Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2011, 15:32:09
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
N-am vrut să te supăr; am vrut doar să-ți atrag atenția că e greu de citit un mesaj scris cu majuscule. De aceea nici nu l-am citit, decât parțial.
intentionat l-am scris ca sa se poata citi mai cu atentie,pt ca si eu ca si alti daca un mesaj sau orice altceva e usor de citit,trec rapid cu vederea si nu inteleg foarte multe,nu ma supar eu usor,dar am mai citit anumite mesaje si m-am cam ingrozit,aici pe forum se intampla exact cum s-a intamplat si se va mai intampla,adica niste pareri privind religiile care pune in umbra credinta,la ea tre sa ne gandim prima data,si pe urma la religie,pt ca adevarata credinta o primim de la DUMNEZEU,si ca sa faci voia DOMNULUI sincer iti spun ca nu ai sa reusesti intr-o BO,si eu pana acum aveam aceeasi privire ca si unii de pe acest forum privind penticostalii,dar incaodata va sfatuiesc si chiar apelez la bunatatea voastra din inima,orice credicios are bunatate si intelegere,citit prima data BIBLIA CUVANTUL LUI DUMNEZEU sau SFANTA SCRIPTURA cum vreti voi sa-i spuneti,intradevar ca nu exista padure fara uscaturi in orice cult secta sau religie,toate inseamna la fel,se gasesc oameni sa denigreze prin fapte,vb si alte mijloace biserica din care face parte,asa ca dragi frati si surori care il recunoasteti pe DUMNEZEU si IL iubiti pe DOMNUL ISUS MANTUITORUL NOSTRU,lasati la o parte pareriile contradictorii si sa ne dam sfaturi bune si folositoare pt mantuirea noastra,indiferent din ce religie facem parte,asa cum DOMNUL ISUS a unit neamuriile prin vestirea EVANGHELIEI sub aceasi credinta,acea credinta pe care o avem cu totii,VIATA VESNICA alaturi de parinti nostrii sfinti in slujba LUI DUMNEZEU,nu biserica ne mantuieste ci credinta fratilor si surorilor,scrie destul de des in CUVANT,dinou spun,ca sa fi un credicios autentic sa primesti mantuirea sa ai parte de dragostea lui DUMNEZEU,nu poti sa o capeti intr-o BO,nu va suparati frati ortodocsi,nu mai confundati mantuirea si credinta cu traditia,tot ce se face intr-o BO e traditional si ritual,doar rugaciuniile si citirea evangelie e diferita,stiu pt ca am crescut in doctrina ortodocsa si am stat 1an jumate pe langa altar,stiam toate ritualurile care se faceau si nu mi-a folosit la nimik,si mantuirea nu se capata prin donatii lumanari si matani fratilor,prin predarea vietii in mainile DOMNULUI ISUS,DOMNU SA VA BINECUVANTEZE
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 16:25:29
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de faniela Vezi mesajul
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie chiar daca biserica il ajuta sa creasca spiritual (sau mai bine zis Dumnezeu prin acea biserica) il apropie de Dumnezeu, are o viata schimbata, mai buna etc?
Eu unul nu as sfatui neaparat un penticostal sa treaca la Ortodoxie, daca el se simte bine laudandu-l pe Dumnezeu in Biserica Penticostala, insa daca ar incerca sa ma atraga pe mine la penticostalism, atunci as fi nevoit sa-i arat de ce Ortodoxia este superioara penticostalismului.
Vechi 20.08.2011, 16:43:08
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Eu unul nu as sfatui neaparat un penticostal sa treaca la Ortodoxie, daca el se simte bine laudandu-l pe Dumnezeu in Biserica Penticostala, insa daca ar incerca sa ma atraga pe mine la penticostalism, atunci as fi nevoit sa-i arat de ce Ortodoxia este superioara penticostalismului.
de ce crezi tu ca e mai superioara biserica ortodocsa decat cea penticostala?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 16:51:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
1. Cazul unu - E o facere de bine sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Da, e bine sa sfatuiesti un penticostal sa treaca la ortodoxie. Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.

