Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2011, 18:51:29
eduardd
Guest

Implicit

O atitudine verticala! Felicitari!

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul Vezi mesajul
propuneri de REGULAMENT pentru acest forum crestin ortodox

Atitudini: Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveți de spus are legatura cu topicul. Încearcați sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti fi apreciati pentru numarul de postari.

Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiți mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postați mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline.

Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul

Avatar: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, simboluri atee, etc).

In cazul unor subiecte despre ecumenism, masonerie și altele de acest gen, chemăm la calm și respect, în cazul unor astfel de discuții pe acest forum. Deci cei care sunt însetați de polemici de acest fel, să-și facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite așa ceva.

Rugăm pe cei de alte confesiuni sau religii: romano și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul.

Daca aveti si alte propuneri constructive va rog sa le exprimati, daca nu va intereseaza subiectul va rog sa nu va/ne mai deranjati !

Vom incerca sa impunem aceste reguli in primul rand administratorului acestui forum,... daca altfel nu se va putea !
Draga "neica nimeni" sper din tot sufletul ca demersul tau sa aiba finalitate.. Nu o spun cu ironie ci din proprie experienta. Sant alaturi de voi. Sincer nu as fi intervenit (forumul pentru mine este o cauza pierduta) dar raspunsul dat de un user "pleaca tu" (un ateu alunga un ortodox de pe un forum Crestin Ortodox!!!) m-a determinat sa ma loghez si sa-mi spun parerea.
DA! sant pentru schimbarea regulamentului! Sant convinsa ca userii vechi (ca si mine) realizeaza degradarea, imoralitatea, bataia de joc, bascalia de pe acest forum. De aceea cer colegilor vechi de forum sa i-a la randul lor atitudine!
Jenica

Last edited by eduardd; 03.09.2011 at 18:56:37.
Vechi 03.09.2011, 18:55:46
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Nu ar fi mai simplu sa ne spui care sunt motivele ?
motivele mele sunt secrete si mult mai "oculte" decat iti inchipui ...
Vechi 03.09.2011, 19:03:29
N.Priceputu
Guest

Implicit

Mi se pare greșit a crede că de vină pentru scăderea nivelului discuțiilor ar fi numai ateii. Nu numai ei fac bășcălie, nu doar ei ironizează, nu sunt ei singurii care jignesc.

Bazându-mă pe experiența proprie, pot spune că, în general, ești tratat așa cum tratezi: dacă respecți, vei fi respectat. Nu m-am simțit jignit de niciun ateu până acum; dacă au fost ironici, am încercat să nu fiu și eu la fel, pentru a nu compromite dialogul. Cu cei cu care, după câteva replici am înțeles că nu se poate discuta pentru că nu au deschidere, n-am mai discutat.

Nu e necesară o poliție a forumului; e suficient să cunoaștem noi, creștinii, regulile unui dialog civilizat; sau, mai bine-zis, creștinesc.

Admin-ul a intervenit de fiecare dată când a fost cazul - fie atunci când spiritele s-au încins peste măsură, fie când s-au adus jigniri, blasfemii și altele asemenea. Mai mult de atât ce ar trebui să facă? Să stea non-stop cu ochii în monitor, cititnd fiecare postare și intervenind la fiecare ironie?
Vechi 03.09.2011, 19:12:26
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Draga "neica nimeni" sper din tot sufletul ca demersul tau sa aiba finalitate.. Nu o spun cu ironie ci din proprie experienta. Sant alaturi de voi. Sincer nu as fi intervenit (forumul pentru mine este o cauza pierduta) dar raspunsul dat de un user "pleaca tu" (un ateu alunga un ortodox de pe un forum Crestin Ortodox!!!) m-a determinat sa ma loghez si sa-mi spun parerea.
DA! sant pentru schimbarea regulamentului! Sant convinsa ca userii vechi (ca si mine) realizeaza degradarea, imoralitatea, bataia de joc, bascalia de pe acest forum. De aceea cer colegilor vechi de forum sa i-a la randul lor atitudine!
Jenica
Degradarea, imoralitatea, bataia de joc si bascalia au fost prezente pe acest forum inca de cand m-am logat prima data, eram sub un alt username atunci. Insa bataia de joc a unor 'ortodocsi' m-a facut sa parasesc acest forum pt o perioada de timp.
Cat despre neica_nimeni nu are rost sa spun ca initial a fost banat din cauza jignirilor si insultelor aduse la persoana mea, iar acum vine sa ne dea lectii de educatie si bun-simt. Regulament pe acest forum exista, asa cum exista si admin. Nu vad rostul schimbarii, doar in ideea in care vrem sa ii facem pe plac d-lui neica_nimeni
Vechi 03.09.2011, 19:15:08
neica_nimeni_altul's Avatar
neica_nimeni_altul neica_nimeni_altul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Romania
Thumbs up DA! sunt pentru schimbarea regulamentului!

