Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.04.2011, 18:33:07
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dupa logita ta, Italienii, nemtii, francezii care sunt furati jefuiti si omoriti de tiganii romani ar trebui sa ceara despagubiri statului roman pentru ca nu i-au "crescut "cum trebuie.

Videoul tau nu are dovezi clare documentate ci doar speculatii si chiar daca cetatenii de origine evreiasca sunt implicati asta nu inseamna nimic concludent....dec it faptul ca insiruirea respectiva este un ex de discriminare !
BRAVOOOOOOOOOOOO!!! Mai ca ma "indragostesc" de vorbirea mintii tale!
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 11:53:05
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Am auzit ca e un simbol masonic. Ce reprezinta pentru ei?
Vechi 18.07.2011, 12:11:31
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Este semnul victoriei , folosit si in al doilea razboi mondial de catre soldatii americani intorsi cu bine acasa.

Motivul pentru care masonii sint atit de demonizati este faptul ca ei bazindu-se probabil pe unele interpretari ale VT si pe eventuale noi revelatii din vremea calugarilor templieri cred in (revenirea paminteasca a lui Dumnezeu pe pamint , din cite am auzit la o emisiune radio ei cred in venirea Duhului Sfint promis de Iisus. (in Ioan 14 si 15).

Insa aceasta posibilitate trebuie tainuita de catre dogme pentru ca nu cumva sa apara si alte veniri false in afara de Iisusii falsi.(unii dintre ei chiar calugari crestini trimisi de El sa joace acest rol in aceste vremuri) .
Reply With Quote
Vechi 04.09.2011, 16:41:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grigorie Vezi mesajul
Este interesant ce spune Sf. Apostol Petru despre Hristos ("piatra cea din capul unghiului") si despre "ziditori" (I Pt., cap.2). (Mason = zidar, constructor)
Ati intuit bine, originile masoneriei le gasim in Vechiul Testament , la fel cum le intalnim in toate civilizatiile care au ridicat temple. De fapt “franc mason” inseamna zidar liber. In Regi III 6:7 se spune ca Solomon a apelat la serviciile lui Hiram din Tir pentru constructia templului din Ierusalim. Traditia spune ca Hiram a fost ucis la sfarsit de calfele sale in incercarea acestora de a-i afla secretul, insa n-au reusit. Franc-masonii erau acei oameni calificati care cunoasteau canoanele constructive si simbolurile extrem de complexe ale unei constructii sacre, cunoasteau tehnicile ridicarii de temple sau catedrale.

La ridicarea marilor catedrale medievale din Occident au participat si constructori-zidari (masoni), care erau organizati in lojii, conduse de un maestru (un fel de arhitect) si avand in subordine calfe si ucenici, ce formau treptele masoneriei operative. In aceste lojii masonice nu erau primiti orice muncitori, ci doar acei care aveau competente deosebite pentru meseria respectiva, cat si credinta. Secretele meseriei erau pastrate cu strictete, fiind specificate in caiete de sarcini, iar fiecare mason trebuia sa depuna juramant ca va pastra secretul meseriei, adica regulile si tehnicile constructive. Statutul de baza al meseriei lor consta in obligatia de a respecta canoanele si de a transmite mai departe folosirea lor, ucenicilor, de multe ori sub juramant. Puteau totusi sa introduca in canoane unele detalii constructive si combinatii proprii, pentru a da o nota de originalitate constructiei si deasemenea aveau „semne de pietrari”, care era un fel de emblema colectiva, ce atesta ca la zidirea acelui lacas a contribuit breasla/organizatia respectiva.

Masonii trebuiau sa duca o viata traditionala, crestina, de post si rugaciune, pastrandu-se curati si cinstiti. Unele din aceste canoane se mai intalnesc si azi la mesterii iconari. De altfel, toti mestesugarii care lucrau in domeniul sacrului au format astfel de organizatii, nu doar zidarii (franc-masonii), ci si tesatorii,ceramistii, sticlarii etc. ,aflati sub tutela Ordinului Templului, toti au constituit acel hermetism medieval ale carui doctrina, simboluri si reguli erau supuse unei viziuni sacre, in care se inscriau operele rezultate, dar si viata spirituala a lucratorilor respectivi. Practic, datorita acestor organizatii s-au pastrat arhetipurile artei traditionale si regulile de executie si folosire a simbolurilor. Odata cu Renasterea aceste organizatii se desfinteaza treptat, mesterii se retrag, iar masoneria operativa se stinge, pentru ca Renasterea accentueaza caracterul laic in detrimentul cunoasterii marilor simboluri sacre.

