Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 11:17:45
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

447.- Am văzut cum sunt preoții de pe stilul vechi înaintea lui Dumnezeu:
-Am văzut, cum preoții stilului vechi sunt îmbrăcați în veșminte strălucitoare, înconjurați de lumină, dar cuvintele lor de aur li se urcau până deasupra capului și apoi coborau și se așterneau pe pământ, așa cum a coborât fumul din jertfa lui Cain, fiul lui Adam și Eva, pentru că nu a adus jertfă din cele plăcute lui Dumnezeu. Deci și Cain aducea slujbă lui Dumnezeu. Dumnezeu nu primește tot ce i se aduce. Să se știe că ascultarea este socotită la Dumnezeu ca jertfa cea bună. Mântuirea vine numai prin biserică și ascultarea de ea. Înafara bisericii nu este mântuire. Dacă te-ai botezat în biserică și ai crescut duhovnicește în ea și apoi te rupi și ieși de sub ascultarea ei, facându-ți separat biserică, atunci, ai făcut o biserică schismatică. La Judecata Înfricoșată, Dumnezeu, va trece prin foc orice neascultare și orice act de păcătuire. Dumnezeu, nu este al dezbinării și al neorânduielii, chiar dacă zici că slujești cu râvnă și devotament, când faptele sunt ale neascultării și dezbinării. Ce spune Evanghelia că vor zice unii la judecată: „Doamne nu Ti-am slujit Ție, nu în numele Tău am scos diavoli și li se va zice acestora, plecați de la Mine că nu vă cunosc pe voi!” (Mat.7,22-23) (op.cit.pag.60-61)

Concluzie:
Aici observ cum părintele folosește argumentul ascultării și înfricoșarea la fel ca bisericile ce lepădându-se de Hristos se tem că plecând oile nu vor mai avea pe cine să mulgă și să tundă și să mănânce, deci e un argument plin de prozelmită în care folosește ascultarea pe post de îndobitocire a credincioșilor... deci mă mir de dânsul și cred că e liber fiecare să facă cum crede de cuviință, și ar fi trebuit părintele să-și amintească de cum procedaseră evreii din sinedriu acum 2000 de ani și cum înfricoșaseră ei pe popor cu legea și ascultarea ca nu cumva să meargă cineva după Iisus fiul Mariei... Deci ar fi trebuit să știe că la noi ortodocșii se referă citatul din Matei, la „preoții” desfrânatei jidoavce din care apare antichrist în chip de om...

Și chiar dacă are dreptate părintele, că stiliștii sunt schismatici și că ascultarea cea bună de biserica cea Adevărată e bine răsplătită de Dumnezeu, e totuși urât ca să folosești ascultarea și înfricoșarea pentru minterese străine de Dumnezeu ce transpar din text... căci oricine e liber să plece când dorește... unde dorește, la cine dorește, calea spre iad o poate alege oricine, și n-are decât... căci Domnul nu a călcat libertatea omului înfricoșându-l pentru interesele pântecului dracilor... ... ci a chemat la slujire și ascultare de Tatăl și Maica Cerească... nu pământească.

Deci nu e suficient să-i vezi pe alții greșiți ci trebuie să te vezi musai mai înainte pe tine însuți... și să cauți să-i căștigi și pe alții de partea Adevărului, pe Calea cea strâmtă cu urcuș, că la ce-mi folosește mie de câștig gLumea toată dacă suflețelul meu mi-l voi pierde?

Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 11:24:09.
Reply With Quote

Tags
batjocorirea lui iisus, iisus sau isus

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? elenavioletacocos Slujba inmormantarii 8 05.11.2012 01:48:09
E adevarat ce e scrie in urmatoarea carte? tinutza Biserica Romano-Catolica 23 28.05.2012 18:43:43
PR. IUSTIN PARVU SCRIE PATRIARHULUI SI SF. SINOD!! orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 13 04.06.2008 23:55:17