![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi și eu mă refer la ei când spun că ei țin Ceasul Domnului... căci acela e „Ceasul Meu” care a venit și vine... deci ei au dreptate... iar că i-a osândit BOR pe nedrept... păi a făcut-o așa cum au osândit-o judecătorii pe Susana în VT... dar a fost și pe vremea aia un Daniel care să-l îndrepte pe Israel ca să nu verse sânge nevinovat... Și BOR l-o fi auzit însfârșit pe Irineu Pop și iată că l-a pus ierarh mare, și prin asta Domnul s-a Împăcat cu ei. Deci osândirea rămâne la capitolul „trecutul războiului rece”. Păi nu-l poți încheia singur ci uite acuma l-am încheiat împreună... Așa că să ne întoarcem la numele preasfintei Maria; Vine de la Măreția sfintei Treimi, e tălmăcirea Măreției Domnului... promisiunea făcută primului om, înaintea lui Adam și Eva. Last edited by vsovivi; 16.08.2011 at 15:22:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite te iert și de data asta, că mă acuzi pe mine de faptele pe care le faci dumneata... ca să te scoți că cică eu aș avea obiceiul ăsta și tu te-ai luat după mine... dar știi că nu e așa... și te rog nu mă fă să-ți aduc postările... ci recunoaște mai bine că scrâșnirea dinților nu ține de argument favorabil nici ție și nici altora... Deci te iert și mă fac iar că nu văd cât de viceversatil poți fi când ții la nesfârșit ca orbul de par... de frică, căci ți-e frică, din păcate, ca să crezi pe Adevărul... deși ți-am dăruit de sus, de la Domnul, milioane de sărutăti fierbinți pe frunte... dar nu le vrei, ci văd că ție-ți place mai mult să te pupe scroafa pe năsucul ridicat în fumul de cauciuc sintetic. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 09:13:50. |
|
||||
|
||||
![]()
Îți foarte mulțumesc pentru că mă ierți și-ți cer și eu smerit iertare dacă "conaș" a fost un termen prea familiar pentru tine. Pentru mine "ciocoiaș" sigur a fost, pentru că n-are nici o legătură cu discuția.
În ceea ce privește afirmațiile că te-aș fi făcut stilist, eretic, satanist și altele, nu te-am făcut eu. Eu te-am întrebat de ce stai în neascultare, mari duhovnici ai acestui neam au criticat și critică rătăcitile voastre.
|
|||
|
|||
![]()
Și uite, mai fac un efort fără oboseală, ca să te lămuresc de greșeală, nu ca să judecăm ci să nu credem viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc și absurd, cum văd că e cazul la unii care se erijează în mari justițiari și apărători ai BOR simțindu-se felicitați:
„443.– Părinte, este bine să ne împărtășim la preoții de pe stilul vechi? -Să vă povestesc ce am pățit cu o creștină care era pe stilul vechi, era din parohia mea (Boroaia, județul Suceava). Am spovedit-o pe creștină, femeia aceia mi-a povestit că ține pe stilul vechi calendarul, eu i-am explicat că nu e bine și de ce. Am crezut că a înțeles, pentru că nu a mai spus nimic. În ziua când a venit să se împărtășească, mi-a spus că, ea nu vrea ca să o împărtășesc decât dacă adaug la împărtășanie și sfântul din ziua aceea de pe stilul vechi, și dacă eu nu o împărtășesc cum spune ea pleacă din parohia mea, se duce la celălalt preot care îi dă cum spune ea. Ce mi-am zis eu atunci, am să-i dau cum spune ea și cu timpul se va întoarce, pentru că venea la rugăciunile mele, auzea cum vorbesc cu oamenii și cum țineam rânduiala lui Dumnezeu. Am făcut cum mi-a spus ea și în clipa aceea, când i-am dat împărtășania, mi-a trecut prin inimă, un sloi de gheață de era să mă prăbușesc cu totul, să cad cu cele sfinte. Mi-am dat seama de greșeală, imediat. M-am rugat lui Dumnezeu să mă ierte și să-mi dea putere să termin slujba. Foarte greu am slujit după aceea. Când am terminat totul, răul m-a cuprins și mai tare, nu mai puteam să vorbesc și să-mi mișc picioarele. Foarte încet și cu greu am ajuns acasă. Când m-a văzut preoteasa, s-a speriat de fața mea. Spunea că eram foarte alb și parcă stăteam să cad. N-am putut să-i spun nimic, m-am întins pe pat și am stat 3 zile și 3 nopți așa țintuit la pat. A fost o lecție bună. Multe mi-a descoperit Dumnezeu mie, pentru întărirea mea în credință și ca să spun și la alții.” Concluzie: E vorba de șantaj și amenințare dar nu e nicio teroare că nu a venit cu pistolul ci a cerut defapt ceva creștina. De aici rezultă că acea creștină ținea calendarul pe vechi în care nu erau trecuți sfinții mai noi, deci era negată BOR ca biserică, și puterea sfințitoare... și ea dorea să fie pomenit sfântul din calendarul