Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2011, 09:52:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Pai tot mi se atrage atentia ca suntem pe un forum crestin. In concluzie, ar trebui sa discutam despre religie. Evident mai intram si-n politica. De aceea criticam decizia e a diminua fondurile de la invatamant si sanatate. Nu inteleg de ce foarte multi iau apararea preotilor care inclusiv din mesajul tau nu se pot deosebi de politicienii corupti.
Si pe topicul asta e cumva vorbaq de religie?
Eu vad ca tot despre bani este discutia.

Deci scuza ta cade, eu zic ca e mai degraba ipocrizie.

Iti pasa acolo unde te doare pe tine ca ateu, religia si faptul ca exista.
Te doare pentru ca iti sugereaza ca ar exista o varianta mai buna a individului care esti.
Si asta deranjeaza pe unii. de asta si ajung atei.

Dar interesant este ca oricat ar incerca sa nege ca exista si varianta asa, pana la urma nu reusesc decat sa sfarseasca intr-un soi de frustrare a carui singur paleativ este sa incerce sa-si demonstreze ca exponentii religiei nu sunt persoane mai bune, deci religia nu functioneaza.
Deci nu poate functiona nici pentru ei.
QED.

Din pacate, nici inima nici ratiunea nu se lasa pacalite asa usor. Ca daca s-ar fi lasat, acum erai prin alta parte traindu-ti viata nu incercand din toate puterile sa stropesti lucruri care sunt mai presus de tine, ca sa nu mai vorbim de intelegerea ta.

Am mai avut ca tine pe aici, si chiar daca si-au sters contul sau au fost banati, continua sa se intoarca.
De ce? Ca sa marturiseasca ca viata de ateu este un stres maxim.

Last edited by AlinB; 08.08.2011 at 09:55:29.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 09:56:52
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si desigur, pentru un atesti progresul inseamna sinucidere asistata, eugenie, educatie homosexuala si alte chestii din astea "cool" care apar atunci cand omul isi pierde total sfanta busola a ratiunii morale cu care a fost inzestrat de la Dumnezeu.
Selectia observationala - argumentul preferat al crestinilor. Daca as face si eu la fel, si as spune ca crestinismul inseamna inchizitie, cruciade, persecutii, arderi pe rug etc, v-ati supara.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 10:12:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AllegroNonTroppo Vezi mesajul
Selectia observationala - argumentul preferat al crestinilor. Daca as face si eu la fel, si as spune ca crestinismul inseamna inchizitie, cruciade, persecutii, arderi pe rug etc, v-ati supara.
De ce, generalizarea vaga si "impartiala" a lui ai2 e mult mai obiectiva?

Nu, de ce sa ne suparam, cunoastem ingustimile mintii atee, este un repros tipic al unor minti confuze valoric si moral.. :)

Si sa nu-mi zici ca cele enumerate de mine nu sunt produsul societatii laice sau ca nu sunt reprezentative pentru gandirea atee in care nu exista un sistem de valori stabil, practic totul e miscator pe linia asta..

Sa-ti mai zic si de Revolutia Franceza si "binefacerile" ei?
Partea amuzanta oarecum este ca au inceput prin a ghilotina preotii si au sfarsit prin a se ghilotina intre ei.

Asta arata directia in care mergeti si cam cum o sa sfarsiti.
Istoria care se uita, se repeta.

Last edited by AlinB; 08.08.2011 at 10:15:16.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 10:12:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AllegroNonTroppo Vezi mesajul
Daca as face si eu la fel, si as spune ca crestinismul inseamna inchizitie, cruciade, persecutii, arderi pe rug etc, v-ati supara.
N-am să intru prea mult în capcana ta, dar, cu tot respectul, ceea ce ai enumerat tu acolo nu sunt manifestări ale ORTODOXIEI.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 10:16:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
N-am să intru prea mult în capcana ta, dar, cu tot respectul, ceea ce ai enumerat tu acolo nu sunt manifestări ale ORTODOXIEI.
Ai intrat deja suficient :))
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 10:20:39
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Știu. Mea culpa.
Important e că am conștientizat.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 12:43:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ok, atunci hai sa discutam despre detinerea de sclavi.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 12:58:21
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

"detinerea de sclavi nu face parte din ortodoxia adevarata"
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 13:19:15
mihaila_alin
Guest

Talking hm,ce spui tu..

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Imediat ce unii sunt pedepsiti, se dau loviti in ortodoxie. Ortodocsii persecutati de comunisti au fost in special legionarii, ceea ce e cu totul si cu totul alta problema. Chiar daca voi priviti perioada habsburgica ca o napasta catolica, realitatea ca Transilvania e mai civilizata dupa aceasta stapanire straina este totusi un fspt greu de contestat. La fel de certa este si rezistenta ortodoxului la modernizare si asta explica de ce oriine incearca sa va invete sa folositi apa si sapunul este catalogat satanist. Desigur, apa si sapunul este o metafora pentru orice forma de progres.
nu era vorba doar de legionari, ci despre elita ce nu sa lasat calcata in picioare,cum sunten ingenunchiati acum, un intreg popor, nu doar un ardeal.nu poti sa intelegi nicicind,caci in ardeal a fost: o sarmisegetuza un kogaion mult aur si multe castre romane,aici exista o alta semintie, ce tine de glia stramosasca, si nu in ultimul rind: credinta ortodoxa inca de la originea poporului nou creat dacoromanii mai cauta la isvoare.ardelianu' daca o ziz o zis si nu-i defel altfel.
sapoi daca tu numesti rezistenta la modernizare faptul ca nu putem acepta homoxexualii si alte feluri se sodomiti api mintea ta are nevoie de revizie tehnica.atentie orce forma de progres cuprinde un spectru mai larg de probleme,ce nu stiai?.aceptam orce progres tehnic ce nu duce la pierderea virtutilor umane si nu duce pe om, sa faca lucruri impotriva firii.si noi folosim: internet,telefonie,fax,televiziune prin satelit,udarea legumelor cu programator digital si senzor de ploaie.se trag clopotele bisericilor cu program prin satelit,si sa iti mai spun???.dar - ne ferim de sodomie si mai sti tu ce,ca de 10000grade celsius.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 16:32:20
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
nu era vorba doar de legionari, ci despre elita ce nu sa lasat calcata in picioare,cum sunten ingenunchiati acum, un intreg popor, nu doar un ardeal.nu poti sa intelegi nicicind,caci in ardeal a fost: o sarmisegetuza un kogaion mult aur si multe castre romane,aici exista o alta semintie, ce tine de glia stramosasca, si nu in ultimul rind: credinta ortodoxa inca de la originea poporului nou creat dacoromanii mai cauta la isvoare.ardelianu' daca o ziz o zis si nu-i defel altfel.
sapoi daca tu numesti rezistenta la modernizare faptul ca nu putem acepta homoxexualii si alte feluri se sodomiti api mintea ta are nevoie de revizie tehnica.atentie orce forma de progres cuprinde un spectru mai larg de probleme,ce nu stiai?.aceptam orce progres tehnic ce nu duce la pierderea virtutilor umane si nu duce pe om, sa faca lucruri impotriva firii.si noi folosim: internet,telefonie,fax,televiziune prin satelit,udarea legumelor cu programator digital si senzor de ploaie.se trag clopotele bisericilor cu program prin satelit,si sa iti mai spun???.dar - ne ferim de sodomie si mai sti tu ce,ca de 10000grade celsius.
Elita unui popor nu a fost niciodata reprezentata de persoane cu puternice convingeri religioase.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41