Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2011, 19:38:22
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar
Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
pai nu vezi? a ajuns hotul sa strige "hotii!".
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:33:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea?
Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:51:13
Banned

Implicit

Citat:
Daca nu sesizezi ca e comic ce spui (ca sa nu vorbim cat de serios e), eu scriam ca toti penticostalii, inclusiv tu sunt la noi oi furate in principal din ortodoxie de catre prozelitismul penticostal.
Important e daca ceea ce spun eu este corect si adevarat.
Daca e si amuzant e si mai bine.

Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului.

Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara.

Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 10:53:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Important e daca ceea ce spun eu este corect si adevarat.
Daca e si amuzant e si mai bine.

Pentru discutia de acest topic e putin important ce crezi tu despre mine. Aici nu nu se discuta despre prozelitismul penticostal ci despre prozelitismul ortodox. Citeste, te rog titlul threadului.

Ideea pe care eu am lansat-o este urmatoarea: daca un crestin evanghelizeaza un necrestin e o fapta buna daca „fura o oaie” dintr-o alta biserica savarseste un pacat. Diferenta dintre un necrestin si un crestin am definit-o intr-o postare anterioara.

Cine fura oi hot se numeste. E valabil si pentru ortodocsi si pentru penticostali si pentru adventisti si pentru catolici si pentru cine mai vrei tu.
In virtutea acestei definitii ar trebui sa mergi in adunarile penticostale (si nu numai, toate cele neoprotestante) si sa le spui ca ei sunt de fapt oi furate de catre hoti (in general veniti de paste hotare cu prozelitism) si ca unii au devenit la randul lor hoti si fura oile din BO. Asa ca cel mai bun sfat e sa le spui sa se intoarca in staulul lor initial, BO, sau macar sa nu mai faca prozelitism.
Din punctul de vedere ortodox nu prea se face prozelitism, se considera ca vine in Biserica Mantuitorului doar cel ce aude cuvantul si este ales inainte pentru vrednicia sa de catre Mantuitor (asta in afara de cei ce se nasc si sunt botezati in familii ortodoxe).
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:11:52
Banned

Implicit

Citat:
In virtutea acestei definitii ar trebui sa mergi in adunarile penticostale (si nu numai, toate cele neoprotestante) si sa le spui ca ei sunt de fapt oi furate de catre hoti
M-as duce dar nu prea cred cele spuse de tine, frate Catalin.

Majoritatea zdrobitoare a ortodocsilor care au trecut in Bisericile Penticostale nu l-au cunoscut pe Hristos in Biserica Ortodoxa. Au fost botezati ortodox, au mai trecut pe la biserica din an in Pasti sau nici atunci, dar nimeni nu s-a ocupat de ei. Nimeni nu a avut grija sa le vesteasca evanghelia curata, sa le arate dragoste crestina si sa-i invete din Cuvant.
Printr-o conjunctura favorabila, au ajuns in biserici neoprotestante si crestinii de aici i-au inconjurat cu dragoste, le-au pus Biblia in mana si s-au rugat pentru ei. Oamenii au cunoscut dragostea lui Hristos si au devenit neoprotestanti. Asta e explicatia.

Daca cineva s-ar fi preocupat de ei in biserica ortodoxa ei ar fi devenit ortodocsi. Tu cum crezi ca exista astazi ortodocsi practicanti, seriosi in credinta si traitori? Cineva, un ortodox, s-a ocupat de ei, i-a „ucenicizat”.

Este drept ce zici tu ca au existat si furturi de oi. Adica au fost trasi spre penticostalism ortodocsi practicanti, traitori. Dar acestia sunt putini, foarte putini. Iar atragerea acestora se numeste prozelitism si furt de oi, ai dreptate. Si este de condamnat, intr-adevar.

Citat:
Aici suntem de acord cu "varza" ecumenista. In principal conceptiile ecumeniste spun ca mai mult mai mai putin toate cultele crestine sunt cam la fel, conteaza sa crezi in Iisus, nu conteaza cultul.
Iarta-ma dar si definitia ta nu e decat o mare „varza”. Am mari indoieli ca asta inseamna ecumenism.
Eu unul evit sa ating subiectul pentru ca fiecare are definitia lui asupra ecumenismului si asta impiedica dialogul.

