Citat:
În prealabil postat de delia31
Adventistii confunda firea dumnezeiasca cu slava dumnezeiasca. Hristos nu S-a golit de firea, natura, esenta Lui divina ci doar de stralucirea si slava acestei firi.
|
Dacă ai fi mai puțin năvalnică (lucru ce l-am remarcat alături de zel și radicalism și la tizul ilustrului reformator -
sic!-catolic) citind trimiterile pe care fr. grasu77 le face la sursa oficială a adventismului, ai fi lămurită în privința "confuziei" cu pricina.
Citat:
În prealabil postat de delia31
As vrea si eu sa stiu ce inteleg adventistii prin episodul schimbarii la Fata.
In conceptia ortodoxa, noi afirmam ca Fiul a renuntat pe perioada vietuirii printre noi, la a-si arata si manifesta in afara stralucirea a ceea ce e in esenta, in natura Lui, cu exceptia momentului de la Schimbarea la Fata, cand „s-a re-umplut pe Sine” pt. o zi de aceasta stralucire la care renuntase.
|
La fel ai înțelege mai bine episodul Schimbării la Față (mai sunt și alte episoade dacă știi să le cauți) în viziunea adventiștilor și faptul că ei nu cred că Hristos a încetat a fi Dumnezeu pe perioada Întrupării.
V-ați cramponat atât de tare de această prejudecată, încât documentându-vă acum direct din sursa oficială ați fi în stare că să susțineți că aceasta a fost modificată special pentru voi...