![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Intentii spirituale dar de care?
Pozitive? Eu nu cred. Pretextele au avut aparente pozitive, intentiile si mai ales cum s-au materializat ele au dovedit ca intr-adevar ce era pozitiv tinea doar de aparenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oameni sinceri au existat intotdeauna. Avand in vedere ca majoritatea reformatorilor, mai ales in sensul de credinciosi care urmeaza inimilor lor, dar nu dau marile directii, au fost oameni de factura colegilor nostri Scotland The Brave sau Doriana, sau penticostalul, atunci e clar, ca manipularea a folosit tehnica infiltrarii cu putini, pentru a-i manipula pe cei multi. Simple as that: masacrezi protestanti, cat mai multi, prin oamenii tai din BC/Contrareforma. Apoi starnesti un raspuns pe masura, in diverse razboaie religioase, prin ai tai din randurile "ereticilor". Consecinta? Am mai spus-o si pe alt topic: ofensa sangelui, de o parte, si povara vinovatiei, de cealalta, isi fac treaba. Uita-te pe topicul despre Noaptea Sfantului Bartolomeu. Sau pe altele. Dogmele gresite se combat cu cuvantul, punct. Nu cu halebarda si archebuza. (Chiar, cineva dur si ironic ca fratia ta era de mare trebuinta atunci. Nici eu, nici tu nu am ucide vreun semen, indiferent de "ereziile" sale. Din pacate, atunci a fost dobitocul tare de cap si in fanatism, pardon, in credinta vie, tipul dominant in peisaj). Deci cam asta e. Protestantismul a fost un test si un dar de la Dumnezeu. Previzibil, ca pe vremea lui Adam, specia noastra, partea locuitoare in Europa, l-a picat. Se pare ca tooot cadem...si nu ne mai oprim. Alunecoase, treptele astea spirituale... Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 26.08.2011 at 14:54:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si totusi, cred ca ati spus un adevar. Cred ca se gasesc destui oameni simpli care, din punct de vedere al teologiei pur crestine, ar fi deasupra unor cardinali catolici (ca sa nu ajung la papa). Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar forumistii amintiti sunt (neo)protestanti, daca nu v-ati amintit. Si, inca ceva: si dvs. sunteti forumist, nu? :D Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 26.08.2011 at 22:30:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
I-a invins, cum?
Ca ce a urmat nu prea a fost in favoarea lui. Luther a fost un calugar ratat si cu fani pe masura ratarii lui spirituale, cu ceva invatatura e drept dar asta in sine nu e neaparat de apreciat, diavolul in mod sigur este mult mai destept decat el. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Oricum, au murit oameni de ambele parti. Dureros, de cele mai multe ori (rug, taiere in bucati, tras pe roata, si alte rafineturi). Chiar unul singur daca era, tot crima e. |
|
|||
|
|||
![]()
diavolul e "curva" batrana.a fost mai inteligent si mai vexat si decat Adam, omul prototip.nu va jucati cu diavolul ca nu veti izbuti.. o sa vi-o traga la toti.. scuzati-mi frantzuza..
|
|
|||
|
|||
![]()
Shalom,
Nu are nimeni de ce sa priveasca la incercarile diavolului de a ne chinui pentru ca acest diavol este invins si are capul praf! Nu stiu cum cititi Sfintele Scripturi dar eu stiu sigur ca la CRUCE DUMNEZEU FIUL L-A INVINS PE SATAN! Ce sens are sa va concentrati pe acest element al dezordinei , diavolul, care nu mai are nici o putere asupra voastra??? Promisiunea din Geneza cap.3:15 s-a implinit! Si vrajmasie voi pune intre tine ( sarpe) si femeie si intre samanta ta si samanta ei; ea ( samanta femeii) iti va zdrobi capul si tu ii vei zdrobi calcaiul. Tineti minte ca evreii cand mergeau in desert cu Moise sau mai corect spus cu Dumnezeu, au fost la un moment dat muscati de serpi veninosi si Moise , la indicatia lui Dumnezeu a facut un sarpe de arama, un sarpe spanzurat de o prajina si evreii muscati se uitau la sarpele acela si erau vindecati. In NT Fiul lui Dumnezeu aminteste acest fapt si iata ce scrie Sfantul Evanghelist Ioan cap 3: 13. Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer. 14. Și, după cum a înălțat Moise șarpele în pustie, tot așa trebuie să fie înălțat și Fiul omului, 15. pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. 16. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. 17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. 18. Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. 19. Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. 20. Căci oricine face răul, urăște lumina, și nu vine la lumină, ca să nu i se vădească faptele. 21. Dar cine lucrează după adevăr, vine la lumină, pentru ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu." 22. După aceea Isus, și ucenicii Lui, a venit în ținutul Iudeii; și stătea acolo cu ei și boteza. 23. Ioan boteza și el în Enon, aproape de Salim, pentru că acolo erau multe ape; și oamenii veneau ca să fie botezați. Tot ce avem de facut este sa privim la Fiul lui Dumnezeu si sa umblam in Lumina!Sa umblam in faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru noi. Satan este invins si acum se mai zbate o vreme... dar Dumnezeu este langa noi si in noi!El, Dumnezeu este calauza noastra buna prin desertul lumii acesteia ! Sa aveti o Duminica placuta! |
|
|||
|
|||
![]()
I-a invins punandu-i fata in fata cu invataturile Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli (invataturi gasite numai in necunoscuta Sfanta Scriptura).
Unele lucruri au loat-o razna, din vina altora. Luther nu a vrut violenta ci, ca un bun catolic a vrut o reforma ideologica in biserica sa. Dimpotriva. A fost un calugar plin de zel, in tot ceea ce facea (voia sa castige mantuirea prin viata sa plina de penitente). In plus, a fost si un om foarte inteligent, curajos si bine instruit. A scris tezele sale curoajoase, a infruntat puterea papala (moarte sigura) si a tradus Sfanta Scriptura in limba sa natala. Nu inteleg ca va face sa-l considerati un calugar ratat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamanile cu harti dinaintea posturilor | cristina2012 | Postul | 52 | 24.06.2016 18:22:01 |
gandurile de dinaintea Impartasaniei | ana ana | Impartasania (Taina Euharistiei) | 34 | 21.12.2011 08:55:38 |
Important: pocainta in ultimele ore dinaintea mortii | Florin-Ionut | Pocainta | 2 | 09.05.2011 10:37:54 |
RUSINEA DE DINAINTEA SPOVEDANIEI. CUM SA O IN- | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 18.07.2010 00:26:11 |
Rusinea de dinaintea spovedaniei | marianamara72 | Intrebari utilizatori | 7 | 21.06.2010 23:08:21 |
|