![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Va fac o propunere: postati o poza cu o biserica ortodoxa care va place, aparuta mai recent, sa spunem ultimii 20 de ani. Nu trebuie sa fie neaparat romaneasca, insa sa fie ortodoxa. Citat:
Spunea cineva ca la el in parohie exista neoane. Sincer,nu le gasesc tocmai potrivite, poate doar in cazul unor sali de rugaciune ce au tavan drept, cum ar fi demisolul unei biserici in constructie, insa chiar si asa, mi-ar place sa fie montate intr-o scafa perimetrala tavanului, deci sa ai senzatia de lumina, fara a vedea efectiv neonul, sa vezi doar cornisa decorativa. Nu-s total refractara "modernului" in biserica, atata timp cat denota bun gust si nu desacralizeza spatiul interior. Last edited by ioanna; 13.08.2011 at 19:07:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Apropo, sunt multe biserici ortodoxe facute in ultimii 20 ani, foarte frumoase si respectand stilul traditional in acelasi timp. Uite spre exemplu in Bucuresti Biserica "Acoperamantul Maicii Domnului" de langa Policlininca Titan. http://www.crestinortodox.ro/diverse...tan-99099.html ![]() Sau Biserica noua a Manastirii Crasna (de Prahova). Tot cu hramul "Acoperamantul Maicii Domnului" . Grabnica noastra ajutatoare, multumim ca ne esti mereu alaturi !
Last edited by mirela.t; 17.09.2011 at 06:34:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Biserica din poza a doua e splendidă, nu neapărat prin arhitectură ci prin alipirea ei de corpul de chilii (probabil a fost o soluție mai degrabă determinată de lipsa spațiului). Înaintea masificării creștinismului, și după aceea dar mult mai rar, credincioșii se strângeau la rugăciune liturgică în anumite case, a căror intimitate era, cu siguranță, mult mai favorabilă comuniunii și apropierii între membrii sinapsei.
|
|||
|
|||
|
Una dintre cele mai exemplare construcții ecleziale realizate în ultimii ani în arealul BOR, este biserica unei parohii (sau mai multe!?!) din Oradea, cu hramul "Sfântul Apostol Andrei".
http://sfantulapostolandrei.ro/index...ul-bisericii-1
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 17.09.2011 at 10:29:02. |
|
|
||||
|
||||
|
Superbă !!! Ce ne mai trebuie "Catedrala Mântuirii Neamului" ? O avem pe aceasta. :)
Last edited by mirela.t; 17.09.2011 at 19:06:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Postez si eu niste poze, cu biserici din orasul meu, construite in ultimii 15 ani. (sunt multe, am sa pun doar cateva, care-s cat de cat finalizate)
Biserica ortodoxa “Pogorarea Duhului Sfant” Cluj-Napoca, str. Fantanele nr.30A Data inceperii executiei: iul. 1999 ![]() Biserica ortodoxa “Inaltarea Domnului” Cluj-Napoca, str. Dorobanti nr.70 Daca inceperii executiei: apr. 1999 ![]() Biserica ortodoxa “Inaltarea Sfintei Cruci” Cluj-Napoca, str. Plopilor Data inceperii executiei: 1997 ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
În prima poză e biserica "brâncovenească" plantată nepotrivit în ambientul ardelenesc al Clujului?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Celelalte, multe au detalii ca nuca'n perete, scuzati expresia. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() p.s mie imi place biserica a 2-a si a 3-a, in special turlele celei de a 2-a. (nu suport bulbi,cepe etc.) Last edited by ioanna; 17.09.2011 at 18:56:36. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cand cineva, indiferent cine, vine cu asemenea conceptii, vine cu un atac la Constantin Brancoveanu, care mai este si sfant pe deasupra, si prin urmare la traditia ortodoxa care este si ea sfanta. Ceea ce vine din traditia ortodoxa si in special de la oameni care prin viata lor au fost un reper crestin de urmat, nu are cum sa strice nici un fel de ambient, ci doar sa-i transmita taria si crestinismul din duhul prin care au fost realizate. Cu asemenea conceptii maine-poimaine, ne trezim ca este prigonita ortodoxia fiindca este "plantata nepotrivit" in ambientul nu stiu carui oras... E descalificant pentru un ortodox declarat sa formuleze asemenea intrebari ! Last edited by tot-Laurentiu; 25.04.2013 at 19:59:41. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 18:05:04 |
| Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 21:57:32 |
| Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 28.06.2011 00:03:13 |
| Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 20:27:45 |
| Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 12:33:25 |
|
|