Last edited by penticostalul; 22.08.2011 at 11:22:01.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:20:52
Senior Member

Implicit

Citat:
M-as duce dar nu prea cred cele spuse de tine, frate Catalin.

Majoritatea zdrobitoare a ortodocsilor care au trecut in Bisericile Penticostale nu l-au cunoscut pe Hristos in Biserica Ortodoxa. Au fost botezati ortodox, au mai trecut pe la biserica din an in Pasti, sau nici atunci, dar nimeni nu s-a ocupat de ei. Nimeni nu a avut grija sa le vesteasca evanghelia curata, sa le arate dragoste crestina si sa-i invete din Cuvant.
Printr-o conjunctura favorabila, au ajuns in biserici neoprotestante si crestinii de aici i-au inconjurat cu dragoste, le-au pus Biblia in mana si s-au rugat pentru ei. Oamenii au cunoscut dragostea lui Hristos si au devenit neoprotestanti. Asta e explicatia.

Daca cineva s-ar fi preocupat de ei in biserica ortodoxa ei ar fi devenit ortodocsi. Tu cum crezi ca exista astazi ortodocsi practicanti, seriosi in credinta si traitori? Cineva s-a ocupat de ei, i-a „ucenicizat”.

Este drept ce zici tu ca au existat si furturi de oi. Adica au fost trasi spre penticostalism ortodocsi practicanti, traitori. Dar acestia sunt putini, foarte putini. Iar atragerea acestora se numeste prozelitism si furt de oi, ai dreptate. Si este de condamnat, intr-adevar.
Dar problema e ca nimeni nu se naste invatat. Si multi sfinti au devenit credinciosi pe parcurs. Uite, de exemplu nici eu nu am fost credincios, ci agnostic, desi botezat ortodox, daca pana sa devin ortodox cineva ma atragea in cultul sau se spunea ca am aflat adevarul (am avut multe discutii cand nu eram ortodox cu mormonii).
Asadar asta cu ortodocsii care nu erau prea credinciosi nu prea e adevarata, pentru ca foarte putini erau atei. Poate nu erau foarte practicanti, dar totusi erau ortodocsi.
Mai e problema ca noi ortodocsii nu ii consideram pe penticostali sau alte culte neoprotestante la fel ca si noi, dimpotriva, cine se leapada de ortodoxie isi pierde sufletul. De asemene,a BO nu recunoaste botezul in afara ei sau alte Taine, e ca si cum nu ar fi botezati din punct de vedere ortodox.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:31:49
Banned

Implicit

Ar fi foarte fain daca tu ai vorbi in numele tau.
Eu cred ca tu nu reprezinti ortodoxia ci doar o parte mai „talibana” a ei.

Apoi, eu consider ca ceea ce am spus este adevarat: ortodocsii care au venit la penticostali nu se declarau atei dar erau practic atei. Nu-L cunosteau pe Hristos. Sau , ca sa folosesc terminologia biblica l-au „cunoscut pe Hristos în felul lumii”. Nu erau convertiti, intelegi? N-aveau nici o treaba cu biserica, Dumnezeu, Biblia rugaciunea sau mantuirea. Nu apatineau lui Dumnezeu ci mergeau pe calea lumii. Practic aveau acelasi statut ca al tau inainte de convertire: necrestin.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 21:56:29
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit pt catalin

