![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
DragosP & AllegroNonTroppo, constat ca nu puteti sa va depasiti limitele de exprimare, prin urmare va recomand sa mai exersati vorbitul frumos si respectuos.
|
|
||||
|
||||
![]()
Viorel 2010, nu ai inteles mare lucru, nu eu spuneam ci prietenul tau Einstein si multi alti oameni de stiinta, ca pendulul lui Foucault nu dovedeste ca Pamantul se roteste in jurul axei proprii si ca acelasi efect poate fi si in cazul unui Pamant stationar in jurul caruia se roteste bolta cereasca. Prin urmare nu mai invoca acest experiment care nu arata decat un fir in balans care-si schimba planul de oscilatie si nimic mai mult.
Pentru detalii accesati acest film foarte explicativ: http://vimeo.com/6898575 Last edited by neica_nimeni_altul; 06.08.2011 at 13:37:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, hai cu atacurile la persoana. Cand nimic altceva nu mai functioneaza....
|
|
||||
|
||||
![]()
Ajungând la finalul celor 454 de commenturi asupra topicului ”Pseudo-știința și teologia ortodoxă”, cred că e timpul unor concluzii.
Adresarea din titlu elimină din start ateii tip a2, konijiro, AllegroNonTroppo și cei ca ei care se întrec în hule, blasfemii și batjocoresc cele sfinte, neavând ce să le mai spunem decât: mergeți cu Dumnezeu în pace … acolo unde vă simțiți bine, cine se aseamănă se adună, și nu poate fi nici o părtășie între Hristos și Veliar, adevăr și minciună, lumină și întuneric … Acum pentru frații creștini ortodocși: vedem cu bucurie pe cei care au înțeles înșelarea drăcească darwinistă și o leapădă cu fermitate. Pentru cei ca bogdan81: va veni negreșit mai devreme sau mai târziu și momentul înțelegerii legăturii cu cosmologia revelată în Scriptură și Sf. Tradiție și implicațiile care decurg de aici. Trebuie răbdare și rugăciune fraților, și noi am trecut prin aceste etape, ba chiar și prin ateism și știm ce înseamnă! Mare e Domnul și va birui și aceste blocaje, dacă bineînțeles dorim și noi și Îl rugăm (și lăsăm!) să o facă … Mai trist este cu aceia care se declară „ortodocși”, ba chiar cred că apără Ortodoxia în felul acesta: Citat:
Citat:
Citat:
Și aceasta, frații mei ortodocși, știm bine cum se numește … păcat împotriva Duhului Sfant. Înfricoșat lucru, și aici nu mai umblăm cu „miștouri” și ironii de net !!! Drept pentru care si pe aceștia până la o vreme îi vom ignora întru totul, Domnul să îi miluiască și să-i ajute. Dacă se poate concepe că Scriptura și Părinții în consens (!!!) pot greși – căci acest consens cosmologic, cronologic, biologic și antropologic iată există fiind chiar lucrarea Duhului Sfânt! - nu vor crede nici de ar învia vreun mort ca să-i convingă. Cele duhovnicești se propun nu se impun și ferice de cei ce le primesc! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau poate imi dati dvs vreun exemplu de Sinod Ecumenic Ortodox, sau macar local, in care s-a stabilit drept dogma ortodoxa tocmai geocentrismul! Citat:
Bineinteles ca DA! Aveti o slabiciune duhovniceasca evidenta daca incercati sa 'carpiti' ortodoxia, crezand ca doar daca ceva e inteles ad litteram inseamna ca e profund si adevarat. Va deplang, ca pe orice sectar! Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
adica?! care este ratiunea?!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista un motiv serios pentru care Duhul Sfant pur si simplu NU a spus acest adevar Sfintilor Parinti si proorocilor biblici. Poate nu a dorit sa rastoarne cu de-a sila conceptiile culturale si filosofice ale vremii. Sau poate nu stim noi toate "motivele" Duhului Sfant... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul ca ai afirmat obsesiv ca Sfintii Parinti pot gresi, dovedeste ori un mod superficial de abordare a problematicii, ori ca nu intelegi despre ce este vorba. Ce studii spuneai ca ai ? |
|
|||
|
|||
![]()
si ce este gresit la teoria evolutiei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Analog cu cosmologia, intr-un alt context, tot Sfintii Parinti au afirmat ca lumea e facuta din apa, aer, foc si pamant, iar azi stim ca e facuta din aproximativ 90 de elemente chimice diferite. Cine are dreptate, noi sau ei? Raspuns corect: SI NOI, SI EI! Depinde de contextul stiintific, cultural si de interpretare. Te intereseaza ce studii am? Medicina, Cibernetica Economica si am citit si multa Teologie, si evident, fizica, astrofizica... in plus, am fost olimpic international la chimie. Acum lucrez ca programator pe calculator. In plus, faza cu geocentrismul am discutat-o cu mai multi duhovnici, inclusiv cu duhovnici de manastire. Toti mi-au zis la unison ca e o prostie in contextul actual, nu numai stiintific, ci si teologic. Modul de abordare superficial iti apartine dumitale, nu mie, de vreme ce sit-ul ala hexaimeron e plin de prostii, mai ales dpdv stiintific, prostii care sunt EVIDENTE pentru oricine care are un minimum de scoala (8 clase (!)). Am afirmat ca geocentrismul (in varianta lui "moderna") este o erezie, pentru ca orice notiune care se sustine printr-o tesatura de minciuni (si ceea ce scrie pe hexaimeron, mai ales la pagina cu obiectii stiintifice sunt efectiv MINCIUNI!) este in mod clar o erezie! Ce studii ai dumneata? ... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|