![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 01.09.2011 at 00:58:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Publicul ,,parazit,, este tot cel dinainte de Irefutabil? Pentru ca ar fi trist, asa, ne-au schimbat mentalitatile si apoi ne-au abandonat. Sau cum? Apreciez, si cu asta inchei, seriozitatea cu care abordati un subiect ieftin si vulgar. Numai bine, chiar!
|
|
||||
|
||||
![]()
Publicul 'parazit' e mereu altul, pentru ca Parazitii nu au urmarit sa-si fidelizeze publicul, ci au avut mereu o categorie tinta: adolescentii, au speculat spiritul de fronda. Ii mai ascultam si eu ocazional prin liceu, prin ’98-’99, insa personal resimt o diferenta intre atunci si acum. E adevarat ca si eu m-am schimbat, iar acum ma raportez (poate) intr-un mod diferit la ei, insa miserupismul generalizat, in spiritul parodic si bascalios al romanului e mult mai evident acum. Cred ca fenomenul a fost Mafia, mai putin Parazitii, pentru ca muzica lor reverbera si rezona atenuant, facandu-i pe tineri sa devina circumspecti la unele aspecte ale societatii, insa indecenta lor ascundea un apel la decenta. Motto-ul de pe sonetul meu a fost din BUG Mafia, din Ridica-ma la cer :) Pentru mine ei raman o Poveste fara sfarsit, Fara cuvinte intr-o Lume nebuna, nebuna de tot in timp ce Parazitii – Omul din lift, care militeaza pentru “jos cenzura”, doar pentru a avea satisfactia de a se pisa (ma scuzati) pe libertatea de exprimare.
Last edited by ioanna; 01.09.2011 at 12:01:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Impresia pe care mi-o fac Paraziții și hip-hop-ul în general este că au găsit o formulă de succes speculând și amplificând dorința de protest, de revoltă a tinerilor, plăcerea de „a spune pe bune” tot ce le trece prin minte, folosind cuvinte triviale, disprețuind autocenzura, vrând să dea impresia că prin astfel de formule spun lucruri incomode, că scot la iveală adevărurile ascunse cu grijă de ipocriți.
Părerea mea este că ei înșiși sunt nesinceri, că nu caută decât o formulă de succes, găsindu-și o nișă pe piața audio. Găsesc nesinceritate și lașitate în felul acesta de protest, care e plin de ură la adresa altora, pentru care întotdeauna altcineva e de vină pentru tot răul. Iar noi, „cei buni”, le aruncăm în față, cu ură și sarcasm, la modul cel mai vulgar, tot ce credem despre ei. Mai mult, mi se pare o blasfemie a-L lua ca aliat pe însuși Hristos, care, știm bine, chiar și când îi critica pe farisei, o făcea plângându-i (nu înjurându-i). Parcă încearcă să facă treaba lui Dumnezeu folosind metodele și stilul diavolului. Edit: Rezultatele acestei culturi se văd în stilul pe care-l adoptă adolescenții și tinerii de azi: nemulțumiți de tot, urându-i pe ceilalți, lipsiți de idealuri, de dorința de trăi cu rost (v. așa-zisele revolte din Anglia și Germania) Last edited by N.Priceputu; 01.09.2011 at 10:37:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu stiu daca vreo campanie antidrog initiata de guvern sau vreun ONG a avut mai mare impact asupra tinerilor decat aceasta piesa. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
E pacat? | ToaderValentin | Intrebari utilizatori | 5 | 18.12.2012 22:39:38 |
Pacat sau nu? | Darkanian | Pocainta | 33 | 13.08.2010 23:19:44 |
e pacat? | Valy76 | Calugarul | 23 | 22.03.2010 22:30:06 |
pacat? | omosapiensi | Teologie si Stiinta | 3 | 25.01.2010 13:30:20 |
pacat sau nu? | pisi | Generalitati | 34 | 18.06.2008 23:11:07 |
|