![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica, capătul religiilor (Smeman), merge mână în mână cu tot ce însemnă viață, cu rele și bune laolaltă: e și cu sfinți, vameși, farisei, primari, bancheri, desfrânate(-ați) oameni de treabă care trec prin existență fără să lase urme perene ș.a.m.d.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 11.08.2011 at 00:53:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragi frați întru credință,
M-am plictisit... ![]() Vă propun să-i așteptăm pe interlocutorii noștri atei să răspundă argumentelor noastre, astfel încât să putem continua în mod constructiv discuția. În caz contrar, pierzând zadarnic timpul, ne vom învârti între aceleași idei: ateii vor afirma că religia este sursa violenței, noi vom spune că nu-i adevărat pentru că... și ei o vor lua de la început, până când... se va hotărâ în unanimitate că nu s-a hotărât nimic. :) Personal, aștept răspunsurile ateilor la argumentele noastre, pe care dumnealor le pot găsi pe topicurile asemănătoare cu acesta. În privința textelor vechi-testamentare, ce par a le susține opinia, am încercat să ofer o explicație în cadrul topicului "Atentate în Oslo". La topicul "Inchiziția", aflat în secțiunea dedicată Bisericii Catolice, s-a purtat o discuție de aprox. 40 de pagini pe această temă. Îi invit, așadar, pe cei ce-și spun "atei" (dovedind prin însăși această denumire existența Celui pe Care-L neagă cu o vehemență dificil de explicat) să binevoiască a lua în considerare cele câteva zeci sau chiar sute de pagini de explicații despre acest subiect, înainte de a umple forumul cu variațiuni pe aceeași temă. Înțeleg că aceste câteva idei sunt unicele obiecții pe care sunt capabili să le aducă împotriva creștinismului... Dar totuși ar fi preferabil să discutăm la standarde mai înalte, nu să ne învârtim în jurul acelorași sloganuri ateiste. Îmi cer scuze, dacă mesajul meu este excesiv de dur... dar mă-ntreb cum ar reacționa ateii, dacă unii dintre noi s-ar înscrie pe vreun forum de-al dumnealor și ar începe să le combată ideologia, folosindu-se doar de câteva argumente, pe care le-ar repeta obsesiv. Oare i-ar lua vreun ateu în considerare? Haideți, dragi frați creștini, să nu mai percutăm la orice inițiativă de-a ateilor! Problema violenței practicate în numele religiei a fost discutată mult... chiar deranjant de mult pe forum. Să citească și să găsească răspunsuri argumentelor noastre și pe urmă mai discutăm! Faptul de a ignora în mod sistematic argumentele interlocutorului este o dovadă de lipsă de respect și de necunoaștere a disciplinei dialogului. Aștept discuții mai interesante... :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea ai cum să eviți redundanțele cu ateii și neoprotestanții. Suntem prea mulți și prea puțin unitari în intenții și gândire (partea noastră de vină), iar dispozitivul "apologetic" al interlocutorilor este învechit și cu performanțe slabe (partea lor).
Unii văd că au făcut o pasiune pentru învârteala nesfârșită în caruselul solipsist al problemelor insolubile. Este o vorbă care rezumă convingător situația de care discutăm :"băț băgat prin gard ca să muște cățelandrii tineri și fără experiență ".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Oare voi nu va folositi de anumite tertipuri in argumentare care devin enervant de repetitive? Nu ca va recunoste vreunul acum ca asa este. Faptul ca ne serviti o anumita teorie pe sub nas, trebuie sa o luam de buna? |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Facebook: bun sau rau ? | Cristina Maria | Intrebari utilizatori | 45 | 07.11.2012 22:47:59 |
Cont pe Facebook pro/contra? | caty_deea | Generalitati | 23 | 15.08.2011 19:29:00 |
Facebook ? | podariuv | Intrebari utilizatori | 24 | 11.06.2010 15:15:23 |
Taina mortii. Moartea dreptului si moartea pacatosului | patinina34 | Din Noul Testament | 1 | 04.01.2009 07:32:19 |
|