Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2011, 14:26:07
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Unii vin sa se distreze, citind postarile noastre.
Alti au mult bun simt si sunt buni parteneri de discutie (Dumitru 73, care numai ateu nu e, si Topcat, care nu stiu unde o mai fi).
Vechi 28.08.2011, 14:56:49
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Unii vin sa se distreze, citind postarile noastre.
Alti au mult bun simt si sunt buni parteneri de discutie (Dumitru 73, care numai ateu nu e, si Topcat, care nu stiu unde o mai fi).
Chiar, unde e topcat? E un ateu profund, cu care e o placere sa discuti...
Vechi 28.08.2011, 17:15:45
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Poate ca ateii vor sa ne "lumineze", unii dintre crestini poate fiind prea prosti.
Vechi 29.08.2011, 10:04:23
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Chiar, unde e topcat? E un ateu profund, cu care e o placere sa discuti...
Topcat a plecat scarbit de ipocrizia crestina de pe acest forum.
Vechi 29.08.2011, 12:32:46
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Topcat a plecat scarbit de ipocrizia crestina de pe acest forum.
Sa intelegem ca "ipocrizia crestina" scarbeste ateii de pe acest forum in mod selectiv ?

Prin urmare, pentru un ateu este un efort urias de vointa sa participe la o discutie politicos, decent si fara sa jigneasca ... nu-i sta in caracter ... din moment ce participa neinvitat la discutii cu care nu are nicio legatura si care se pare ca nici macar nu-l intereseaza in mod direct.

Unii se scarbesc mai repede, altii mai greu, nu cumva era scarbit de la inceput ?

O limonada nu era mai buna ?

Last edited by neica_nimeni_altul; 29.08.2011 at 12:35:12.
Vechi 29.08.2011, 13:58:59
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
Sa intelegem ca "ipocrizia crestina" scarbeste ateii de pe acest forum in mod selectiv ?

Prin urmare, pentru un ateu este un efort urias de vointa sa participe la o discutie politicos, decent si fara sa jigneasca ... nu-i sta in caracter ... din moment ce participa neinvitat la discutii cu care nu are nicio legatura si care se pare ca nici macar nu-l intereseaza in mod direct.

Unii se scarbesc mai repede, altii mai greu, nu cumva era scarbit de la inceput ?

O limonada nu era mai buna ?
Te faci ca nu intelegi domnule... Si te mai tii si de mistouri.

Daca am ajuns sa fiu scarbit de ceva, aceea nu a fost nici dogma ortodoxa, nici Biserica, nici Religia oricare ar fi ea.
Ci de unii care isi aleg nume de user care mai de care mai smerite, dar care abuzeaza prin afisarea lipsei bunului simt, a jignirilor si atacurilor la persoana.
Vechi 29.08.2011, 15:39:45
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit A, da...

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Te faci ca nu intelegi domnule... Si te mai tii si de mistouri.

