Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2011, 21:14:43
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Ati ales comuniunea cu diavolul si este doar alegerea voastra. noua nu ne ramane decat sa facem asa cum Parintele Cleopa ne-a invatat , sa ne fie mila, iar la nevoie sa va ajutam fireste daca suntem lasati. daca nu, Dumnezeu cu mila Sa.

"Care dintre virtuti este cea mai desavarsita si urmatoare lui Hristos?
Prin nimic nu Il poti urma atat de mult pe Hristos ca prin grija fata de aproapele. Chiar daca postesti, chiar daca dormi pe scandura, chiar daca te istovesti totusi, daca nu te ingrijesti de aproapele nu faci nimic important. Nici o nevointa nu poate fi cu adevarat inalta daca nu le aduce folos celorlalti. A aduce folos, acest lucru l-au avut indeosebi in vedere in trecut toti oamenii mari si plini de barbatie. cerceteaza cu atentie vietile lor si vei vedea clar ca fiecare dintre ei au avut ca scop nu folosul sau, ci al aproapelui si mai ales prin acest lucru s-au proslavit." (1000 de intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca)

Sunteti foarte agitat si nelinistit. Nu aveti pacea si linistea sufleteasca. Sfintii Parinti ne invata ca in omul pacatos si departat de la Dumnezeu domneste nelinistea, dezbinarea, agitatia. Daca ati fi avut pacea sufleteasca pe care Hristos o da, atunci nu ati fi venit aici sa faceti alti semeni de ai dvs eretici raspandind indemnuri la dezbinare si neascultare.
Nici un ortodox adevarat nu se duce in mijlocul ereticilor sa le strige ca sunt eretici. Lucrarea Domnului prin oameni se face lin, linistit si nestiut, si acolo unde este un eretic Domnul lucreaza nebanuit pentru indreptarea sa.

PS1. Am cunoscut in persoana pe Preasfintitul Parinte Petru cand a venit in Sfantul Munte. Un om atat de smerit pe cat de erudit este. Si stiu doar ca insasi Parintii monahi din Sfantul Munte l-au trimis apoi in lume sa raspandeasca credinta cea dreapta ortodoxa, oamenilor , spunandu-i: ai Har al raspandirii Cuvantului lui Dumnezeu trebuie sa il duci mai departe oamenilor care sunt debusolati si nestiutori. Este nevoie si de monahi in lume pentru a le fi carma in valurile lumii. fara sa vreau imi amintesc de Staretul Tadei, duhovnicul Serbiei care ca si parintele Petru a tanjit sa stea in Sfantul Munte dar menirea lui a fost sa fie in lume sa ajute oamenii, sa ii indrepte si sa ii carmuiasca.

Dv ziceti ca nu sunt ortodoxa dar mie nu mi-ati raspuns la intrebarea mea din postarea mea trecuta. O repet:
Nu pot explica ce am simtit dar acum va intreb pe dvs. daca aceasta biserica nu are har, atunci cum de ingerii cantau in cor Doamne miluieste in timpul liturghiei?

PS2: prima mea spovedanie pe aceste meleaguri a fost la manastirea Ormilia care este metoc al manasitirii SimonoPetras din Sfantul Munte. Atunci mi s-a spus: bine ati revenit pe calea cea dreapta a ortodoxiei.
Asadar poate sa vina o suta de oameni sa spuna ca nu sunt ortodoxa ca eu stiu ca sunt.
Aici am sa va spun un cuvant al Parintelui Paisie Aghioratul.
A fost intrebat parintele: cum putem sti daca ne aflam pe calea cea buna?
Raspunsul parintelui a fost simplu: cand incep sa vina ispitele, cand se intetesc iar lupta cu diavolul devine din ce in ce mai tare atunci cu siguranta ca te afli pe calea cea dreapta spre mantuire.
Deci cel care nu are ispite, cel care crede ca diavolul sunt patimile ca idee abstracta acela departe se afla de Adevar.
In ceea ce ma priveste pe mine, de la momentul spovedirii mele au aparut si ispitele pe care am inceput acum sa le disting.

Doamne ajuta!
Draga, doamna, faceti cum credeti de cuviinta. Mintuirea nu este obligatorie...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatorie stil vechi Andrreea Nunta 289 06.09.2019 17:44:23
pentru o casatorie pe stil vechi doca Botezul 30 08.09.2012 19:29:55
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
casatorie cu ortodox de stil vechi doca Nunta 1 31.01.2008 15:06:59