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Draga "neica nimeni" sper din tot sufletul ca demersul tau sa aiba finalitate.. DA! sunt pentru schimbarea regulamentului! Sunt convinsa ca userii vechi (ca si mine) realizeaza degradarea, imoralitatea, bataia de joc, bascalia de pe acest forum. De aceea cer colegilor vechi de forum sa i-a la randul lor atitudine!
Va multumesc, si eu sper ca acest demers sa aiba o finalitate pozitiva, ar fi exceptional daca ar lua mai multi crestini ortodocsi atitudine in acest sens. Eu personal consider ca in primul rand responsabil pentru aceasta degradare este administratorul acestui forum, care trebuia sa modereze activ si sa-si respecte macar propriul regulament.

In regulamentul actual al forumului crestinortodox.ro scrie foarte clar:

12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa. http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3

Regulamentul propus de mine isi propune sa detalieze ce anume poate insemna ca "nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa", nimic mai mult. Desi acest forum este privat, eu consider ca atata timp cat si-a asumat titulatura de crestinortodox.ro are si obligatia de a se conforma unor reguli de bun simt pana la urma. Doamne Ajuta !
Vechi 03.09.2011, 19:18:52
EmaSimona's Avatar
EmaSimona EmaSimona is offline
Member

Data înregistrării: 17.08.2011
Talking

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Degradarea, imoralitatea, bataia de joc si bascalia au fost prezente pe acest forum inca de cand m-am logat prima data, eram sub un alt username atunci. Insa bataia de joc a unor 'ortodocsi' m-a facut sa parasesc acest forum pt o perioada de timp.
Cat despre neica_nimeni nu are rost sa spun ca initial a fost banat din cauza jignirilor si insultelor aduse la persoana mea, iar acum vine sa ne dea lectii de educatie si bun-simt. Regulament pe acest forum exista, asa cum exista si admin. Nu vad rostul schimbarii, doar in ideea in care vrem sa ii facem pe plac d-lui neica_nimeni
Din ce am văzut eu pe aici, schimbări trebuie făcute multe, însă nu de neică. Mie Cătălin mi s-a părut echilibrat și rațional, dacă deschidea el topicul era altă treabă...
Vechi 03.09.2011, 19:42:23
Senior Member

Implicit 15 Pro / 13 Contra - Un inceput bun !

Inca doua persoane au ales sa respecte Calea, Adevarul si Viata, noul clasament este:

Atitudine exprimata clar impotriva regulilor propuse - 13 buc
mentinerea acestui forum moderat superficial si inconstant, plin de postari fara legatura cu topicul facute de unii ignoranti, chiar putin plictisiti si cateodata scarbiti, acesti oameni care-l neaga pe Dumnezeu isi permit ca pe orice tema sa dea lectii ... culmea!

N.Priceputu, NeInocentiu, cocacoc, Theodor_de_Mopsuestia, zzzzzz, Dumitru73, laviniu, ai2, ioanna, Mihailc, EmaSimonam, un_nepocait, iustin10 - 13 buc - mai usor intra o camila prin urechea acului decat un ateu/necredincios pe poarta raiului

Atitudine exprimata in favoarea regulilor propuse - 15 buc
pentru ca acest forum sa devina unul de dialog constructiv, civilizat, crestin ortodox, asa cum se si numeste

Miha-anca, neica_nimeni, I.Calin, laurastifter, costel, lore86, Mihnea Dragomir, glykys, vintage, Florin Constantin Ilie, Postelnicu, bogdan81, Paduraru, CarareaImparatiei, eduardd - 15 buc
- suntem mai multi crestini ortodocsi pe acest forum, un pic de unitate nu strica, se vor vedea si rezultatele ...

Recapitulam, propuneri de REGULAMENT pentru acest forum crestin ortodox: 15 Pro / 13 Contra

Sa nu uitam esentialul, acest forum se numeste crestinortodox.ro si nu circ.ro, ateism.ro sau bascalie.ro

In regulamentul actual al forumului crestinortodox.ro scrie foarte clar:

12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa , acest lucru ar trebui sa insemne:

Atitudini: Se interzice jignirea religiei, a credintei in Dumnezeu si a credinciosilor, nu se admit glumele cu substrat religios, generalizarile si cuvintele licentioase la adresa lor. Nu este permis atacul la persoana si folosirea unui limbaj necivilizat, obscen, antisemit sau rasist. Sunt interzise injuriile, afirmatiile vulgare, ironia de prost gust si fara sens, sau orice mesaj care il poate afecta pe vreunul dintre membrii acestui forum crestin ortodox.

Off Topic: Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveți de spus are legatura cu topicul. Încearcați sa pastrati firul discutiei in special pentru subiectele "prea adanci". Cu siguranta aici nu veti mai fi apreciati pentru numarul mare de postari fara legatura cu subiectul topicului.

Text si caractere: Forumul nu este chat. Nu folositi exagerat smile-urile (pictogramele emotive). De asemenea, pentru discutia strict personala între doi utilizatori, folosiți mesageria privată. Nu scrieti cu sh, tz, k etc. Nu folositi limbajul "mirc" (d, p, t, c, daka, knd, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc. Folositi punctul si virgula. Respectati atat cat e posibil regulile gramaticale. Nu postați mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline.