Daca am ajuns sa fiu scarbit de ceva, aceea nu a fost nici dogma ortodoxa, nici Biserica, nici Religia oricare ar fi ea.
Ci de unii care isi aleg nume de user care mai de care mai smerite, dar care abuzeaza prin afisarea lipsei bunului simt, a jignirilor si atacurilor la persoana.
Într-adevăr, această atitudine, departe de a fi compatibilă cu învățătura Bisericii lui Hristos, constituie o dovadă de fățărnicie și de mândrie. Sau... probabil că acei creștini despre care vorbiți au intenții pozitive, încercând să apere credința, fără a avea o cultură teologică elementară, fără a ști în ce anume cred și cărui Dumnezeu se închină.
Dumnezeul nostru este Domnul iubirii și, din acest motiv, credința în El trebuie mărturisită cu blândețe și dragoste, fără mânie și fără patimă. Sfinții Martiri L-au iubit pe Domnul nostru Iisus Hristos atât de sincer și de profund, încât și-au sacrificat totul (inclusiv viața) pentru El. Acești desăvârșiți apărători și promotori ai credinței noastre au rămas în permanență blânzi și iubitori față de adversarii adevărului, fiind, în același timp (în mod paradoxal), neclintiți în credință, dar și în blândețe; adversari ai păcatului, dar iubitori și toleranți față de necredincioși și păcătoși; refractari față de orice formă de trădare a credinței, dar îngăduitori și politicoși cu cei ce se îndepărtau de adevărul revelat.
Cred că, dacă toți creștinii ar înțelege sensul profund al dictonului patristic "să urâm păcatul, dar să-i iubim pe păcătoși", relația lor cu cei de alte credințe s-ar ameliora în mod considerabil. Atunci, Dumnezeu ne-ar alege drept misionari ai Evangheliei Sale, aducându-i la adevăr pe "fiii Săi risipitori", chiar prin mărturisirea și exemplul vieții noastre. Acești creștini, care-și aleg pseudonime smerite și, după aceea, își întristează și jignesc interlocutorii, au uitat sau nici nu cunosc îndemnul Sfântului Apostol Petru care, inspirat fiind de Duhul Sfânt, le-a încredințat fiilor săi duhovnicești misiunea de a-L mărturisi pe Hristos "cu blândețe și cu frică". Avem, așadar, datoria de a mărturisi ceea ce credem "cu blândețe" - fără a-i întrista sau dezamăgi pe interlocutorii noștri, pe care suntem datori să-i iubim ca pe noi înșine - și "cu frică" (nu în sensul de lașitate și timiditate), cu teama de a nu-i induce în eroare pe cei care doresc să se informeze despre credința noastră.
Este îmbucurător faptul că, așa cum ați scris, nu simțiți vreo repulsie față de dogmele religiei creștine. Atitudinea unora dintre credincioși nici nu poate constitui un obstacol în calea căutării dumneavoastră... Dacă veți dori să credeți în Dumnezeu, dacă-I veți simți prezența în viața dvs, atunci veți crede în El, vă veți dedica Lui întreaga ființă, neluând în considerare faptul că user-ul x de pe forumul y se pretinde creștin și are un comportament nedemn de acest nume.

Dumnezeu să vă lumineze!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Vechi 29.08.2011, 19:03:46
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Talking

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Daca am ajuns sa fiu scarbit de ceva, aceea nu a fost nici dogma ortodoxa, nici Biserica, nici Religia oricare ar fi ea. Ci de unii care isi aleg nume de user care mai de care mai smerite, dar care abuzeaza prin afisarea lipsei bunului simt, a jignirilor si atacurilor la persoana.
In concluzie sunteti "scarbit", ... si totusi foarte activ pe acest forum, felicitari pentru tenacitate.

"Am fost candva credincios. Acum nu mai sunt. Nu spun ca sunt ateu, spun doar ca nu mai cred" - aceasta afirmatie am vazut ca va caracterizeaza, se pare ca nu faceti diferenta dintre un ateu si un necredincios. Credeti ca sunt diferiti si daca da, prin ce anume ?

Sa inteleg ca si Dvs frecventati acest forum in scop terapeutic ?

Last edited by neica_nimeni_altul; 29.08.2011 at 19:08:56.
Vechi 29.08.2011, 19:21:37
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
In concluzie sunteti "scarbit", ... si totusi foarte activ pe acest forum, felicitari pentru tenacitate.

"Am fost candva credincios. Acum nu mai sunt. Nu spun ca sunt ateu, spun doar ca nu mai cred" - aceasta afirmatie am vazut ca va caracterizeaza, se pare ca nu faceti diferenta dintre un ateu si un necredincios. Credeti ca sunt diferiti si daca da, prin ce anume ?

vad ca mi-ai citit profilul.
ar trebui sa-ti dai seama chiar din citatul dat ce consider ca sunt si daca este vreo diferenta intre termeni.

prin ce sunt diferit, ar trebui sa-ti dai seama citind mesajele mele si a altor atei.

exact terapie fac. mi-a prescris medicul
Vechi 29.08.2011, 19:27:37
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:

Pai se vede clar ca NU este de fapt un ateu! Este un suflet ca si noi , cautand ceva, nefiind practic obligat sa se justifice!(dc ar si face-o?). Iar atacurile subtile , directe ori mai putin , chiar nu sunt "asortate" acestui forum ce trebuie teoretic cel putin sa constituie un balsam pt spirite! Numai bine!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22