Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2011, 00:14:19
Florin Constantin Ilie Florin Constantin Ilie is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viorel2010 Vezi mesajul

1. Consider că cel mai potrivit pentru asta este exact "criteriul adevărului".

2. Nu știu dacă a postulat cineva aceste criterii(...).

P.S. Dumnezeu să te ajute și pe tine! :)

(Așa să te audă Dumnezeu!...

Cred că ești de acord cu următoarele:
Ca să nu înșelăm pe alții trebuie să nu ne înșelăm în primul rând pe noi înșine, iar înșelarea se strecoară fără știința noastră. Omul dacă află că se înșeală, deja nu mai acceptă acea înșelare.
Acesta este și motivul pentru care omul caută adevărul; căile și locurile unde îl caută diferă însă de la persoană la persoană, pe grupări, și de multe ori se întâmplă să cutăm ceva acolo unde nu este, sau să căutăm cu ochii "închiși"... sau ambele.
Te rog răspunsul tău să fie da sau nu, simplu, din economie de atenție și spațiu, tot între paranteze. Dacă răspunsul tău îmi va trezi nelămuriri, te întreb; dacă nu ești lămurit în ceea ce afirm, întreabă-mă. De altfel propun ca dialogul nostru să fie construit strict din întrebări, cu răspuns simplu și concis, într-o singură propoziție sau chiar un cuvânt, reciproc. Da, sau nu? cu scris italic...)

1. Pentru ce S-a întrupat Mântuitorul? Pentru a ne lumina asupra credinței sau asupra științei?Te rog să respectăm regula propusă de mine, în cazul în care găsești că este rezonabilă...

2. Mântuitorul ne îndeamnă să credem în El, ca prin El - Care este Adevărul - să cunoaștem adevărul, sau să credem în "lucrurile și fenomenele reale"?Te rog să respectăm regula propusă de mine, în cazul în care găsești că este rezonabilă...

Rog prietenii care parcurg dialogul dintre mine și Viorel să nu intervină, arătând prin aceasta respectul față de două persoane care discută. Desigur, vă respect și eu la rândul meu, cercetând pe cât pot și commenturile dintre dvs. Vă mulțumesc. iar ca să nu uit, dat fiind că până acum nu am făcut această rugăminte, îi mulțumesc lui "cocacoc" de ajutor, cu siguranța că și Viorel m-ar fi ajutat dar nu a mai avut ce :)...

Fie ca cu toții să cunoaștem adevărul...
__________________________________________________ _________________________________

"S-au ridicat împărații pământului și căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului și a unsului Său, zicând:
« Să rupem legăturile lor și să lepădăm de la noi jugul lor »(...).
Scoală, Doamne, mântuiește-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toți cei ce mă vrăjmășesc în deșert; dinții păcătoșilor ai zdrobit."

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48