![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Și speriați, forumiștii, de balaur, sigur o să rămână cu doar cu asta:
cu o singură vorbă, aia pe care ai spus-o tu: RĂTĂCIRE! Dar de cine ascultau toți proorocii Vechiului Testament? De Dumnezeu sau de „Sfântul Sinod”? Voi nu știați că e viceversa? Sfântul Sinod are datoria de a asculta de Dumnezeu și de Sfântul Sinod iar credincioșii de rând doar de Dumnezeu și de preotul lor... Nu există datoria asta ierarhică pentru credincioși ci doar preoții au datoria de a asculta de maimarele și duhovnicul lor, răspunzând ei pentru faptele lor înaintea Sinoadelor... Dar cine e mai mare, Dumnezeu sau duhovnicul vostru? Toată lumea știe că Dumnezeu deși toți se străduie să te facă să asculți mai mult de duhovnic și mai puțin de ÎNSUȘI DUMNEZEU! Nu vi se pare ciudat? Din ce vine asta? Nu din frica de bani și de Mamona? Deci mergeți de învățați ce înseamnă „milă și nu jertfă voiesc căci n-am venit să chem la pocăință pe cei drepți ci pe cei păcătoși”, să prind în mreje pe fiii nimănui... dar voi iată ziceți că ascultați cu toții de sfântul sinod... păi de duhovnic ar fi trebuit să ascultați... dar voi direct de sefi. Concluzia e că vă place pila și mita, căci altfel n-am cum să-mi explic. Dar cine e duhovnicul Meu? Cine sunt Mama și frații Mei? E clar ați căzut din lac în puț și strigați de acolo de pe fundul uscat al fântânii că cică eu sunt rătăcit. Și apă cine o să vă mai dea vouă dacă vine spânul și pune capac pe fântână? Nici ploaia nu va mai ajunge la voi. Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 14:27:27. |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută!
Încerci răspunsul cela cu "da" sau "nu"? Uite, să o luăm pe rând: 1. ascultă credincioșii Noului Ierusalim de preoții lor? 2. ascultă preoții Noului Ierusalim de episcopii lor (de îi au)? 3. ascultă episcopii Noului Ierusalim de Sfântul Sinod al B.O.R.? Trei răspunsuri te rog să dai, tot așa, cu număr și de la capăt. Cu "da" sau "nu".
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 22.08.2011 at 14:48:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Îți pot răspunde ce cred eu: 1. ascultă credincioșii Noului Ierusalim de preoții lor? Da, nu cred că sunt altfel de oameni decât tot așa noi, deci cred că ascultă tot așa cum ascultăm și noi de preoți, tot așa ascultă și ei. 2. ascultă preoții Noului Ierusalim de episcopii lor (de îi au)? Nu știu dacă au episcopi peste ei dar sigur au prooroci peste preoți, deci ei ascultă de Dumnezeu așa cum asculta poporul de Aaron și cum asculta Aaron de Dumnezeu și de Moise... 3. ascultă episcopii Noului Ierusalim de Sfântul Sinod al B.O.R.? Dacă au episcopi, atunci ei au fost unși de Irineu Pop care a fost trimis de Arhiereul Hrineanu acum 20 de ani la ei, căci fiind scaunul vacant ei au cerut ajutor, și s-a dus de i-a uns și a sfințit și a binecuvântat locul acela și pe toți credincioșii și proorocii și trăitorii... După asta s-au apucat unii de au început să osândească și să vrea să răpească oile și bunurile Domnului și l-au târât pe Irineu Pop spre a-i blestema și blestemul a căzut pe cel vinovat și rău și de rea credință și a pățit-o acela... i s-au înnegrit picioarele și până la urmă a murit, dar Pucioșii au pus apoi slujbă pentru el căci sunt samariteni milostivi și l-au adunat din drumul lui între Ierusalim și Ierihon, căci zăcea căzut între tâlhari și nu mai avea haină pe el. Deci nu cred că mai ascultă de BOR... și cred că nici n-ar trebui să asculte, ci mai degrabă BOR și Sfântul Sinod ar trebui să asculte de ei. Mie așa mi se pare că ar fi normal... Eu așa ascult: Întâi de Dumnezeu, Sfânta Treime împreună cu toți sfinții și Îngerii și de Evanghelia Domnului, apoi de Sfânta Cetate a noului Ierusalim, de Cuvântul lui Dumnezeu, apoi de Biserica Ortodoxă Română unde mă duc la liturghie și de preotul pe care-l am, sau de preoții care mi-i dă Dumnezeu ca să facă Tainele... și abea la final, de tot cel ce văd că face voia Lui Dumnezeu precum este scris în Duhul. Dar voi faceți exact cum vreți voi... căci înțelepciunea din faptele ei se vădește și cunoaște și nu din vorbe și lăudăroșenii, cum m-am obijnuit să practic pentru ca să se mire sau să se amuze gLumea. Dar dumneata?.. dacă întrebi... ia spune sincer și dumneata. De cine asculți? Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 15:15:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Să mă ierți te rog dacă te-am tulburat. Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi nu v-am întrebat? A ascultat Sfântul Sinod de Dumnezeu când l-a osândit pe Irineu Pop și pe credincioșii de la Glodeni? Nu, fiindcă i-a osândit pe nedrept, iar acum după împăcare și întronizarea lui Irineu Pop la Alba Iulia a văzut o lume întreagă același curcubeu pe cer ca și cel de la moartea părintelui Galeriu, curcubeul circular în jurul soarelui, că... deci era complet nevinovat și Dumnezeu a lucrat prin el de fiecare dată... căci nu a apărut curcubeul decât din pricina sfințeniei Martorului Irineu Pop, care a fost martor al Lui Dumnezeu la zidirea și sfințirea Cetății Noului Ierusalim. Astfel că ai priceput din nou viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc stop, scoțând din context mesajul meu, ca să scoți că nu e ascultare acolo ci pootoare. Deci tu te afli în neascultare căci persiști în a osândi pe sfinți și pe prooroci și pe Arhiereii ce ascultă de Sfânta Treime împreună lucrătoare cu toți sfinții și îngerii, și pilele domniei tale din Sfântul Sinod... dacă mereu invoci că tu asculți de ceva pilă pe care o ai acolo și pe care o ai fi mituit-o căci altfel nu-mi explic de ce ceri dumneata ascultare de Sfântul Sinod când Domnul a zis mereu: DUPĂ ROADE ÎI VEȚI CUNOAȘTE!!! pe fiii Împărăției: mila și dreptatea, dragostea, credința, fapta bună venită din credință, smerenia, umilința, cuviința, neviclenia și sfatul cel bun și ziditor de frate. Dumneata văd că insinuezi la nesfârșit neascultarea lor... Chiar nu preicepi că ei au ascultat de la început pe Dumnezeu și ascultă până azi fără greșală? Domnul e cu ei. Sau o să-mi repeți întrebările la nesfârșit ca să scoți din răspunsuri ce vrei tu să pricepi: Viceversa... așa cum m-ai obijnuit mereu. Ai văzut dragul meu că tu ești defapt cel rătăcit? Căci ascultai de Sfântul Sinod!.. dar ai lepădat pe prooroci și pe trăitorii Cuvântului... Așa că cine sapă groapa altuia musai el cade în ea. Este Scris la Psalmi sau la proverbe... din pobor. Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 15:45:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Scuză-mă că nu-ți pot răspunde astfel încât să te satisfacă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi nu de la faraon i-a scos Domnul pe evrei? Așa și azi, i-a scos din sinodurile gLumii căci au fost alungați ei, de care gLumea nu era vrednică. Și nu ți-am cerut eu să judeci pe cineva, hotărârile Sfântului Sinod, dar fiind viclean ai scos că eu le-aș fi judecat hotărârile... dar eu am prezentat faptele și am arătat unde se află Adevărul pe Cale, ca să nu ajungem ca cei ce au răstignit a doua oară pe Hristos. Pe când dumneata aprobând judecățile nedrepte, iată ai judecat și ai osândit mai rău decât Sfântul Sinod, căci îndreptățind răul comis nu faci altceva decât să dai dreptate rătăcirii celor rătăciți. Căci eu ți-am prezentat argumente, dar Sfântul Sinod a judecat repede atunci și ca să se scape de massmedia, dar și-a îndreptat greșala din moment ce l-a reprimit pe Irineu Pop ca să poată intra în Sfântul Sinod. Deci vezi dragul meu prieten ce anume faci lovind în țepușă? Îți rănești tot maimult piciorul și orbești, căci viclenia te orbește. Nici eu nu judec hotărârile Sfântul Sinod, dar nici nu pot fi nedrept și orb față de nevinovați cu atât mai mult cât până și Cerul i-a mărturisit pe ei ca sfinți și nu pe voi care i-ați osândit și blestemat. Căci datorie avem să ascultăm de Dumnezeu și nu de cei ce fac nedreptate, oricine ar fi ei... căci ce părtășie are minciuna cu Adevărul? Ori Mamona cu Dumnezeu? Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 16:02:52. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|