Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2011, 08:53:41
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Cred ca pestii simbolizeaza marile natiuni ale lumii sau marii oameni ai omenirii (un Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare, Ioan Damaschin etc).Dar sa nu iutam ca Iisus a pranzit impreuna cu apostolii.Ce au mancat apostolii? Multa iubire!
mai sus ma refeream la pestii mari.Multa iubire
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 08:58:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

În josul fiecărui
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 08:58:49
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

post (fiecărei postări)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 08:59:23
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

a noastre, există butonul
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 09:00:40
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

"Edit".
Care ne permite să modificăm postarea în caz că am greșit sau vrem să adăugăm ceva.
Folosiți-l fraților, așa devine mai ușoară citirea unui thread.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 11:04:46
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca pestii simbolizeaza marile natiuni ale lumii sau marii oameni ai omenirii (un Ioan Hrisostom, Vasile cel Mare, Ioan Damaschin etc).Dar sa nu iutam ca Iisus a pranzit impreuna cu apostolii.Ce au mancat apostolii? Multa iubire!
bravo ... uite ca ai gindit foarte bine
sa continuam
12.Iisus le-a zis: Veniți de prânziți. Și nici unul din ucenici nu îndrăznea să-L întrebe: Cine ești Tu?, știind că este Domnul.

asadar sa vedem ce spune acest verset.....
cine i_a invitat LA MASA lui ? IISUS HRISTOS
ce stiau Toti ? ca EL ESTE DOMNUL

asadar pestii daruiti de Domnul nu sunt ca pesti mincati de om .....acum poate iti aduci aminte cind i s/a spus lui petru IN VEDENIE .... ca ce Domnul A BINECUVINTAT , TU SA NU NUMESTI SPURCAT si altele ,,,,,, Domnul a dat HRANA BINECUVINTATA ..... si cind a facut minunea cu cei 2 pesti si cele 5 paini . tot alt tip de pesti erau ..... si daca esti atent la versete ai sa intelegi de ce ..... esti in stare ? sau le luam si pe alea la puricat ?

ai ceva de obiectat pina aici ? daca e NU da/mi unda verde ca mai am un vers de explicat si sa tragem concluzia
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 11:10:37
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
bravo ... uite ca ai gindit foarte bine
sa continuam
12.Iisus le-a zis: Veniți de prânziți. Și nici unul din ucenici nu îndrăznea să-L întrebe: Cine ești Tu?, știind că este Domnul.

asadar sa vedem ce spune acest verset.....
cine i_a invitat LA MASA lui ? IISUS HRISTOS
ce stiau Toti ? ca EL ESTE DOMNUL

asadar pestii daruiti de Domnul nu sunt ca pesti mincati de om .....acum poate iti aduci aminte cind i s/a spus lui petru IN VEDENIE .... ca ce Domnul A BINECUVINTAT , TU SA NU NUMESTI SPURCAT si altele ,,,,,, Domnul a dat HRANA BINECUVINTATA ..... si cind a facut minunea cu cei 2 pesti si cele 5 paini . tot alt tip de pesti erau ..... si daca esti atent la versete ai sa intelegi de ce ..... esti in stare ? sau le luam si pe alea la puricat ?

ai ceva de obiectat pina aici ? daca e NU da/mi unda verde ca mai am un vers de explicat si sa tragem concluzia
multa iubire
mergi mai departe....
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 11:25:19
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
mergi mai departe....
si acum sa vedem concluzia

13.Deci a venit Iisus și a luat pâinea și le-a dat lor, și de asemenea și peștele.

in acest verset avem si concluzia
IISUS , DESI I/A CHEMAT SA PRINZEASCA , el a luat pestele si painea si le/a dat/o lor CU MINA LUI ..... asadar PESTII BINECUVINTATI DIN MINA LUI nu vor fi niciodata egali cu ce mincati voi , deciT daca PREOTUL ORTODOX ( CHIPUL LUI IISUS ) VA FACE ACEST LUCRU... asadar nu va amagiti ca voi ascultati SFINTA SCRIPTURA cind mincati peste de capul vostru CA NU O FACETI .....

si ca sa intelegi si mai bine , poate stii versetele unde discipolii lui Ioan botezatorul CARE POSTEAU , merg la IISUS si vad ca acesta prinzeste cu discipoli lui si nu tin post si erau indignati .... iti aduci aminte ce a replicat iisus????? daca e nu atunci astept si pe alti ortodocsi sa raspunda la aceasta intrebare , si daca e tot nu o sa raspund eu ..... este un raspuns GENIAL , DE O PROFUNZIME EXTRAORDINARA si ne ajuta sa intelegem si mai bine aceste versete
multa iubire
..

Last edited by the_Listener; 11.08.2011 at 11:54:03.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 14:47:36
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
si acum sa vedem concluzia

13.Deci a venit Iisus și a luat pâinea și le-a dat lor, și de asemenea și peștele.

in acest verset avem si concluzia
IISUS , DESI I/A CHEMAT SA PRINZEASCA , el a luat pestele si painea si le/a dat/o lor CU MINA LUI ..... asadar PESTII BINECUVINTATI DIN MINA LUI nu vor fi niciodata egali cu ce mincati voi , deciT daca PREOTUL ORTODOX ( CHIPUL LUI IISUS ) VA FACE ACEST LUCRU... asadar nu va amagiti ca voi ascultati SFINTA SCRIPTURA cind mincati peste de capul vostru CA NU O FACETI .....

si ca sa intelegi si mai bine , poate stii versetele unde discipolii lui Ioan botezatorul CARE POSTEAU , merg la IISUS si vad ca acesta prinzeste cu discipoli lui si nu tin post si erau indignati .... iti aduci aminte ce a replicat iisus????? daca e nu atunci astept si pe alti ortodocsi sa raspunda la aceasta intrebare , si daca e tot nu o sa raspund eu ..... este un raspuns GENIAL , DE O PROFUNZIME EXTRAORDINARA si ne ajuta sa intelegem si mai bine aceste versete
multa iubire
..
aici ai tras-o rau de par, referitor la raspuns.Adica Hristos opreste consumul de carne dar el il incalca.Foarte frumos!Din cate stiu eu Hristos a fost un exemplu pentru noi, mai bine spus EXEMPLUL PERFECT.Hai ca aici mi-ai placut.Multa iubire!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 14:53:56
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
aici ai tras-o rau de par, referitor la raspuns.Adica Hristos opreste consumul de carne dar el il incalca.Foarte frumos!Din cate stiu eu Hristos a fost un exemplu pentru noi, mai bine spus EXEMPLUL PERFECT.Hai ca aici mi-ai placut.Multa iubire!
concluzia asta dupa ce ti-am explicat m-a facut sa rad in hohote , serios... UNDE AM SPUS EU CE SPUI TU ? .... si desi ai tu ceva intuitie acolo si iti pot explica si dilema ta cu ŽŽinterzice si el o incalcaŽŽ dar va fi prea mult pentru tine .... asadar momentan sa raminem la prima intrebare
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20