Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 10:27:30
the_Listener
Guest

Implicit

[quote=stefan florin;390353]
Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul

si atunci daca bunul Dumnezeu NE INGADUIE sa consumam carne, de ce zici tu ca e pacat? Atat timp cat TOATE IMI SUNT INGADUITE e totul ok.Avem Biblia unde putem afala TOATE cele ce ne sunt de folos.Doamne ajuta!
DAR NU TOATE DE FOLOS
multa iubire
ps IN CE CONDITII ITI SUNT INGADUITE ? ( ti/am spus si conditiile din versete ).... asadar lasa tentele ca ai voie orice ca asa zice Dumnezeu , ca el nu zice asa
multa iubire

Last edited by the_Listener; 17.08.2011 at 10:29:58.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 10:36:26
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
iara te grabesti ...
ia sa vedem ce a spus iisus LUATI SI MINCATI ACESTA ESTE TRUPUL MEU ... CE LE.A DAT SA MANINCE ? peste ?
multa iubire
Cum ți-am scris mai sus, fatal error. Conform logicii tale [personale], noi ar trebui să mîncăm numai Trupul Lui Hristos. Nimic altceva.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 10:41:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
amice iara te grabesti ... asadar esti de acord CA SUNT SPURCATE , dar nu toate ..... de ce nu a facut diferente DANIIL ? de ce le/a bagat pe toate in aceeasi oala si a cerut VERDETURI SI APA ?

e foarte simplu VINUL ESTE SANGELE LUI HRISTOS si il bei IN ACESTE CONDITII ....
multa iubire
pe timpul lui Daniel vinul nu era sangele lui Hristos.Bieinteles ca anumite animale pentru evrei erau spurcate.Le gasesti in Levitic si Numeri
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 10:43:55
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cum ți-am scris mai sus, fatal error. Conform logicii tale [personale], noi ar trebui să mîncăm numai Trupul Lui Hristos. Nimic altceva.
uite ce trebuie sa mincam
Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră

asadar nu incerca sa nu foosesti logica la mine ca nu tine
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 10:48:20
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pe timpul lui Daniel vinul nu era sangele lui Hristos.Bieinteles ca anumite animale pentru evrei erau spurcate.Le gasesti in Levitic si Numeri
iara te grabesti
1.dar IMBATA si nu aduce nimic bun sufletului
2. daca ar fi baut vin , PROROCIILE SALE nu ar fi fost crezute caci '' vorbea vinul pentru el '' ca sa parafrazez o melodie .... asadar sa nu uitam ca apostolii au fost acuzati ca sunt beti cind a coborit duhul sub forma de LIMBI DE FOC peste ei ....
multa iubire
ps asadar GINDESTE inainte sa spui timpenii si nu te grabi ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 17.08.2011 at 10:53:04.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 10:56:21
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit Omul a fost creat vegetarian?

“Totuși, pentru noi, este un singur Dumnezeu, Tatăl, din Care sunt toate și noi întru El; și un singur Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate și noi prin El. Dar nu toți au cunoștința. (...) Dar nu mâncarea ne va pune înaintea lui Dumnezeu. Că nici dacă vom mânca, nu ne prisosește, nici dacă nu vom mânca, nu ne lipsește. Dar vedeți ca nu cumva această libertate a voastră să ajungă poticnire pentru cei slabi. “ (Epistola I către Corinteni, VIII, 6-9)

și

“Drept aceea să urmărim cele ale păcii și cele ale zidirii unuia de către altul. Nu strica, pentru mâncare, lucrul lui Dumnezeu. Toate sunt curate, dar rău este pentru omul care mănâncă spre poticnire. Bine este să nu mănânci carne, nici să bei vin, nici să faci ceva de care fratele tău se poticnește, se smintește sau slăbește (în credință). Credința pe care o ai, s-o ai pentru tine însuți, înaintea lui Dumnezeu. Fericit este cel ce nu se judecă pe sine în ceea ce aprobă! Iar cel ce se îndoiește, dacă va mânca, se osândește, fiindcă n-a fost din credință. Și tot ce nu este din credință este păcat. “ (Epistola către Romani, XIV, 19-23)

în consecință

“Fiți dar următori ai lui Dumnezeu, ca niște fii iubiți și umblați întru iubire, precum și Hristos ne-a iubit pe noi și S-a dat pe Sine pentru noi, prinos și jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.“ (Epistola către Efeseni, V, 1-2)

în plus

“Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre, mulțumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (și) Tatăl.” (idem, V, 19-20).

