Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2011, 22:00:39
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Tocmai datorita faptului ca femeile nu erau luate in vizor asa cum erau luati barbatii, le-a permis mai multa libertate de miscare, la asta te-ai gandit?

2. Nu te mai lua dupa asa zisele "evanghelii" apocrife ca s-ar putea ca impresiile tale eronate sa ia proportii si mai mult.

Ca maine parca vad ca ne recomanzi ca reper "evanghelia dupa Iuda".

3. "discrimarea" respectiva care exista in mintea ta va lua sfarsit atunci cand gandirea ta se va schimba.
Pana atunci..ea va continua sa existe. In mintea ta.
1. M-am gandit, cum sa nu, tocmai de aceea sunt mesageri mai eficace decat barbatii in Bisericile in care se pune accent pe misionarism. Si asta mi-a spus-o reprezentantul cu crestinii din Orientul Mijlociu din partea Vaticanului. A zis ca in tarile arabe cei mai activi sunt protestantii pentru ca au mai multa libertate de miscare, se organizeaza mult mai usor si sunt dispusi sa moara martiri sau sa infunde puscariile pentru ca face parte din a-L urma pe Domnul, iar in ceea ce-i priveste pe ei, pe catolici, mi-a zis ca femeile sunt cele mai active pentru ca sunt mai libere decat ei, preotii.

2. Am citit deja toate Evangheliile apocrife si nici poveste sa ia ceva proportii. Dimpotriva, sunt unii care zic ca daca Dumnezeu a permis sa ajunga la noi textele canonice inseamna ca a vrut ca noi sa le cunoastem. Deja ce-i canonic intr-o biserica nu-i si in alta, iar despre ce nu-i canonic in nici o Bierica, si eu as putea spune ca daca Dumnezeu a lasat sa ajunga textul la noi este pentru a-l cunoaste.
Dar revenind la cele canonice. Sfanta Maria Magdalena merge sa le spuna apostolilor ca a inviat. Apostolii erau inchisi intr-o casa de frica celorlalti evrei. Sfanta Magdalena intra, le spune, ei nu cred, si in aceeasi zi, ceva mai tarziu apare Domnul Iisus in mijlocul lor. Si acolo le spune sa ia Duh Sfant si celor ce vor ierta iertate vor fi etc. Credeti ca Maria Magdalena intre timp plecase din casa? Apostolii stateau acolo inchisi de frica (Biblia o spune) ca apoi sa o dea afara pe Maria Magdalena? Nici un barbat nu face asa ceva in caz de pericol ci dimpotriva, tine si femeia in casa la adapost. Deci sf. Magdalena era cu apostolii cand Iisus a aparut in mijlocul lor. Si cu siguranta si Sf. Fecioara din moment ce fusese data in grija lui Ioan. Asa ca Duhul Sfant a fost promis atat apostolilor barbati cat si femei pentru a ierta pacatele. Si El a coborat in mod concret la Cincizecime unde din nou in casa cu apostolii barbati se aflau si femeile ca atare toti vorbeau in limbi si propovaduiau Cuvantul Domnului asa cum a zis Sf. Petru: nu erau cu must ci Duhul Sfant coborase peste fii si fiice, slujitori si slujitoare.

3. Discriminarea a luat sfarsit in unele biserici protestante si va lua sfarsit pe tot pamantul cand Domnul va termina Judecata Sa de care lumea asta nu va scapa.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38