Azi se mai pot observa unele insemne sacre pe unele palate si biserici. Francmasoneria de azi n-are nicio legatura cu cea originala, al carei domeniu era cel al initierii intr-o meserie. Probabil din nostalgie au pastrat insemnele specifice fiecarui grad masonic medieval cum ar fi ciocanul, dalta, echerul, compasul, nivela, firul cu plumb, plansa de desenat, insa practic lojiile masonice actuale sunt locuri de intalnire pentru dezbateri politice , economice, culturale, activitatea lor ne mai avand tangente cu arta sacra, nici nu prea exista ritualuri de initiere spirituala, caci multe lojii sunt agnostice, influenta lor nu mai e de ordin spiritual, ci politico-financiar. Deci, organizatiile masonice de azi nu mai au acel caracter initiatic, ele pastrand doar ritualul de intrare in lojie precum si simbolismul unor insemne, dar si asta in putine cazuri, iar activitatea lor propriu-zisa e, asa cum am spus, de alta factura, nu sacra. Bazele francmasoneriei de azi au fost puse la inc. sec. al XVIII in Anglia, de un pastor protestant (Anderson), insa de atunci s-a divizat in multe ramuri, lojii si ordine.

p.s la Biserica Sf. Nicolae Domnesc din Curtea de Arges (sec. XIV) avem o fresca ce infatiseaza Pilda celui ce-si ridica turnul, un indiciu simbolic ca la edificarea acestui lacas a contribuit probabil si o organizatie de mesteri zidari (masoni).Fresca infatiseaza un grup de sase zidari si cu maestrul sapte, care urca pe o scara piatra din varful unghiului, sub supravegherea domnitorului (probabil Negru Voda) care priveste insa spre un inger inspirator.

Last edited by ioanna; 04.09.2011 at 19:06:11.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2011, 19:06:50
nothankyou nothankyou is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.09.2011
Implicit

anyway . . .
ce dovezi concrete exista, si cand zic concrete inseamna CONCRETE(solide) nu din auzite, nu din articole si para articole din site-uri bizare, dat cu parerea, filmultele gen zeitgeist (sper ca am scris corect). Fratilor aveti mult prea mult, poate exagerat de mult timp liber, eu zic sa-l folositi facand ceva util (sa nu cada asta ca un soc).
Pot asemana acest "fenomen" de topic cu Nostradamus . . . spre exemplu....X imi spune
X: aha a prezis Nostradamus;
Eu:da, serios, unde?
X:cum unde, in cartea lui;
Eu:ce carte?;
X:in care a prevazut aceste lucruri;
Eu: serios? ai citit cartea?;
X:nu, am auzit de la cineva . . .
* si asta se intampla in 99% din cazuri . . . alte exemple sunt teoria area 51 sau puterea mintii si multe altele

nu pot sa cred ca am stat si am citit . . . oh da imi pot spune ca sunt "stupid"

am impresia ca ne dorim aceste lucruri . . .. . a exista asa pur si simplu este prea plictisitor hai sa mai condimentam putin lucrurile, mai adaugam o masonerie ceva si hopaaaa ce interesanta este viata

si in cazul in care vreti sa-mi transmiteti ca sunt mason si alte aberatii nu va obositi chiar NU . . .NO REPLY
Reply With Quote
Vechi 04.09.2011, 19:53:13
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
ce dovezi concrete exista, si cand zic concrete inseamna CONCRETE(solide) nu din auzite, nu din articole si para articole din site-uri bizare, dat cu parerea, filmultele gen zeitgeist (sper ca am scris corect).
Dovezi despre? Fraza ta e incompleta :) Ce date concrete doresti din ceea ce am spus? Sa inteleg ca doresti referinte istorice, documente, despre organizatiile de constructori-zidari, reuniti in bresele, conduse de nuclee cvasi-secrete de “zidari liberi”, care cunoasteau canoanele constructive si detalii foarte complexe ale unei constructii sacre ? vrei date despre cum erau organizati zidarii francezi, cele trei trepte: maître, compagnon, apprenti ? Daca vrei referinte din partea altora, spune exact la care posturi te-ai referit, doar sunt 48 de pag.
Citat:
În prealabil postat de nothankyou Vezi mesajul
Fratilor aveti mult prea mult, poate exagerat de mult timp liber, eu zic sa-l folositi facand ceva util (sa nu cada asta ca un soc).
anyway . . .nu pot sa cred ca am stat si am citit . . . oh da imi pot spune ca sunt "stupid"
Nici eu nu pot sa cred ca ti-ai facut cont doar pentru a ne spune cat de "idiot" ai fost ca ai citit postarile de pe acest topic, fara a pune practic nicio intrebare.