vechi unde nu apăreau sfinții mai noi. Nu e vorba de ceasuri aici, că sunt date înainte cu 24x13, ci că sunt pomeniți sfinții trecuți în calendarul vechi unde nu apar sfinții cei noi recunoscuți de BOR. Deci sloiul de gheață vine nu de la ceasuri și nu de la sfântul de pe vechi pomenit care așa era drept să se pomenească în chiar ziua aceea, ci de la faptul că în calendarul pe vechi nu apar sfinții mai noi, deci este negată lucrarea lui Dumnezeu mai departe cu poporul român! Lucru care este fals și de acolo vine sloiul de ghiață, că preotul a acceptat sub șantaj ca să recunoască tocmai că BOR nu e biserică, deci pare că se putea specula că se lepădase fără să-și dea seama. Dar defapt, nu greșise nici el și nici aceea când a cerut pomenirea și sfântului de pe vechi, ci greșala vine speculativ doar din acceptarea ținerii calendarului pe vechi fără sfinții mai noi care îndreptățea o biserică ce nega lucrarea lui Dumnezeu în BOR. Deci sloiul de gheață i-a trecut pe lângă ureche, deoarece practic nu există greșeală ca faptă, căci a împărtășit-o pomenind un sfânt trecut în calendarul vechi, sfânt care e sfânt și care e normal să se pomenească la ceasurile corecte. Deci fapta nu e greșită nici din partea creștinei și nici din partea preotului, ci greșala e speculativă și vine ca speculație și lepădare speculativă de Dumnezeu. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 09:37:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Ai probleme grave legate de înțelegerea și interpretarea celor citire, domnule dragă.
Păi părintele a zis că tocmai faptul că a GREȘIT mergând pe stilul VECHI a simțit acel sloi în inimă. Concluzia ta este minunată ca formă dar total eronată ca fond.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar să continui: „444.- Ce părere aveți despre practica preoților de pe stilul vechi, de a boteza a doua oară pe cei ce îi lămuresc să treacă la ei? -Pe lângă faptul că sunt schismatici și căzuți din ascultare, din cauza mândriei că sunt ortodoxia cea adevărată și că ei țin canoanele și hotărârile Sfintelor Sinoade, au căzut și au devenit anticanonici. La fel, din dorința de a desconsidera slujirea preoțească a stilului nou, îndeamnă pe credincioșii lor să nu ia anaforă sau să se împărtășească pe stilul nou considerându-le spurcate. Exact disputa dintre evrei și samarineni, de pe timpul Mântuitorului. Pe lângă aceasta, din ignoranță și din slaba pregătire teologică, nu au simțit când diavolul i-a dus cu preșul mândriei, făcându-i să desconsidere botezul săvârșit în numele Sfintei Treimi de către preoții stilului nou. Astfel, au călcat Sfânta Scriptură, unde spune: „Un domn, o credință și un botez„ (Efes. 4,5), făcându-se eretici, călcând liturgic canonicitatea de a nu boteza a doua oară în numele Sfintei Treimi, cum prevăd canoanele: 47 Apostolic, 57 Cartagina, 1 Sfântul Vasile Cel Mare, devenind și anticanonici.” Concluzie: Aici părintele explică de ce stilismul este o erezie și o sectologie, căci neagă lucrarea lui Dumnezeu în BOR și cu poporul român pe baza mutării ceasurilor, pentru care sfinții trei ierarhi au zis că nu este greșeală căci nu este canon. Deci nu e vorba de schimbarea ceasurilor înainte sau înapoi, pentru care nu este canon ci e vorba de altceva și părintele explică foarte bine! Deci nu neg ci susțin! Însă este bine cu ceasurile date cu 13x24 ore îndărăt dar cu calendar pe nou, adică trebuie trecuți toți sfinții căci Dumnezeu a lucrat cu noi în BOR și Noul Ierusalim și în România până azi și o să mai lucreze și în continuare, dacă nu-L mai mâniem prea tare cum suntem noi obijnuiți ca să fim obraznici și proști, prost crescuți. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 09:52:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi văd că iar știi tu mai bine că cică arăți și întrebi susținând că eu stau în neascultare și vorbești mereu de voi așa neștiind eu la cine te tot referi... Dacă te referi la sființii și proorocii Domnului din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim de la Pucioasa, atunci mărturisesc sigur și sincer că ei stau în ascultare de Dumnezeu care este păstorul lor și al nostru însă tu nu crezi. Eu nu locuiesc cu ei și stau în Cluj și nu am fost niciodată prin Glodeni Pucioasa, deci sunt împreună cu ei doar sufletește, moral, în Duhul... deci nu poți afirma că iată VOI! Nu există mari duhovnici și nici sfinți care să afirme că Dumnezeu e