Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2011, 00:19:17
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Desigur, Iisus Hristos a venit pentru cei pacatosi, ca sa-i insanatoseasca.
Dar totusi, asta nu inseamna ca poti trai in concubinaj, de ex. si sa te impartasesti, nu? Si asta inseamna destul.

Ca atunci cand traiesti in concubinaj, deja ai ales: pacatul, iar nu pe Hristos..

Apoi tii post? Asta nu indica decat o anumita superstitie, iar nu credinta reala. Plus ca risti sa te minti: ai ales ceea ce este mai usor, te minti ca esti oarecum ok, dar ignori esentialul: ca nu te poti uni cu Hristos pt ca te-ai unit deja cu dracul desfranarii. (suna cam urat, dar in mod intentionat, pt ca este ignorata dimensiunea acestui pacat.. ba mai este confundat si cu casatoria!!!)
Modul in care argumentezi tu face ca situatiile de gen sa para simple: cei care traiesc in concubinaj (de o luna, un an, 10 ani sau 40 de ani) trebuie sa se casatoreasca religios sau sa se desparta. Insa nu e deloc simplu; unele cupluri au copii impreuna, case, un rost, gospodarii, samd. Cateodata chemarea la credinta vine "mai tarziu" in viata si nu concomitent pentru cei doi soti.
Ma bucur ca tu nu esti intr-o asemenea situatie, insa iti garantez ca celor care sunt nu le e usor. Si nici nu cred ca indraznesc sa se considere "ok" daca tin post. Doar la Dumnezeu e judecata!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? inclusiveu Generalitati 9 02.07.2012 15:08:55
"Acatist pentru adormiti" - se poate? mirelat Slujba inmormantarii 14 22.03.2011 18:53:05
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! clujeanul33 Generalitati 21 13.02.2010 23:33:22