Omul a fost creat vegetarian? O falsă problemă din punct de vedere creștin.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 17.08.2011 at 11:04:03.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 11:06:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
iara te grabesti
1.dar IMBATA si nu aduce nimic bun sufletului
2. daca ar fi baut vin , PROROCIILE SALE nu ar fi fost crezute caci '' vorbea vinul pentru el '' ca sa parafrazez o melodie .... asadar sa nu uitam ca apostolii au fost acuzati ca sunt beti cind a coborit duhul sub forma de LIMBI DE FOC peste ei ....
multa iubire
ps asadar GINDESTE inainte sa spui timpenii si nu te grabi ....
multa iubire
prietene tu spui tampenii...zici ca vinul imbata (parca esti prietenul osutafaraunu!). Abuzul de vin imbata.Ce, abuzul de apa nu face rau la organism?Sau abuzul de verdeturi face bine omului? Orice lucru consumat cu masura face bine
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 11:06:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
uite ce trebuie sa mincam
Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră

asadar nu incerca sa nu foosesti logica la mine ca nu tine
multa iubire
Amice, mai sus ai scris așa:

"ia sa vedem ce a spus iisus LUATI SI MINCATI ACESTA ESTE TRUPUL MEU ... CE LE.A DAT SA MANINCE ? peste ?"

Acum vii cu versete care spun că avem voie să mîncăm și vegetale. De unde deduc că logica ta cu peștele nu stă în picioare.

Și da, avem atîtea exemple biblice în care vedem clar că Hristos ne îndeamnă să consumăm pește, chiar dacă tu vii cu interpretări ciudate și cu pretenția să chemăm preotul în casă cînd stăm la masă... :)

Poftă bună!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 11:07:20
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
“Totuși, pentru noi, este un singur Dumnezeu, Tatăl, din Care sunt toate și noi întru El; și un singur Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate și noi prin El. Dar nu toți au cunoștința. (...) Dar nu mâncarea ne va pune înaintea lui Dumnezeu. Că nici dacă vom mânca, nu ne prisosește, nici dacă nu vom mânca, nu ne lipsește. Dar vedeți ca nu cumva această libertate a voastră să ajungă poticnire pentru cei slabi. “ (Epistola I către Corinteni, VIII, 6-9)

și

“Drept aceea să urmărim cele ale păcii și cele ale zidirii unuia de către altul. Nu strica, pentru mâncare, lucrul lui Dumnezeu. Toate sunt curate, dar rău este pentru omul care mănâncă spre poticnire. Bine este să nu mănânci carne, nici să bei vin, nici să faci ceva de care fratele tău se poticnește, se smintește sau slăbește (în credință). Credința pe care o ai, s-o ai pentru tine însuți, înaintea lui Dumnezeu. Fericit este cel ce nu se judecă pe sine în ceea ce aprobă! Iar cel ce se îndoiește, dacă va mânca, se osândește, fiindcă n-a fost din credință. Și tot ce nu este din credință este păcat. “ (Epistola către Romani, XIV, 19-23)

în consecință

“Fiți dar următori ai lui Dumnezeu, ca niște fii iubiți și umblați întru iubire, precum și Hristos ne-a iubit pe noi și S-a dat pe Sine pentru noi, prinos și jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.“ (Epistola către Efeseni, V, 1-2)

în plus

“Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre, mulțumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (și) Tatăl.” (idem, V, 19-20).

Omul a fost creat vegetarian? O falsă problemă din punct de vedere creștin.

Doamne ajută!
waw ... mai ai multe copy paste/uri in care sa nu zici nimic LA TOPIC ???? si iara o sa te superi cind o sa iti spun NU MI SCRIE MULT, PROST SI FARA ROST ... vad ca pe alte topice nu i inteles mesajul de asta l/am scris cu majuscule ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 11:09:47
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Amice, mai sus ai scris așa:

"ia sa vedem ce a spus iisus LUATI SI MINCATI ACESTA ESTE TRUPUL MEU ... CE LE.A DAT SA MANINCE ? peste ?"

Acum vii cu versete care spun că avem voie să mîncăm și vegetale. De unde deduc că logica ta cu peștele nu stă în picioare.

Și da, avem atîtea exemple biblice în care vedem clar că Hristos ne îndeamnă să consumăm pește, chiar dacă tu vii cu interpretări ciudate și cu pretenția să chemăm preotul în casă cînd stăm la masă... :)

Poftă bună!
hai pe bune ,,,, UNDE E INDEMNUL ? haide adu versetul
sa inceapa cu IISUS A ZIS ... si sa continue MINCATI PESTE .... logica ta este sublima , nemaipomenita extraordinara dar lipseste cu desavarsire
mult iubire
ps painea DIN CE E FACUTA ? logica amice FOLOSESTE/O .... HA HA HA
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20