rătăcit, decât duhul lui antichrist, așa că nu mă mai fă insinuări pe bază de prostie și obediență pătimașe față de duhul gLumii și al bârfei. Dacă i-a osândit cineva pentru că nu ar fi de la Dumnezeu proorocia și lucrarea de acolo, sigur a mințit și a fost păcălit de satana, sau a fost obligat de securiști. Dacă i-a mustrat părintește cineva dar neîndoindu-se de Dumnezeul lor și al nostru, atunci nu a greșit, căci este scris să ne mustrăm și să ne mărturisim pentru ca să ne mântuim. Deci nu ei stau în neascultare ci tu din necredință minți susținând că așa ar fi cum ți se pare ție! Vrând să lovești în ei folosindu-te de mine... Astfel că deși te-am lămurit mereu unde se află Adevărul și Dreptatea, tu iată că persiști în insinări și în „întrebări” viclene, de parcă nu ți-aș fi răspuns prea explicit ție și altora asemenea ție... la tot ce ai întrebat, fără să viclenesc sau să ascund ceva. Dar dacă voi nu credeți și nu pricepeți, ce să vă mai fac? Nu cumva vreți să vă fac minuni ca să credeți? Păi este scris:„ Nu vi se va da alt semn decât semnul lui Iona, căci nici dacă va învia cineva din morți nu vor crede dacă nu cred pe Moise și pe prooroci...” Deci dacă nu crezi pe proorocul, nu are sens să o mai tot lungim, căci este scris că nu vei crede... și acolo proorocul și învățătorul este însuși Dumnezeu. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 13:29:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vreau să lovesc în nimeni, îți repet a nu știu câta oară: nu acuz pe nimeni de nimic. Am întrebat pentru că am vrut să mă lămuresc. M-am lămurit cât de cât. Îți mulțumesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar oare nu ascultasră ei de sfântul sinod și nu Martorul Irineu Pop i-a uns și i-a binecuvântat în numele Sfintei Treimi și a sf. Sinod al BOR, cu ascultare de maimare căci Hrineanu l-a trimis și învoit zicându-i „ai grijă ce faci”? Ca apoi să o dea BOR la întors, mustrându-l pe nedrept pe Irineu că cică a călcat canonul, păi atunci nu exista arhiereu al locului ci era vacant scaunul acela și apoi următorul arhiereu al locului l-a silit să vie ca să-i blesteme? Și ce a pățit acela de la Dumnezeu știi dumneata pentru această faptă de necredință și răutate? Deci părintele Cleopa a dorit să scoată în evidență ascultarea de sfântul sinod, deci e drept acest lucru, dar nu este scris nicăieri că ești dator să asculți de o osândire vicleană și nedreaptă... așa că nu datorează nimeni ascultare în privința lepădării de proorociile sfinte și de Domnul care este păstorul lor și al nostru, al celor de la Noul Ierusalim de la Pucioasa. Să se lepede de Dumnezeu cine voiește, dar datoria este să asculți de BOR până acolo când ei cred că e de la Dumnezeu lucrarea și sfintele proorocii, dacă ei nu cred, nu e nimeni dator ca să-i asculte în privința aceasta ci e dator să facă ascultare de Dumnezeu... în rest, li s-a dat tuturor timp de pocăință și se pare că încep să creadă și ei și să se pocăiască din moment ce l-au pus pe Irineu pe scaunul de la Alba Iulia ca arhiereu și membru al sfântului sinod, și s-a arătat și un cerc luminos pe cer cu ocazia întronizării sale, ca dovadă că este complet nevinovat și sfânt în credința lui față de Dumnezeu și Sfântul Sinod și BOR și de sfânta cetate a Noul Ierusalim de la Pucioas, căci așa un curcubei circular a apărut pe cer la moartea părintelui Galeriu... Deci iată că nu e nevoie ca cineva să-l mărturisească pe Dumnezeu ci slava Domnului este în tot pământul și se ridică până deasupra cerurilor și sfințenia slujitorilor o mărturisesc toate. Așa că nu mai veni cu mari duhovnici ca folosindu-te de ei să invoci rătăcirea altora, căci nu ei se rătăcesc și nu există nicioputoare afară de aia din sufletele celor necredincioși care osândesc pe nedrept. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 13:55:37. |
![]() |
Tags |
batjocorirea lui iisus, iisus sau isus |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
scrie undeva in biblie de reincarnare? | annajanette | Generalitati | 144 | 27.12.2013 20:00:51 |
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? | elenavioletacocos | Slujba inmormantarii | 8 | 05.11.2012 01:48:09 |
E adevarat ce e scrie in urmatoarea carte? | tinutza | Biserica Romano-Catolica | 23 | 28.05.2012 18:43:43 |
PR. IUSTIN PARVU SCRIE PATRIARHULUI SI SF. SINOD!! | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 04.06.2008 23:55:17 |
|