Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2011, 01:34:18
Florin Constantin Ilie Florin Constantin Ilie is offline
Banned

Data înregistrării: 18.12.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Foarte curios, mă tratezi cu asprimea de care mă acuzi că l-am tratat pe altul, plus un pic de dobândă.
__
După ce să mai iau? După vorbele tale sau după faptele tale?
Nu te tratez cu nimic... eu.
__
Cum să te iei după oameni, chiar nu înțelegi?

Citat:
N-ai de unde ști tu ce sunt și ce nu.
__
Nu există virtuți și idei de identificare a "bunului ortodox"...
Ba am...,
__
...tocmai pentru că există virtuți. Și nu oricare, ci cea mai mare - ascultarea de Sfinții Părinți chiar și atunci când vrăjmașul (păcălitorul...) îți demonstrează științific că te-ar fi mințit, sau că s-ar fi înșelat (ceea ce e totuna, căci cel înșelat înșeală involuntar la rândul său...). Care virtute este ciunțită la tine, și ce este ciunt este nedesăvârșit, iar ce este nedesăvârșit se cere plinit. Dacă cu adevărat se vrea vrednicia de ortodox.

Citat:
Singurul lucru adevărat pe care l-ai spus, involuntar, este că nu sunt ortodox!
Fals. Dacă ai botezul ortodox ești ortodox, asta nu ți-o poate lua nimeni, nici chiar tu. Dar te poți înșela, de nu te ții de ascultare.

Citat:
În realitate sunt creștin ortodox.
Pleonasm. Ortodoxul este cel care crede drept în Dumnezeu Tatăl, că aceasta este voia Sa, să cunoască pe singurul Său Fiu (născut, iar nu făcut...) și să-i urmeze Acestuia. Ce mai rămâne știi și tu... teoretic. Doar următorii lui Hristos sunt numiți în ceruri cu nume de creștini, iar pe ortodoxul neînșelat asta îl intereasează. Iar următorii hristoșilor..., păcat de ei.

Citat:
Cu bine!
Amin!

Către ortodocși - Aș dori să aflu, dacă e de folos, cum ajunge o persoană să capete statutul de "Senior member" pe un site ortodox? Dacă știți. Dacă nu, nu vă impacientați, vă rog...
__________________________________________________ _____________

"Doamne, Dumnezeul meu, în Tine am nădăjduit. Mântuiește-mă..."
__________________________________________________ _____________

P.S. - nu e vina atât de mare a acestui site de numele său pe cât este vina unora ca dta, dle Mihail (binecuvântat numele...)... . Nu sunteți în aceeași oală.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48