Quote - citat: Nu citati integral mesajului anterior! (Dacă este necesar, citati portiunea de text la care faceti referire). Nu citati fara expunerea sursei, mai ales in cazul Sfintei Scripturi - mentionati cartea, capitolul, versetul

Avatar: Imaginea personala (avatarul) nu trebuie să fie de prost gust. Nu se accepta imagini indecente, agresive, jignitoare sau grotesti (monstrii, simboluri atee, etc).

In cazul unor subiecte despre ecumenism, masonerie și altele de acest gen, chemăm la calm și respect, în cazul unor astfel de discuții pe acest forum. Deci cei care sunt însetați de polemici de acest fel, să-și facă forumul lor sau să meargă acolo unde li se permite așa ceva.

Rugăm pe cei de alte confesiuni sau religii: romano și greco-catolicii, protestanții și neo-protestanții, evreii și musulmanii, alți păgâni și pe atei să fie respectuoși și să nu încalce regulamentul.

Daca aveti si alte propuneri constructive va rog sa le exprimati, daca nu va intereseaza subiectul va rog sa nu va/ne mai deranjati !

Orice forum are un administrator care are obligatia sa fie in primul rand activ si sa modereze discutiile pe fiecare topic. Altfel, un forum fara reguli si fara administrator, se poate numi circ.ro, ateism.ro sau bascalie.ro, dar numai forum crestinortodox.ro nu.

Last edited by neica_nimeni_altul; 03.09.2011 at 19:48:32.
Vechi 03.09.2011, 19:52:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Inca doua persoane au ales sa respecte Calea, Adevarul si Viata, noul clasament este:
Neica_nimeni_altul, nu stiam ca tu esti Mantuitorul, iar faptul ca nu sunt de acord cu anumite nuante din regulamentul tau, inseamna ca nu respect Calea, Adevarul si Viata!

Citat:
neica_nimeni_altul:N.Priceputu, NeInocentiu, cocacoc, Theodor_de_Mopsuestia, zzzzzz, Dumitru73, laviniu, ai2, ioanna, Mihailc, EmaSimonam, un_nepocait, iustin10 - 13 buc - mai usor intra o camila prin urechea acului decat un ateu/necredincios pe poarta raiului
Multumesc neica_nimeni_altul pentru judecata particulara anticipata pe care ne-ai facut-o.

Last edited by ioanna; 03.09.2011 at 19:58:55.
Vechi 03.09.2011, 19:58:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Neica_nimeni_altul, nu stiam ca tu esti Mantuitorul, iar faptul ca nu sunt de acord cu anumite nuante din regulamentul tau, inseamna ca nu respect Calea, Adevarul si Viata!
Mai Ioana, tu ori faci pe proasta, ori nu intelegi nimic, tu asta ai dedus, ca sunt eu Mantuitorul, mi-e mila de tine, sincer.
Dar daca nu pricepi, am sa incerc sa-ti explic la ce se refera prima afirmatie, in contextul mai larg al propunerilor facute ...

"Atitudine exprimata in favoarea regulilor propuse - 15 buc - pentru ca acest forum sa devina unul de dialog constructiv, civilizat, crestin ortodox, asa cum se si numeste" - faptul ca niste crestini ortodocsi aleg sa respecte Calea, Adevarul si Viata e ceva normal pentru un credincios veritabil, pentru altii insa, este doar o tema de disputa filosofica.

Ioana, lasa nuantele si nu te mai grabi sa faci judecati de valoare. Optiunea ta a fost foarte clara pentru nerespectarea acestor reguli, in fapt te dai "credincioasa" dar de fapt vad ca nu ti-ai trecut credinta in profil, ne spune foarte multe despre tine aceasta "omisiune"... Eu vorbesc de reguli foarte clare si tu vorbesti de nuante ... de parca asta era mai important pentru tine.

Cata dreptate are Petre Tutea si cat e de actual!

_______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă ...

... Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."

Last edited by neica_nimeni_altul; 03.09.2011 at 20:19:52.
Vechi 03.09.2011, 20:06:07
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Mai Ioana, tu ori faci pe proasta, ori nu intelegi nimic, tu asta ai dedus, ca sunt eu Mantuitorul, mi-e mila de tine, sincer.
Cata dreptate are Petre Tutea si cat e de actual!

______
P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă ...

... Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă."
Neică nu mai cita din Țuțea că Profesorul nu dădea doi bani pe papagali de-ăștia ca tine!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Deparazitare forum de atei nesimtiti si hulitori flying Generalitati 487 27.05.2010 10:42:16
Limpezirea apelor pe acest forum krabu Despre Biserica Ortodoxa in general 232 13.04.2010 14:38:28
De ce veniti voi pe acest forum? sophia Generalitati 38 12.04.2010 23:05:22