Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2011, 18:25:24
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Adam and Eve,doi copii care nu plantasera nici un copac.Dar au mancat dintr-unul si tot raul din lume s-a abatut asupra lor.Nu vrea orice copil sa fie precum Tatal?Eterna fascinatie.Ce sanse aveau sa reziste in fata acestei tentatii,cand ei,in lumea lor pura,nici macar nu cunosteau diferenta reala dintre bine si rau.Dar au suportat consecintele unei alegeri in care eternul farmec feminin a invins restrictia divina.Nu trebuiau ei oare,undeva in viitor, sa ,,lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup".Epoca inocentei ar fi avut oricum un final.La ei a fost insa abrupt,precum este si in viata.Cred ca fiecare retraieste,la un anumit moment,drama acestei separari de Paradisul pierdut al copilariei.Momentul cand nu mai poti visa ca atunci cand nu mai poti ,,Omul si nevasta lui erau amandoi goi si nu le era rusine".

Ciudat,barbatul facut din tarina si femeia din os.Intr-o sala de operatie divina,a suportat o anestezie si apoi pierzand ceva din el a castigat ceea ce si-a dorit ,,Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea!".In dialogul din Dumnezeu,femeie si sarpe,Dumnezeu nu o cearta pe femeie si pe barbat ci le arata efectele actiunii.Sarpele este pus la colt dar isi terminase treaba.Valul inocentei fusese rupt.Si cu toate acestea Tatal i-a imbracat inainte ca ei sa plece de acasa,prin viata,spre moarte.Motivul din Geneza 3:22 este totalmente metaforic din punctul meu de vedere.Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai convins ca aceast episod,cu Adam si Eva,sunt imagini simbolice,metaforice pentru alte sensuri.Este prea multa drama nedreapta in caderea lor.Dumnezeu putea sa opreasca sarpele dar nu a facut-o.A testat liberul arbitru al lui Adam si Eva?Acestia nu aveau experienta liberului arbitru,aveau in schimb sanse cel putin egale sa rateze decizia corecta.Si au ratat-o.Deci nu erau perfecti.Exista ceva ce Cel de Sus nu stia in prestiinta Lui?Nu.Stia ca asa va fi.Poate asa trebuia sa fie din motivul spus de Mihai mai sus.

In momentul in care a permis ca cei doi sa fie tentati practic i-a fortat spre o decizie.Ar fi optat ei pentru asta fara tentatie?A fost ceva exterior lumii lor care i-a amagit.Erau pregatiti sa reziste,se mai confruntasera cu asa ceva?Biblia pastreaza tacerea.Au mancat din pomul nenorocit al cunostiintei binelui si raului.Adica au ales exact ceea ce nu stiau ce inseamna.Nu suntem mereu atrasi de necunoscut,nu avem toti in fiinta noastra instinctul acesta rascolitor?Eu cred ca sensurile sunt mult mai complicate decat o simpla poveste despre neascultarea a celor doi oameni primordiali.In fine,este doar o opinie.

Last edited by Scotland The Brave; 03.09.2011 at 18:41:37.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ajutați un păcătos să-și elucideze fapta...vă rog myself00 Generalitati 15 09.05.2012 08:18:27
10 ani de la actul terorist din 11 septembrie Yasmina Generalitati 53 17.09.2011 20:46:50
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
SPOVEDANIA unui pacatos OvidiuO Pocainta 47 31.01.2008 19:08:25