2. Cazul doi - E o nelegiuire sa-l inviti pe un penticostal sa treaca in BO
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Ortodocsii care incearca sa-i atraga pe acesti crestini in BO nu practica decat un prozelitism murdar si furt de oi.
Sa ne pazeasca Dumnezeu de asemenea nelegiuire.
Cred ca a innebunit lupul, cum s-ar spune. Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar, cand se stie ca neoprotestantii fac asta si in special penticostalii. Nu sunt comparati cu lupii veniti la oi?
De unde sunt sute de mii de penticostali in Romania, cand e o grupare aparuta acum 100 de ani in SUA? Au picat din luna sau provin din prozelitismul penticostalilor in randul ortodocsilor? Putem infiinta si noi centre de dezalcolizare sau chiar importa ideea buna din SUA cu alcoolicii anonimi, nu e nevoie ca cineva sa-si si shimbe religia si sa-si piarda astfel sufletul.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 16:55:43
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
de ce crezi tu ca e mai superioara biserica ortodocsa decat cea penticostala?
pentru ca originea Bisericii Ortodoxe se afla la Cincizecime, asta insa nu inseamna neaparat ca un penticostal nu are sansa lui la mantuire
Vechi 20.08.2011, 16:56:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
In Biblie spune sa ajutam pe aproapele nostru, nu sa-l uram, ba chiar sa-l iubim. Si daca nu vream sa se mantuiasca ce rau mai mare i-am putea face, ca dragoste nu aratam fata de el.
Nu exista Biserica Penticostala, doar cultul penticostal. Tu cum spui crezul la biserica, "cred intr-una sfanta Biserica" sau cred in BO, B Penticostala sau adevntista (si probabil ti le notezi pe un carnetel sa nu uiti vreuna). Sau crezi ca BO se inseala si trebuie modificat crezul?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 16:56:25
ioan_strainul
Guest

Exclamation Sperioritatea Biserici Ortodoxe.

Este Infinit superiora pentru ca este Intemeiata de Hristos si pentru Ea sa dat veata pe cruce si zisa ca no vor birui nici portile iadului.
CInd a aparut penticostali si unde erau ei pIna nu de mult cInd sa bagat sarpele coada si a intunecat mintile unora care au vrut sa conduca cu de la sine putere puterea cea data de Dumnezeu Apostolilor si prin ei Preotilor oare cInd vati nascut voi sarmanilor si ratacitilor si din ce neam va targeti de unde va sunt radacinile voastre unde au fost mosi si stranosi vostri botezati si Increstinati nu In biserica ortodoxa cea DREPT MARITOARE acum va este rusine de originile voastre si ale mosilor si stramosilor vostri vedeti ca nu pe noi frati vostri ne tradat ce pe HRISTOS care sa jertfit pentru biserica lui oare nu vreti ca cunoasteti ca sunteti In ratacire si nu aveti lumina umblati In Intuneric trezitiva fratilor Pina mai este timp ca vremea se apropie cu pasi rapizi sa nu ramIneti In afara Imparatiei cerurilor amin amin amin
Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru de acum si pIna In veacul veacului amin amin amin

Last edited by ioan_strainul; 20.08.2011 at 17:03:25.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 17:03:20
Senior Member

Implicit

Daca cineva nu a inteles bine ecumenismul: sa fie egalitate, toate cultele sunt la fel, nu prea exista diferente. E un lucru de dorit si vrednic de lauda ca un penticostal sau alt cult sa converteasca ortodocsi, ar trebui acestia sa fie multumiti, oricum sunt mai mult betivi. In schimb sa nu cumva sa se gandeasca macar un ortodox sa converteasca un penticostal sau alt cult, e un pacat, un lucru josnic.
Si unii ortodocsi ecumenisti chiar cred asta.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 17:10:02
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cred ca a innebunit lupul, cum s-ar spune. Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar, cand se stie ca neoprotestantii fac asta si in special penticostalii. Nu sunt comparati cu lupii veniti la oi?
De unde sunt sute de mii de penticostali in Romania, cand e o grupare aparuta acum 100 de ani in SUA? Au picat din luna sau provin din prozelitismul penticostalilor in randul ortodocsilor? Putem infiinta si noi centre de dezalcolizare sau chiar importa ideea buna din SUA cu alcoolicii anonimi, nu e nevoie ca cineva sa-si si shimbe religia si sa-si piarda astfel sufletul.
pai nu vezi? a ajuns hotul sa strige "hotii!".
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 19:38:22
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Auzi, noi am fura oi din staulul penticostal si am practica prozelitism murdar
Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
pai nu vezi? a ajuns hotul sa strige "hotii!".
Da, mai dragii mei, furtul de oi este furt de oi.
Indiferent ca fura un ortodox sau un penticostal tot furt se numeste.

Ce va oțărâți așa? E ceva neclar sau gresit in postarea mea?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45