Later edit:
In alta ordine de idei, daca tot e la moda sa bravam pe tema masoneriei, hai ca-mi spun si eu parerea, ca sa inchei cu topicul asta :) Devizele lor, cum ar fi Ex oriente lux (intelepciunea si spiritualitatea profunda pot fi gasite in religiile rasaritene, nu in vestul materialist) , precum si ritualurile de intrare in loje (adeptul sta intr-o camera intunecoasa, iar apoi iese la lumina, punandu-i-se in fata o sabie, simbol al mortii si invierii initiatice) le consider pur formale, organizatia, cel putin asta de la noi din tara, fiind mai degraba un fel de „clubul afacerilor”, unde la un pahar de chery sau cogniac se discuta despre businessurile personale, iar accidental mai participa la un eveniment cultural, .. deh' da bine la "cv" sa fii vazut. Daca s-ar apleca mai mult asupra probleme umanitare m-as bucura, insa se pare ca nu-s prea uniti, exista vreo patru loje la noi in tara. In rest, nu ma intereseaza ce fac, nu-i consider un pericol pentru BO, asa cum ii vad altii.

Last edited by ioanna; 04.09.2011 at 21:53:00.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 00:06:14
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Periculoși arhitecții ăștia, uite ce-au putut inventa!

Last edited by Mihailc; 05.09.2011 at 00:13:04.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 00:18:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Dovezi despre? Fraza ta e incompleta :) Ce date concrete doresti din ceea ce am spus? Sa inteleg ca doresti referinte istorice, documente, despre organizatiile de constructori-zidari, reuniti in bresele, conduse de nuclee cvasi-secrete de “zidari liberi”, care cunoasteau canoanele constructive si detalii foarte complexe ale unei constructii sacre ? vrei date despre cum erau organizati zidarii francezi, cele trei trepte: maître, compagnon, apprenti ? Daca vrei referinte din partea altora, spune exact la care posturi te-ai referit, doar sunt 48 de pag.

Nici eu nu pot sa cred ca ti-ai facut cont doar pentru a ne spune cat de "idiot" ai fost ca ai citit postarile de pe acest topic, fara a pune practic nicio intrebare.

Later edit:
In alta ordine de idei, daca tot e la moda sa bravam pe tema masoneriei, hai ca-mi spun si eu parerea, ca sa inchei cu topicul asta :) Devizele lor, cum ar fi Ex oriente lux (intelepciunea si spiritualitatea profunda pot fi gasite in religiile rasaritene, nu in vestul materialist) , precum si ritualurile de intrare in loje (adeptul sta intr-o camera intunecoasa, iar apoi iese la lumina, punandu-i-se in fata o sabie, simbol al mortii si invierii initiatice) le consider pur formale, organizatia, cel putin asta de la noi din tara, fiind mai degraba un fel de „clubul afacerilor”, unde la un pahar de chery sau cogniac se discuta despre businessurile personale, iar accidental mai participa la un eveniment cultural, .. deh' da bine la "cv" sa fii vazut. Daca s-ar apleca mai mult asupra probleme umanitare m-as bucura, insa se pare ca nu-s prea uniti, exista vreo patru loje la noi in tara. In rest, nu ma intereseaza ce fac, nu-i consider un pericol pentru BO, asa cum ii vad altii.
Draga mea, aici gresesti. Uite ce am gasit despre Iluminati organizatie mult mai puternica decat Masoneria:

În 1773, un bogat comerciant de aur evreu, pe nume Mayer Amschel Bauer (1743-1812) – care și-a schimbat mai târziu numele în Rothschild – a chemat în locuința sa din Frankfurt (Germania) 12 oameni bogați și plini de influență. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a crea un plan pentru câștigarea controlului întregii omeniri, plan constând în 25 de puncte. Dacă vom citi planul, vom înțelege multe lucruri care s-au întâmplat în istoria omenirii în ultimele 2 secole, lucruri care se întâmplă chiar și în prezent:

1. Utilizarea violoenței, în locul discuțiilor academice.
2. Promovarea “liberalismului” pentru a uzurpa puterea politică.
3. Inițierea bunăstării de clasă.
4. Politicienii trebuie să fie șireți și înșelători – orice cod moral ar face un politician să fie vulnerabil.
5. Demolarea forțelor și a regulilor existente. Reconstrucția tuturor instituțiilor existente.
6. Păstrarea “invizibilității publice” până în momentul în care se câștigă o asemenea putere încât nicio altă forță n-o mai poate submina.
7. Utilizarea psihologiei mulțimii pentru a controla masele. “Fără despotism absolut nimeni nu poate conduce eficient.”
8. Promovarea folosirii alcoolului, drogurilor, a corupției morale și a tuturor formelor de vicii, în special pentru a-i corupe pe cei tineri.
9. Punerea mâinii pe proprietăți prin orice mijloace, pentru a se asigura supunerea.
10. Instigarea la războaie și controlul conferințelor de pace, astfel încât nimeni din combatanți să nu câștige teritorii, pentru a nu obține prea multă putere.
11. Alegerea candidaților pentru funcții publice din rândul celor “servili și obedienți comenzilor noastre, astfel încât ei să fie niște simpli pioni în jocurile noastre.”
12. Utilizarea presei pentru propagandă, în scopul controlării informațiilor publice.
13. Faceți masele să creadă că au fost pradele unor criminali. Ordinea restaurată va apărea astfel creată de “salvatori”.
14. Crearea panicii financiare. Utilizarea foametei pentru a subjuga masele.
15. Infiltrarea francmasoneriei, pentru a lua controlul asupra Marilor Loji ale Orientului, în scopul ascunderii caracterului ei filantropic. Răspândirea ideologiei ateist-materialiste.
16. Atunci când va bate ceasul nostru și lumea întreagă va fi sub controlul nostru, influența francamsoneriei va fi distrusă.
17. Folosirea înșelătoriei sistematice și a sloganurilor populiste. “Opusul a ceea ce s-a promis poate fi făcut întotdeauna mai târziu… Și asta fără consecințe.”
18. Un regim de teroare este modalitatea cea mai economică pentru a aduce o înrobire rapidă.
19. Consilierii noștri politici, economici și financiari trebuie să ne ducă până la capăt mandatele cu multă diplomație și fără frica de a expune “puterea secretă din spatele politicilor naționale și internaționale”.
20. Scopul final este un guvern mondial. Este necesar în a stabili monopoluri uriașe, astfel încât cele mai mari averi să depindă de noi.
21. Utilizați războiul economic. Deposedați marile averi printr-o combinație de taxe înalte și competiție neloială.
22. Faceți ca bogații lumii să se distrugă unii pe ceilalți, astfel încât doar proletariatul să rămână în lume, cu câțiva milionari devotați cauzei noastre.
23. Numiți acest program “Noua Ordine”. Un dictator trebuie numit.
24. Păcăliți, năuciți și corupeți pe membrii cei mai tineri ai societății, învățându-le teorii și principii false.
25. Faceți ca legile naționale și internaționale să devină contradictorii și apoi substituiți arbitrariul pentru lege.

Planul trebuia pus în aplicare împreună cu organizația Illuminati, creată 3 ani mai târziu, în 1776, de către Adam Weishaupt. Așa cum am spus mai sus, Bauer și-a schimbat numele în Rothschild, care înseamnă “scut roșu”. De atunci, dinastia Rothschild a început să domine lumea bancară internațională și să încerce să controleze lumea total, pentru instalarea guvernului unic mondial.
Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 05.09.2011 at 00:26:28.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 00:34:12
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Periculoși arhitecții ăștia, uite ce-au putut inventa!
De la Collegia Fabrorum care au ridicat toate marile edificii romane in antichitate si pana in perioada renasterii, masoneria constructiva a facut legea Macar de-ar fi ramas asa, insa s-a trecut la masoneria speculativa, s-au pervertit si ei.

@stefan florin: lasati-i pe Iluminati si teoria, dmv. cunoasteti in practica organizatiile masonice de la noi din tara, macar pe o parte din membri ei? Stiti cu ce se ocupa, ce activitati au ? Imi fac si eu maine o organizatie , Rosa Crucea, si-i spun cale de initiere in sufismul islamic combinat cu crestinism. Credeti ca BOR se va simti amenintata de asociatia mea?

Last edited by ioanna; 05.09.2011 at 00:36:43.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44