![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ehm... am sta bine daca numai catedrala asta ar fi marea "capusa" pe spinarea boborului...
Cred insa ca avem altele de care sa ne ingrijoram, fiecare politician si/sau interlop de exemplu e ca o catedrala in constructie umblatoare :))) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia nu-i o religie a timpurilor.Nu se muleaza dupa asta. Si progresul nu e mereu un lucru pozitiv. Daca "progresul" are la baza experimente (de orice natura) care produc suferinta atunci nu e cu adevarat progres. Nu are nici o valoare pur si simplu, asta se oglindeste in sufletele oamenilor din comunitatea respectiva, chiar daca aparent nu se vede. Cum se zice prin Moldova "pi diasupra netieziala si pi didisubt foiala". Nu se poate nega nici ca oamenii de prin Transilvania sunt ceva mai reci si mai distanti decat cei din restul tzarii. Sunt destule exceptii, bineinteles, dar la modul general vorbind, asa este.Si cunoastem si atitudinea ungurilor. La noi in tara se intampla ceva ciudat cu minoritatile. Sunt discriminate dar pozitiv, asta insemnand ca majoritatea este de fapt discriminata. :) Ce sa vorbim... cand Europa inflorea cultural, noi ne bateam cu turcii. Cand arta baroca isi slefuia toate fatzetele, noi traiam in colibe de chirpici, doar in manastiri se stia carte, nu aveam teatre, nici opere si nici literatura adevarata. Putinele manifestari directe ale barocului in romania se vad in cateva cladiri catolice de prin Transilvania. In restul tzarii sunt doar putine motive adaptate. E un lucru rau? E ca si cum am fi avut o "cupola de protectie". Multi sfinti nu ar fi existat fara ea. Ortodoxismul si spiritualitatea ortodoxa s-ar fi topit in favoarea artei. Asta se doream cu adevarat? Eu nu. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, da... macar avem mai mult bun simt, si in plus cred ca in topul "oamenilor reci" sunt bucurestenii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si desigur, pentru un atesti progresul inseamna sinucidere asistata, eugenie, educatie homosexuala si alte chestii din astea "cool" care apar atunci cand omul isi pierde total sfanta busola a ratiunii morale cu care a fost inzestrat de la Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pentru alea sute sau mii de milioane furate sub ochii tai de politicienii nostri nu am vazut sa doara pe undeva. Adica pe vreun topic :) |
|
|||
|
|||
![]()
Din proprie experienta pot sa spun ca bucuresteni nu prea exista de fapt. Foarte multi parveniti se dau bucuresteni, acesta fiind singurul lor avantaj fata de cei din provincie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca apuci..sau o sa te duca nepoteii de mana.. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Foarte buna alaturarea celor doua subiecte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai tot mi se atrage atentia ca suntem pe un forum crestin. In concluzie, ar trebui sa discutam despre religie. Evident mai intram si-n politica. De aceea criticam decizia e a diminua fondurile de la invatamant si sanatate. Nu inteleg de ce foarte multi iau apararea preotilor care inclusiv din mesajul tau nu se pot deosebi de politicienii corupti.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|