Citat:
draga pretene,cam sameni a fariseu la cum vb,in loc sa dai argumente pe care niki tu nu le crezi dar vrei sa pari important in legatura cu ceea ce crezi tu despre penticostali si despre alte culte religioasa,ar fi mai bine sa studiezi mai atent CUVANTUL DOMNULUI,cat despre CREZ este exact ca si TATAL NOSTRU,daca nu faci ceea ce spui nu te amagi de unul singur,ca-ti duci singur sufletul la pierzare,si gandeste-te bine si ai sa vezi ca am dreptate,trupul e templul sufletului,ca sa sfintesti sufletul trebuie sa-ti curatesti trupul si tot ce apartine de el,nu mai fi atat de ingafat si rau la inima,alunga gandurile rele despre alti din inima ta,iubeste-ti aaproapele,chiar tu ai mentionata asta,se refera la toti din jurul tau indiferent de religie crez sau culoare,scoate-ti barna din ochi si pe urma paiu din ochiul fratelui tau,orice cult secta religie chiar orice biserica,ne invata aceste lucruri,durere mare ca te lasi pierdut pe o cale pe care niki tu nu o intelegi,DOMNU SA TE BINECUVANTEZE
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 11:07:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
draga pretene,cam sameni a fariseu la cum vb,in loc sa dai argumente pe care niki tu nu le crezi dar vrei sa pari important in legatura cu ceea ce crezi tu despre penticostali si despre alte culte religioasa,ar fi mai bine sa studiezi mai atent CUVANTUL DOMNULUI,cat despre CREZ este exact ca si TATAL NOSTRU,daca nu faci ceea ce spui nu te amagi de unul singur,ca-ti duci singur sufletul la pierzare,si gandeste-te bine si ai sa vezi ca am dreptate,trupul e templul sufletului,ca sa sfintesti sufletul trebuie sa-ti curatesti trupul si tot ce apartine de el,nu mai fi atat de ingafat si rau la inima,alunga gandurile rele despre alti din inima ta,iubeste-ti aaproapele,chiar tu ai mentionata asta,se refera la toti din jurul tau indiferent de religie crez sau culoare,scoate-ti barna din ochi si pe urma paiu din ochiul fratelui tau,orice cult secta religie chiar orice biserica,ne invata aceste lucruri,durere mare ca te lasi pierdut pe o cale pe care niki tu nu o intelegi,DOMNU SA TE BINECUVANTEZE
Draga prietene, daca te referi la prozelitism ce argumente ar trebui sa dau, nu e evident ca pana acum 100 de ani nu exista cultul penticostal si deci nici la noi nu era vreun roman in acest cult?
In rest sunt conceptiiel tale, de ce crezi ca ar trebui sa credem si noi ortodocsii ca si tine, ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia. Niciun ortodox nu va spune asta, cel putin in randul preotilor sau duhovnicilor nu prea am auzit vreodata.
In privinta arguementelor, daca te referi la cultul penticostal (nu stiu ce cult esti pentru ca nu ai scris si fiecare trebuie sa-si declare cultul sau macar ca nu e ortodox), am dat citatele in mesajele precedente, pot fi gasite cu usurinta pe net, eu le-am gasit pe site-uri neoprotestante (ma refer la istoria cultului si al parerile celor de atunci despre acest cult).
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 18:08:41
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
Draga prietene, daca te referi la prozelitism ce argumente ar trebui sa dau, nu e evident ca pana acum 100 de ani nu exista cultul penticostal si deci nici la noi nu era vreun roman in acest cult?
In rest sunt conceptiiel tale, de ce crezi ca ar trebui sa credem si noi ortodocsii ca si tine, ca si cultul penticostal e la fel cu ortodoxia. Niciun ortodox nu va spune asta, cel putin in randul preotilor sau duhovnicilor nu prea am auzit vreodata.
In privinta arguementelor, daca te referi la cultul penticostal (nu stiu ce cult esti pentru ca nu ai scris si fiecare trebuie sa-si declare cultul sau macar ca nu e ortodox), am dat citatele in mesajele precedente, pot fi gasite cu usurinta pe net, eu le-am gasit pe site-uri neoprotestante (ma refer la istoria cultului si al parerile celor de atunci despre acest cult).
sant penticostal,dar fi in pacea DOMNULUI ISUS nu am venit pe acest forum sa fac propaganda sa jignesc sau sa vorbesc despre istorie,daca stam si ne ingrijoram pt trecut si viitor cu ce santem mai in castig ca un ateu?te inteleg ca ai ceva impotriva protestantiilor si eu am avut,am si luptat impotriva lor i-am urat mai mult ca tine,dar cu cat ura crestea se intrezarea o dragoste imensa pt ADEVAR,un adevar pe care nu l-am descoperit niciodata intr-o BO,sa-ti spun o marturisire a unui preot ortodocs cand in conversatia mai amanuntita despre credinta si religie mi-a spus ca pt el preotia e un servici ca oricare altul,explicami tu dar cum suna aceasta afirmatie?......si inca ceva:ce parere ai despre preotii care s-au botezat la protestanti?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45