala catre Dumnezeu; da roade, negresit: rugaciunea din inima, facuta cu durere, din dragoste pentru cel impatimit.
Ar putea, desigur, sa ceara si ajutorul, mijlocirea Sfintilor care si-au impartit averile saracilor.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Prin deasa milostenie.
Asa e, patima iubirii de arginti e stinsa prin milostenie. Am intalnit ideea aceasta la Sfintii Parinti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Diavolul vindeca? costel Generalitati 30 22.10.2012 22:58:54
Ideile nu ne vindeca firea costelscutariu Intrebari utilizatori 1 28.07.2011 15:58:20
Rugaciunea vindeca bolile Paisie Aghioritul Rugaciuni 1 20.12.2010 18:13:08
Apa care vindeca certurile Intrebari utilizatori 0 23.11.2010 20:11:31